Zmluvu s rodinou si stiahni z internetu - Werkvertrag- / opatrovateľka v Rakúsku - tlačivá / , sama si ju vypíš a daj podpísať rodine, to je všetko, nikto ti zmluvu nedá. Jedno nechaj sebe a jedno tlačivo nechaj rodine.
Moja dcera studuje tiez prvy rok na VS. 11. januara som poslala ziadost o vyplatenie rozdielu rd a dnes mi uz prisli peniaze na ucet. Neposielala som index. Posielala som potvrdenie o navs. skoly. Rodny, sobasny, prefotene “schirerungy” zmluvu s rodinou, prijem za cely rok, samozrejme som na amt poslal aj s napisanou ziadostou, potvrdenie od manzela, ze jeho prac. pomer trva a este z UPSVa R tlacivo 411.
Prosím ťa a potrebovala si aj čestne prehlásenie, že si nemala žiadny iný príjem na SK? Soňa.
No to máš šťastie. Ja už posielam pol roka to isté dookola a čakám. Dnes som sa dočkala ďalšieho listu, že mám poslať znova papiere. Už ma to nebaví, dosť to stojí, lebo to dávam doporučene a 1. triedou. Ja neviem, ako je možné, že to stratia. Alebo tam majú taký neporiadok? Vôbec neviem, čo ďalej.
Ahojte, vie mi niekto poradiť, či mám nárok na prídavok na dieťa, keď pracujem v Rakúsku v obchode momentálne v skúšobnej dobe? Vďaka.
Dostala som výzvu na podanie daňového priznania - za všetky 4 roky podnikania v AT. Akú mám uvádzať adresu? Na všetky DP - adresu terajšiu, alebo na predošlé DP - adresu bývalej rodiny?
Ahoj. Davala som len prefotene rodne listy a k tomu som v nemcine napisala, ze je to rodny list, tak isto aj sobasny.
Som vydatá a poberám v AT prídavky na deti. Kedy sú potrebné formuláre L1 a L1k? Daňové priznanie som ešte v AT nepodávala. Sú z toho nejaké finančné výhody? Díky za radu.
Prosím vás má niekto skúsenosti s vymáhaním dlžného poistného od rodiny? Cez Okresný súd? Ďakujem za príspevok.
Vedel by mi niekto poradiť, ako je to s peniazmi, ktoré dostaneme naspäť od SVA - napríklad pri priamej platbe za ošetrenie zubov? Treba tieto peniaze- Verguetung - uviesť do daňového priznania ako môj príjem?
Toto všetko je tu už X-krát popísané, čitaj v starčích diskusiách alebo daj do vyhľadávacieho okienka.
Ahoj. Však rodina Ti nie je povinná platiť poistné. Máš to v zmluve?
Nevie niekto, ako je to s materskou, keď by som chcela dostávať rakúsky príspevok? Aké sú podmienky, aby som mohla ísť odtiaľto na materskú? Ďakujem
Ako opatrovateľky nespľňame podmienky na materský príspevok.
Teraz som zacala robit ako OP v At. Chcela by som vybavit RP. Mam 2 deti a som vdova. RP budem dostavat rocne alebo dvojmesacne? Za info dakujem.
Samozrejme!
Ahojte kolegyne, poradte mi prosim, chcem podat ziadost na preplatenie poplatkov za sukromeho zubara mojej dcery, ktora je ku mne pridruzena. Uznaju to aj jej, alebo si ho mozem dat len ja preplatit? Našla som formular “Antrag auf Kostenvergutung fur die Inanspruchnahme arztlicher Hilfe im Ausland”. Zevraj s tymto mam posielat aj ucty od zubara. Ale docitala som sa na tomto fore, ze vam preplatili ciastku, aj bez tohto formulara, len ste mali prelozeny doklad, ktory dal zubar. Ako to teda je prosim vas? A uznavaju aj spatne roky? V r. 2010 som si dala robit korunky. Prosim ak mate s tymto skusenosti, poradte. Dakujem, prajem pekny vecer.
Rozvedené a vdovy dostávajú každé 2 mesiace, ale niekedy to záleží aj od oblasti, v ktorej pracujete.
Dobrý deň. Mala by som záujem sa vybaviť zdravotné pripoistenie v Rakúsku z dôvodu poberania nemocenských dávok, ale neviem ako si to mám vybaviť a koľko je treba si za toto pripoistenie platiť. Ak má niekto z Vás zdravotné pripoistenie, môžete mi napísať, ako sa vybavuje? Ďakujem za odpoveď.
Evina, môžete napísať, prečo kolegyňa doplácala tak strašne veľa po 3 rokoch? Ďakujem za odpoveď.