Áno, pracovala som ako zamestnanec. Len teraz som prešla na živnosť a neviem kedy mám na AMS nahlásiť, že si zakladám živnosť, nechcem prísť o peniažky, keď mi už patria 
Ahojte, prosim poradte mi, ci sa kazdy rok znova dava kvoli RP formular Beih38, som rozvedena s 1 studentom. Za rok 2010 som dostala, sice minus 21,99, hoci doma nedostavam na nu nic. Za min. rok som este nedostala a chcu vsetky doklady a aj ten formular vyplnit. Najdem to na Googli? Na co si mam dat pozor pri vyplnani? Dakujem.
Formulár Beih 38 sa dáva každý rok, nájdeš ho asi aj cez Google, alebo na stránke www.bmf.gv.at, klikneš si vľavo na Themen A-Z a nájdi si Formular-Datenbank, tam nájdeš všetky potrebné formuláre.
Dik, musim si dat prelozit, je to zlozite.
Ak mi napíšeš svoj e-mail, tak ti pomôžem, ja som ho už vyplnila.
Dobrý deň, ja mám zase opačnú skúsenosť. Mne prišiel výpočet odvodov na rok 2012 978.- Eur štvrťročne. Prvý rok 434.-, druhý 511.-, tretí 574.- a teraz 978.-. Mám čo robiť, aby som to strávila, lebo budem skoro 4 mesiace v roku robiť len na odvody.
Dik, pomohla mi pracovnicka na FA. Ci je to ale uplne presne, to neviem, snad to bude ok. Ale vdaka za ochotu.
Mám nárok na prídavky na syna tu v AT, ked skončil školu a je nezamestnaný? Ak áno, čo potrebujem, aké doklady? Ďakujem za radu.
Dobrý deň, potrebujem radu, keďže nechcem mať v budúcnosti problémy. Bola na 2-týždňový záskok v inej rodine, v inom obvode, než som nahlásená a kde mám svoju babku, o ktorú sa starám. Som povinná aj tento príjem zahrnúť do príjmov? Bojím sa každého zvýšenia príjmov v roku, lebo už tak platím vysoké odvody. Ďakujem.
Dobry den. Mam cca. 2,5 roka zivnost, platim si zakladne odvody. Mam narok na matersku - Wochengeld?
Ahoj Betka, a ten manželský pár ktorý poznáš, pracuje v jednej rodine cez agentúru alebo na vlastnú päsť? Zaujíma ma to, lebo tiež riešim niečo podobné.
Mám takú istú otázku, nikde na nete sa neviem dopátrať, ako postupovať, keď otehotniem, na čo mám nárok, na čo nie. Nevie nikto poradiť?
Tiez by ma to zaujimalo.
Daj si to tu do vyhľadávania, je to tu napísané aspoň 100 krát, len treba čítať.
Dokladuješ iba to, kde si prihásená.
Ozaj? Ale tá pani, kde som bola na záskok, mi vystavila príjmový doklad. Čo myslíte? Ďakujem.
Keď nemáš s nimi zmluvu, nie si prihlásená, nedokladuj to nikde, jednoducho si doklad niekde založ a hotovo. Hádam nechceš priznávať to, čo nemusíš.
Ak Ti babka vystavila prijmovy doklad, musis to dat do prijmu.
Dobrý deň, mám otázku na kolegyne, ktoré platia kvartálne 1.000. -Eur a viac. Patrím k ním už aj ja od tohto roku. Niežeby som bola nadšená, to určite nie. Ako to riešite s rodinou? Žiadate o zvýšenie pre odvody do SVA? Ale je to riešenie? Pretože v následujúcom roku budú potom tie odvody ešte vyššie … atď. Ďakujem.
Dobrý deň, dole čítam v príspevkoch, že v DP na Slovensku rozpisujete aj poistné zaplatené SVA a WKO popl. Mne minulý rok na daňovom úrade povedala jedna úradníčka, že iba 40% paušál a nezdaniteľnú časť základu dane 4.025,70. Ale že ich zaplatené poistné v Rakúsku nezaujíma, tak teraz mi poradte, prosím, čo je správne. Ja viem, že Slovensku je DP len informatívneho charakteru, ale aj tak má byť správne. Ďakujem.