Pekný deň, kolegynky, odpovedzte mi prosím, ktorá máte skúsenosti. Tohto týždňa som poslala na finanzamt žiadosť o vyplatenie RP aj so všetkými potrebnými dokladmi. Do koľkých dní sú mi povinní odpovedať? Ďakujem za odpoveď.
Ja som si min. rok podala DP napriek tomu, že som nebola povinná (neprekročila som príjem ani ma nevyzvali) a na FA moje DP jednoducho odignorovali. Chcela som sa vyhnúť budúcim vysokým nedoplatkom po 3. roku do SWA a teraz neviem, či máme vôbec možnosť s tým niečo robiť.
Oprava - SVA.
Dobrý večer, neviete mi niektorá povedať, prečo som toho roku dostala o 300 eur menšie prídavky z At? Nič sa mi nezmenilo, všeto mám tak ako vlani. A ešte sa chcem opýtať, keď som menil miesto práce, či mám požiadať bývalý FA o preposlanie mojich dokladov do nového FA, alebo ako je to. Ďakujem vopred za odpovede.
Ja som pri zmene miesta nič neohlasovala, ani neprekladala, úrady si to medzi sebou vybavili. Prepočítaj si mesiace za ktoré si prídavky dostala, možno tam je chyba.
To môže trvať aj dlhšie, poznám kamarátky, ktoré všetko poslali v novembri a ešte čakajú. Záleží aj na oblasti, v ktorej pracuješ.
Opravujem sumu 4.025,70 na 3.559,30 za rok 2011.
Dobrý deň, môžte mi prosím Vás poradiť, syn skončil školu, je nezamestnaný, a ja som rozvedená, mám ešte nárok na rodinné prídavky, kedže syn nemá žiadny príjem a ani prácu? Ďakujem.
Pozdravujem Vás, prosím o odpoveď: Píšete, že z čistého príjmu sa má odpočítať 13%. To je prosím odpočet čoho? Doteraz som sa s tým nestretla. Ďakujem za odpoveď. Krásne dni Vám želám.
Prosim o radu, pri marodke na Rakusku zivnost platia sa odvody? Na SK ako mam vedomosti zivnostnik neplati ked maroduje, teda aby som spravne udala praceneschopny, dakujem.
Áno, v Rakúsku normálne si platíš odvody keď maróduješ.
Dobrý deň. Na to už nárok nie je. Od 01.02.2011 tento príspevok pre nezamestnané osoby v AT zrušili.
Dobrý deň. Nešpecifikujete, či ste vydatá alebo rozvedená a samoživiteľka. Lebo aj rozvedeným budú vyplatené len Diferenz RP. A bývalý manžel má požiadať u nás na Slovensku o vyplatenie rozdielu RP. Iné je to ak je bývalý manžel nezamestnaný alebo ste vdova. Treba doložiť potvrdenie z úradu práce, alebo doklad, že ste vdova a dostanete celé RP. Táto celá otázka je v štádiu riešenia medzi slovenskou a rakúskou stranou, ale rakúska strana odmietla zatiaľ vyplácať celé RP. Tá druhá otázka, odhlásenie z jedného FA na druhý, teda prehlásenie sa reši Formulárom Verf 24, prikladám Link aj vo slovenskej verzii. Ale zašlite na pôvodný FA v nemeckej verzii. http://formulare.bmf.gv.at/service/formulare/inter-Steuern/pdfd/9999/Verf24-SK.pdf
Máte pravdu, môže to byť aj ten problém. Alebo nejaké mesiace marodovala, prípadne má pauzu medzi ukončením opatrovania v jednej rodine a začatím opatrovania v rodine druhej.
Dobrý deň. Správne je tak, ako to povedali na DÚ. Len 40 percent. Odvody do SVA a skutočné náklady alebo paušál 12 percent a na to 13 percent, dávate len do DP v AT.
Presne tak! Babkina rodina to môže dať do odpočítania nákladov na FA. A vec je vonku!
Poopravím Vás pani Ivanka. 11 tis. zisk, nie príjem. Teda po odpočítaní nákladov neostane viac ako 11tis. Tak nemusí podávať DP. Alebo ak opatrovateľa / ku nevyzve FA k jeho podaniu.
Je to pomerne slušná agentúra, nečaká sa dlho na prácu, to bolo min. r., čo im možno vytknúť, že o stave pacienta povedia len čiastočnú pravdu. Platí sa im 600,- eur ročný poplatok. Ja som bola celkom spokojná.
Ďakujem.
Dakujem za odpoved, ale som vydatá, mám odpracovaný celý rok a nič som za ten rok nemenila, až teraz, v tomto roku. Asi niečo znižovali pri treťom a štvrtom dieťati, asi to bude tým. Ešte raz ďakujem.