Opatrovateľky v Rakúsku

Stiahla som z netu tlačivo Antrag auf Zusatzversicherung in der Krankenversicherung kôli priposteniu, viete mi niektorá prosím pomôcť s prekladom… je to správne tlačivo a stačí len zaškrtnúť prvú možnosť, odoslať do SVA a začať platiť od ďalšieho mesiaca, resp. ako to je s platbami, budú zahrnuté do kvartál. odvodov a čoho sa týka druhá možnosť… ?

Prosím o radu. Podávali ste niektorá Herabsetzung - na zníženie preddavkov do SVA pre rok 2012? Treba tam uviesť predpokladané príjmy pre rok 2012 aj s predpísanými SVA? Nejako sa mi to nezdá, lebo suma je to potom vysoká. Ďakujem.

Správne, zaškrtni prvú možnosť. Platiť budeš spolu s SVA, príde vyúčtovanie v ďalšom kvartáli. PNku dostaneš zaplatenú až po 6 mesiacoch od začatia poistenia, pracovný úraz od prvého dňa poistenia. Keď ochorieš, PN preplácajú až od 4 dňa. PN treba nahlásiť písomne na tlačive Krankmeldung do 7 dní. Peniaze na ruku nedajú, ale odpočítajú v nasledujúcom kvartáli - 10, 50 eur cca za deň.

Ahojte dievcata, chcem poprosit o radu, ako sa vypisuje tlacivo E9? Co mam napisat do Einkufte, die im Ansassigkeitsstaat der Besteuerung unterliegen? Druhu stranu, kde sa pise o percentach vyplna nas DU, alebo DU v Rakusku? Velmi pekne dakujem za radu. Pekny vecer, pa.

Veľmi pekne ďakujem.

Ako to, že nedajú peniaze na ruku? Ja som bola dvakrát PN a peniaze som vždy dostala na ruku. V sprievodnom liste som uviedla banku a číslo účtu, kde majú peniaze poslať.

Ďakujem za tip, lebo na KRAnkmeldung nič o banke nie je.

Dobrý deň, milé opatrovateľky potrebujem poradiť ohľadom rod. prídaviek. Či potrebujem každý rok odovzdať všetky papiere na to, aby som dostala rod. prídavky alebo stačí formulár Beihilfe. Pracujem v Rakúsku jeden rok všetky doklady som už poslala, minulý rok som teraz vo vybavovaní. Ale neviem, či sa musia každý začatý rok musia posielať všetky. Ďakujem

Nastúpila som na nové miesto resp. druhy krát a nemám živnosť. Napíšte mi, je potrebne ma prihlásiť na prechodný pobyt a kto to robí, myslím či rodina? Ďakujem.

Pošli len formuláre a oni ťa prípadne vyzvú, ak niečo budú ešte potrebovať. Každý Finanzamt potrebuje niečo iné, nie je to rovnako, niekde potrebujú to, inde nie…

Chci požádat o radu někoho, kdo tomu víc rozumí - jedná se mi o placení v případě marodky -připojištění si platím a chystám se k zákroku v nemocnici, hospitalizace asi na 5 dní a pak týden doma. Do konce roku 2011 jsem platila měsíčně 20, 24eura, teď od 2012 platím 16, 78eura. Kolik bych mohla dostat denní odškodné při pobytu v nemocnici a pak doma? Díky za každou radu

Kartička je vydaná hned po odovzdaní E 106, alebo na ňu treba čakať a zašlú ju domov ?

Zrušili ten dvojnásobok v septembri, ale pre deti od 6-15 rokov nechali plus 100 eur v septembri, pre ostatné žiaden príplatok.

Mne vyplatili o tri týždne po odovzdaní všetkých papierov.

Ale ja dávam 40% paušál a ešte aj odpočítavam odvody a WKO a na DÚ mi povedali, že je to v poriadku, tak poto ako to je vlastne správne? Som z toho jeleň.

Netreba nic, len televizor prepnut v stat,e ze ho mas na Slovensku ak to mas v menu ak nie, tak SK programy nechytis vobec, ja mam Markizu, Doma, a Joj, Joj plus.

Ahoj. Ak tam chceš pokračovať a nevieš dobre nemčinu, požiadaj rodinu, aby Ti pomohla s prihlásením a potom so živnosťou, pretože by Ťa neskôr mohol niekto udať.

Ahojte. Chcela by som sa opýtať, či niektorá z vás si podávala papiere na rodinné pridavky do Brucku a či ste uz dostali tieto prídavky vyplatené.

Milé opatrovateľky, viete niektorá, koľko dostáva rodina od štátu príspevok na jednu opatrovateľku? V rodine máme problém so stravou, resp. s tým, že rodina už nevie na čom by ušetrila v prípade stravovania nás opatrovateliek. Dá sa niekde zohnať nejaké tlačivo, potvrdenie, kde je napísané, na koľko eur máme nárok na dva týždne na stravu?

Pravdepodobne máš notebook v rodine so sebou. Napíš svoje otázky na service@vosbp.at / v nemčine / , oni ti odpovedia a daj to prečítať rodine. Je to organizácia, ktorá bráni opatrovatelky.