Čo sa týka príspevku na opatrovateľky, nie je nikde napísané, na čo má rodina použiť tieto peniaze, je to len na nich, na čo to použijú. Nezoženiete nijaké potvrdenie ani tlačivo, na čo máte nárok. Ak ste živnostníčky, tak si musíte všetko ošetriť v zmluve, ktorú podpíšete Vy aj rodina. Len v tom prípade, keď rodina nedodrží podmienky, ktoré sú v zmluve, sa s nimi môžete súdiť (takisto aj naopak, rodina s Vami, ak niečo nedodržíte). Ostáva Vám len dohoda s rodinou alebo nájsť si novú rodinu.
Ale ak je dieta skolopovinne, to znamena navstevuje zakladnu skolsku dochadzku, nepotrebujete potvrdenie o navsteve skoly, to je normalne, len ak je na strednej a vyssie.
Z akeho dovodu by si mala mat mensi plat? Robotu vykonavate tu istu, a nezalezi, ci je ona mgr, dipl, sestra alebo len opatrovatelka praca ako praca, tak toto si rychlo daj do poriadku.
Prajem pekny den, mozete mi pomoct? Potrebujem zistit IBAN ku rakuskemu uctu Schlecker 2610640 / 3400, je Reifeisenbank Linz, dakujem.
Mile kolegynky, vie mi niektora poradit, ci sa plati sva, ked som na PN-ke?
Prosim, vie mi niekto poradit, kto ma prijmy aj na Slovensku a ziadal o danovu rezidenciu v Rakusku formularom L1i., resp. neziadal a podaval v AT danove priznanie ako neobmedzene zdanovany? Neviem ako to je, objasni mi to niekto? Dik.
Ano, musis platit aj ked si na Pn-ke. U nas na Slovensku sa neplati, ale tu ano. Ja sa chcem zase spytat na inu temu, no kedze je to forum opatrovateliek, tak mozno mi niektora odpovie. Ma niekto skusenosti s Hemysfery alebo tzv. Kakadu. Pomoze to osvojit si zaklady nemciny? Alebo pri urcitej slov. zasobe pouzit ju pri konverzacii? Chcem to pre moju znamu. Dakujem. Pekny den.
Dobrý deň vedeli ste o tom, že na slovensku ak podávaťe danové priznanie musíte dať do príjmov aj prídavky na dieťa dosiahnuté v rakúsku… a tie vám následne aj zdania a platíte z týchto prídavkov daň tu na slovenskú… chcela by som sa opýtať ak niekto vie prečo ? ved tieto príjmi nemajú spoločné zo slovenskom apsolutne nič, pretože ja si platím sociálne v Rakúsku a s toho misú mi vyplácané prídavky
To uz tu niekto pisal, alebo som to citala na inom fore, ale to nie je pravda. Pridavky sa do danoveho na SK nedavaju do prijmu. A uz vobec sa nezdanuju.
Ahoj, ja by som sa chcela opýtať, či si mala pripoistenie, alebo nie. Lebo žienky tu píšu, že len na pripoistenie preplácaju. Ďakujem
Rozrátajte sumu, ktorú vám dávajú na dni a dve osoby. Vysvetlite im to, koľko to vychádza na deň, a čo z toho kúpite resp. nekúpite. Či by oni z toho vyžili. Ak si nechcete kupovať stravu za svoje, už len ísť inam.
Ahojte koleginky, potrebovala by som pomoc. Caka ma implantacia novych zubov, pripoistenie si musim este platit 3 mesiace, aby mi preplatili cast, ale nie som si ista, ci mi preplatia, ked nemam rocnu prehliadku a robim si u sukromneho zubara zuby. Prosim Vas ake dokumenty budem k tomu potrebovat. Ak ma niektora skusenost, velmi pekne prosim poradte mi, dakujem.
Dobrý večer, chcela by som sa opýtať, keď mi dnes babka odišla do nemocnice, mám preplatené aj tie dni, ked je pacient v Spitali, a ja som na dome sama? Zmluvu som si zabudla doma, neviem si poradiť, ďakujem.
Ahoj, to záleží na tom, ako si sa dohodla s rodinou. Ja keď mám babku v nemocnici, tak to mám zaplatené a chodím každý deň za ňou do nemocnice. V jednej rodine mi zaplatili tiež, ale stiahli mi z každého dňa 10, -E. Keď Ťa tam nechali tak Ti by Ti mali zaplatiť, zadarmo tam predsa nebudeš sedieť. Buď sebaistá, nepýtaj sa ich ustrašene, tvár sa, že to je samozrejmé, že by Ti mali zaplatiť. Akonáhle vycítia, že si ustrašená, hneď to využijú.
Nebudeš potrebovať, len nech ti lekár dá v slovenčine úkony, ktoré ti robil, ty si to prelož do nemčiny cez online slovník, doklad čo si mu zaplatila č, účtu IBAN tvoje, č. ecard a napíš na jeden papier a pošli na prislušné SVA ale nie som si istá, či inplantáty preplatia, lebo to je nadštandard.
V Rakúsku tak ako u nás nepreplácajú súkromných zubárov. Ale naše opatrovateľky si to dávajú preplácať. Zatiaľ to vychádza, pretože ešte nezisťujú, či je náš zubár súkromný alebo nie. Ročná prehliadka nemá nič spoločné s preplácaním. Nemusíš byť ani pripoistená. Ale Ťa nepoteším, pretože Ti veľa nepreplatia. Je pravda, že my by sme mali platiť 20% a SVA 80%, ale oni nepreplácajú všetky úkony a ak si ideš robiť implantáty, tak nečakaj žiaden zázrak. Ku preplateniu potrebuješ účet od zubára s pečiatkou a podpisom. Na účte rozpísané všetky úkony a koľko ktorý úkon stál. To musíš preložiť do nemčiny a ešte napísať IBAN a BIC svojho konta, kde Ti majú poslať peniaze.
Žienky, ďakujem Vám veľmi pekne. Zaraz ako prídem domov, posielam šeky … Pekný večer.
Milé kolegyne, súdili ste sa s rodinou, keď vám dlhovala peniaze za odvody? Dík.
Treba sa prihlásiť za člena a platiť členské?
Veľmi užitočné fórum, ďakujem žienky za rady, pekné prežitie sviatkov želá Peťa.