Dievcence mate znalosti, ci pri PN sa platia plne odvody? Kolko je mesacna marodka zaplatena? Dakujem.
Rozvedenym sa vyplaca raz rocne iba v pripade, ak by byvaly manzel bol poistenec Rakuska, tak kazde dva mesiace, ja som sa na to pytala a takuto odpoved mi dali.
Platia sa plné odvody.
Dobrý deň prajem, chcem sa opýtať - ročný poplatok do WKO platím 108 eur, je možné o požiadanie zníženia ročného poplatku, nakoľko nie som celý rok v Rakúsku? Máte s tým niektorá skúsenosť?
Zdravím, ja som požiadala mailom o zníženie a znižíli mi poplatok na polovicu, ale bolo by to dobré urobiť pred termínom splatnosti.
Ahojte, chcem sa opytat, plati niekomu rodina priplatok a za ine sviatky ako su Vianoce a Velka noc? (napr. den matiek, 1 a 8. maj?.. Dakujem. Alebo na to mam radsej zabudnut?
Ano da sa poziadat, znizia ti ho, len neviem ci tu sumu na 2x rocne 54 eur, alebo len 54.
Sviatky preplácajú len ak to máš v zmluve, 8 mája sviatok nemajú, deň matiek nie je štátny sviatok
Ja som osobne pracovala v Nemecku, a keď so bola v rodine cez sviatky rodina mi zaplatila dvojnásobok. napr. štedrý deň, Silvester…
Poradíte mi prosím? Ako je správne, najlepšie (kvôli daňovému i príp. kontrole) vypisovať príjmový doklad? Dávate si taggeld + odvody + cestu, každé zvlášť? V predošlej rodine mi to dali všetko dokopy a teraz idem robiť DP a neviem, čo s tým. díky
Ahojte, má niekto, prosím, skúsenosť s nasledovným? Mám živnosť i na SK, kde platím odvody. Ako sa vypisuje DP v tomto prípade?
Mate prosim niektora skusenosti s opatrovanim clena rodiny ? Vdaka ! (V Rakusku pri zivnosti)
Vie mi niekto povedat, ako je to s rodinnymi v Rakusku? Ja beriem cele v Rakusku, ale tento rok mi odratali sumu, ktora sa berie na Slovensku. Takze som dostala menej. Ma niekto takyto problem a vie mi poradit co mam robit? Som rozvedena.
Aj ja by som rada vedela či je možné niečo s tým robiť? Ďakujem.
Ahojte kocky. Tiez beriem rodinne pridavky z Rakuska, som rozvedena a odratali mi tiez tu sumu co sa berie na Slovensku. Musite ist na socialnu poistovnu na SK s rozhodnutim co Vam uznali pridavky z Rakuska a SK soc. poistovna Vam tu sumu co Vam Rakusaci odratali vrati.
Ďakujeme za radu, vyskúšam.
Mám živnosť v Rakúsku tri roky. Pred mesiacom som skončila v jednej rodine kvôli neznesiteľným problémom v tejto rodine. Neprerušujem živnosť a naďalej si platím odvody aj keď som doma a zatiaľ sa mi nepodarilo nájsť nové miesto. Je to v poriadku? Môžem tak pokračovať v platení si odvodov aj ďalej aj keď nerobím? Alebo musím živnosť prerušiť?
Áno, je to v poriadku, aj ja tak robievam. Veď aj iní živnostníci nie vždy majú príjem a živnosť kvôli tomu nerušia a odvody musia platiť aj naďalej. Problémom je skôr, kde vziať peniaze na odvody, keď človek práve nezarába.
Dobry den, neviete mi poradit, kolko musim mat odpracovane v Rakusku, aby som dostala podporu na Slovensku? Z rodinnych dovodov musim skoncit v Rakusku. Dakujem vopred za radu.
Ahoj, aj ja som sa na to bola pytat, odpoved bola nic, nic ste statu nedali, nic nedostanete. … ibaze si si prispievala dobrovolne do socialnej poistovne, tak vtedy nejaku almuznu.