Opatrovateľky v Rakúsku

Ak si invalidná a chceš vykonávať takú ťažkú prácu, ako je opatrovateľka, potom si zdravá a invalidný ti nepatrí.

To iste som zazila aj ja, po 2 tyzdnoch mi zomrela pacientka, 300 eur som mala prec, a nenasli mi nic. na dalsi rok mi nasli pracu na 1 turnus, za novu proviziu, a zase nic. no, z nich by som zbankrotovala, keby som spolupracovala iba s nimi. Keby som rocny prijem cez nich rozratala, nemala by som na prezitie

Eva tá druhá časť otázky je holý nezmysel. Slovenský dôchodok´k bude taký aký prináleží podľa odpracovaných rokov a platu a tak isto je to aj v Rakusku. Žiadne fixné čiastky. Vlastná skúsenosť.

Ojojoj a ty si skade taká múdra prišla, že jej invalidný nepatrí? Skús ty žiť mesiac zo 194E a potom sa tu rozdrapuj. Každý je len človek a chce nejak žiť a predstav si, že ona aj keď je chorá, lebo invalidný na SK len tak nedostaneš, pre krásne modré oči, chce robiť a žiť trošku normálne. Preto je zákon na SK taký aký je, že aj invalid môže robiť a dokonca môže zarobiť koľko chce, lebo robí na úkor svojho zdravia a koľko je takých pacientov, že nie sú ťažké stavy a sa tam opatr. nenarobí. Neznášam, keď jeden druhému závidí tých pár Eur čo invalid dostane ale chorobu nezávidite nie? Fuj závistlivci spamätajte sa!

Dobrý deň, vie mi niekto poradiť ako to je s vyplácaním daňového bonusu, keď manžel pracuje ako zamestnanec v Rakúsku a zároveň s rodinnými prídavkami vyplácajú v Rakúsku aj daňový bonus či si ho môžem nárokovať aj ja keď pracujem na Slovensku

Pekny den rada by som sa informovala nastupila som do trvaleho pracovného pomeru do nemocnice rady by som zistila že či mám nárok poberať detské prídavky mesacne prípadne 1 x za dva mesiace ak je manzel zamestnany na slovenksku a coi mám nárok na nejaký daňový bónus

dakujem

Ano aj ja som to pocula zial je to strasne malo za 1rok odrobeny len 10eur::Toto by rak. op. nikdy nerobili, my nemame na vyber a oni to vedia… namatkovo nevyberaju pytaju o tych co in dali Pn a oni si to 2x zoberu, dobre vymyslene:Vela vyplacaju nPn, tak vymysleli toto. Aj stymi rod. nastal šum, ale bez vetra sa listok nepohne ako sa hovori. Kazda berie tu maju zrazu hororove čiala, keby im vadili ti co tu bývaju a nerobia, len rodia

Zaplatte si len sekom oktober a hned 1. nov chodte na slovensku zdr. poistovnu ak sa nezamestnate oficialne zaplatit poplatok ako dobrovolne nezamestnana, lebo na Urad prace nepojdete nemate narok na podporu, lebo ste si neplatila pripoistenie na Slov.

Dobrý večer, chcem Vás poprosit o radu nemám skusenosti mám pac. s Astma bronchiale má aj kortikoidový sprej a mucobene na odkašliavanie mám mu preventívne dávat každý den na odkašliavanie alebo len ked je chorý, bojím sa oby neostal rezistentný na toto liečivo. Pomáha mu bo stále má veľa hlienou:) dakujem a prajem príjemný večer

Ahojte zienky, potrebovala by som pomoc, pozastavila som si živnost v rakusku a prislo mi platiť aj ked nechapem prečo, ked nechapem co, pomohla by niektora to prelozit? dakujem

Dobry den, chcela by som sa vas spytat, ci nemate niekto skusenost s agenturou SLOW CARE ake su poplatky a plat? Rozmyslam nad nou. Dakujem

Ahojte, chcela by som sa spýtať do koľkých dní je nám povinná agentúra zabezpečiť novú rodinu, aké máte skúsenosti s čakaním, a ako ste riešili tento problém. Ďakujem

Dobra agentura poplatky žiadne len za vybavenie živnosti tušim 100e ked mas živnost tak nič

Vie mi niekto poradit v Rakusku mam pozastavenu zivnost na aku dobu ju mozem mat pozastavenu / a este nieco, keby som sa na daku dobu chcela zamestnat na slovensku zivnost v Rak. by som musela zrusit, alebo nie rocne odvody do wko by som si platila kto nieco vie o tomto poradte prosim dakujem.

Ak sú to nie potničky, ale začinajúce dekubity to sú zo začiatku malé začerveňané miesta na chrbte, zadku, päte atd tak mne sa osvedčil krem Menalind dostať v lekárni alebo v zdravotníckych potrebách a pacienta musíte polohovať ak je ležiaci. Opatrovala som babku ktorá prišla z nemocnici a mala dekubity a tento krem mi veľmi pomohol samozrejme na umytu a osušenú ranu.

To nie je nikde určené, jedine môže byť v zmluve, ktorú si podpísala s nimi. Teraz sa všade čaká dlho, aj dobré agentúry majú problémy, že nemajú rodiny.

Určite Ti dávajú platiť nedoplatky na odvodoch za predošlé roky.

Živnosť v Rakúsku možeš mať pozastavenú na neurčito. Ako dlho budeš chcieť. Odvody po pozastavení neplatíš, len členské raz ročne do rakúskej komory. Ak sa zamestnáš na Slovensku, nemá to na túto živnosť vplyv. Len sa musíš prihlásiť na SK do zdravotnej a sociálnej poisťovne.

Nikto nezávidí, len poukazuje na chorý systém v SR- kde si invalid- nemôžeš pracovať a zrazu v Rak si zdravá, a ideš sa zodrať za eurami, to je choré, to tým chcela povedať vážená poučovateľka, je len otázka času, už sa o tom hovorí, že Rakúšania idú po tzv, invalidoch zo zahrańičia- a je to správne

Kety nedaj sa, maš pravdu a máš aj úroveň. Najdi si v googli westen, s. r. o. Lučenec, či nova wels Lucenec, opatrovatelky, caritas wien, opatrovatelky alebo telef. kontakt na Alfes 0908999591, p. Morova 0918328837-agent. Lotty B. B. na šefa dopravy p. Hercíka 0907550070 pýtat si od neho kontakt na Janu Hercíkovú, snáď niektorý z týchto kontaktov bude pre Teba vhodný. Ale aj do googla stací uviesť pracovne agenturi, opatrovateľky a čítať diskuzne príspevky, najdeš tam ohlasy, ktorým agent. sa treba vyhýbať. Mária.