Opatrovateľky v Rakúsku

Dobry den prajem, prosím Vás poradte mi niekto! Bola som v Rakusku 3 tyzdne, nie cez agentúru, rodina mi vybavila rakusku zivnost, ale ja tú zivnost chcem zrusit, lebo nikdy v zivote do tej rodiny sa nevrátim. Nemám nic iné, iba tú zivnost, neviem ako to mám zacat, kde treba zavolat alebo napísat, poprosila som rodinu, aby mi to zrusili, ale samozrejme to odmietly. Prosím Vás poradte mi ako tú zivnost mozem zrusit! Dakujem

Rozmysli si, ak sa aj nechces vratit do tej rodiny, ale pomyslas, ze by si chcela robit v At, len si pozastav, na tej stranke co ti poradili je aj toto, nemusela by si znovu zakladat zivnost. mohla by si sa pytat ci ta odhlasili / tam kde ta prihlasili / z prechodneho pobytu u nich. Hladas si pracu urcite, mas to hotove sleduj inzeraty hladaju striedacku, budes pripravena nabehnut, tam ta prihlasia a hotovo.

Ak suma 1532 eur je skutočne len nedoplatok a ak si nemala väčší príjem ako predtým rok, tak zavolaj na SVA, nech Ti to vysvetlia.

Vie mi poradit akolko je tohto roku volle frei Station fur 164 Tage pre danove priznanie 2012

Ahoj, no ja tiež mám na Sk živnosť, ale odvody si všetky platím ako dobrovoľný poistenec. A len preto, lebo sa to spätne doplatiť nedá!

V podstate nemáš zákonnú povinnosť Dôvere posielať kopiu DP zo SR. Ja som im napísala, že v rámci spolupráce / ja + Dôvera / im dávam na vedomie, že DP je na príslušnom DÚ - tom a tom a, nech si ho oni vyžiadajú v rámci úradnej spolupráce mailom. DÚ má povinnosť ho Dôvere zaslať, koniec. Dôvera urobila chybu, nech maká. Majte sa, a nedajte sa!
Exekútor môže nabehnúť až po súdnom rozhodnutí, a to si dobre Dôvera rozmyslí, či sa bude na súde blamovať a prezentovať aká je neschopná.

Dobrý deň.
Potrebujem poradiť, či je možne pracovať na slovensku s rakúskou živnosťou pre opatrovateľky.
Dakujem a prajem pekný deň.

Nie, zivnost ti plati iba v AT

Dakujem.

Ahojte vie mi niekto poradiť kolko je na den Sachbezug aby som si to mohla dat do danoveho ked budem podavat dakujem

Ahojte. Chcem sa spytat z Rakuska poberam raz ročne rodinné pridavky. Musím podavat aj daňové priznanie v Rakusku? Ďakujem.

Preco niektorým ženám príde po dvoch, troch rokoch doplácať do SVA nehorazne sumy a iným ani po 4 rokoch nepríde nic. A ked niektora po dvoch rokoch skončí prácu v rakusku, to jej príde až na slovensko ten nedoplatok na tých odvodov?

Sachbezug 6, 54EU

Ahoj Ria, chcela by som ťa poprosiť ak vieš mi poradiť mám živnosť v AT ale aj na SK, odvody som platila na SK, cez soc. poisť. som mala vybavené tlačivo E101, teraz som na PN, ktorá bude trvať asi dlhšie aká ma operácia, takže do AT asi tak hned nepôjdem, neviem či mám prerušiť alebo zrušiť živnosť v AT, prosím porad mi, ďakujem veľmi pekne, spozdravom Janka.

Ahoj Eva, čítala som tvoju odpoved ja som tiež ostala bez prace prosim vysvetli mi ked chcem požiadať tu na Slovensku o nezamestnanecky príspevok čo musím urobť aký je to istý postup porad, dakujem.

Milé kolegyne, prosím Vás poberá niektorá už dôchodoch z AT, po koľkých rokoch a v akej výške? Podelí sa s nami o tuto informáciu? Často rozprávajú opatrovateľky o dôchodkoch z AT o neuveriteľných sumách napr. po 5 odpracovaných rokoch 400, - Euro dôchodoch. Ja mam opačné informácie! ďakujem

Ja poberam dôchodok z at. po odpracovany 3 a pol roka vo vyske 37eura

Pokiaľ platíš odvody na Slovensku, nemusíš rušiť živnosť v Rakusku ani zastavovať, lebo ked máš slovenskú marodku, tak ten čas čo marodiš nemusíš platit socialku, ale sa pozri dokedy ti plati E101, lebo to vydavajú väčšinou na rok. Pokiaľ sa chceš vrátiť ešte robiť do Rakuska, tak to nepozastavuj, ani neruš, musela by si si vybavovať potom znovu E 101.

Chcem sa spýtať či si platila základné odvody alebo si dávala daňove priznanie a si platila skutočné odvody? A ešte koľko Ti zrážaju na nemocenské v AT. ?

Platila som skutocne odvody v roku 2011 som skoncila.