Kontaktujte p. Peter Demcak, najdene na nete, ohladne tychto nedoplatkov viem ze ak sa nepodava danove vypocitaju to z min. mzdy, co my opatrovatelky nemame a potom navysia odvody, treba kontaktovat SVA, ziadat vysvetlenie za co to je a popr. treba ziadostou poprosit o odpustenie tychto nedoplatkou a to aj v pripade ze to naratali nepravom.
Nedoplatkov - opravujem
Mile dami a slecni neviete kolko sa plati clenske do komori zivnostnikov v Rakusku sa som v Garstene je to 10 km od strajera. Pride mi sek do rodiny? plati sa raz rocne ci mesacne ? dakujem krasne pekny den prajem vsem Evka
Nevadí, že nemáš rodinu, zrejme plánuješ hladať dalšiu. Pokial si stále prihlásená na tej byvalej adrese, tak máš nemusíš nič prerušovať. Marodiš, takže pracovať by si nemohla, ani keby si rodinu mala. Akurát si si mala merkovať tu platnost 101, lebo treba o jej predlženie žiadať aspon 2-3 mesiace, pred vypršaním. Ale nevadí, rýchlo požiadaj o predlženie, bude Ti vystavené odo dňa skončenia jej platnosti.
Šek Ti pride do rodiny, v každom bundeslande sú inakšie poplatky, myslím že v Steyeri je to 50 eu. Platí sa raz ročne, ale keby si išla v priebehu roka do iného bundeslandu, tak dostaneš zasa v tom kraji zaplatiť. Ja som začiatkom roka robila v OO, platila som tam 50 Eu, potom v máji som prišla robiť do NO, tak som oznamila na VKO, že som už tento rok platila, tak mi tu v NO, znižili platbu na polovicu ročnej platby, ale zaplatiť to musíš.
Milé kolegyne, viete už o tom, že podľa novelizácie Zákonníka práce už nemôžete popri rakúskej živnosti privyrobiť si na Slovensku ani na živnosť? Dnes som sa to dozvedela, keď mi zrušil zamestnávateľ už uzavretú dohodu o pracovnej činnosti, lebo vraj majú zakázané zamestnávať zahraničných poistencov?
Opravujem sa - nie na živnosť, ale na dohodu so slovenským zamestnávateľom.
Kočky pozor- veď je zakázane platiť si poistenie v 2 krajinách EU, sú za to sankcie.
Katka, prosím Ťa, kde môžem zohnať Krankmeldung ?
Ďakujem
Katka prosím Ťa, kde môžem zohnať Krankmeldung?
Ďakujem
Ale ved ona neplatí odvody v dvoch EU štátoch, mám to ošetrené E-101, ktorá jej určuje príslušnosť na SK a tým aj povinnosť platiť odvody na SK. A zakázané je platiť duálne iba zdravotné. Ked chce, na dôchodok si môže dobrovolne prispievať v oboch štátoch EU. Takýto návrh pošle SVA sama od seba, ked jej pošle vyrozumenie o tom, že je držitelkou E-101 a neplatí odvody v AT, ale na SK.
Tu je link, tlacivo je na stranke sva vo formularoch
Willkommen am Portal der österreichischen Sozialversicherung
Este doplnam, ze mne tlaciva poslali, ked som uzatvorila Zusatsversicherung, a uz som tam mala doplnene svoje udaje vratane Versicherungnummer. Ak ti ho neposlali, stiahni si z uvedeneho linku a dopln si svoje udaje, meno, versicherungnummer a lekar doplni diagnozu, datumy a ostatne nalezitosti, odo mna ziadali, aby bola Dg. aj v latincine, tak pripadne poziadaj lekara, aby ti dal ciselny kod aj s nazvom Dg. v latine, aby si to nemusela vybavovat este raz. Vela zdravia prajem
Evka prosim Ta chcem sa Ta opytat cez aku agenturu si isla do prace. Ja tiez noovladam dobre nemecky ale lahkymi vetami sa dohovorim. Za odpovad Ti vopred dakujem…
Ria chcem ťa poprosiť, či ku prerušenie živnosti treba aj odhlášku z pobytu, prosím odpíš díky Janka
Dobry den mam zaujem o opatrovanie v Rakusku som 39 ročna žena pracujem v zdravotrnictve som zaradena ako zdravotnicky asistent a chcela by som ist opatrovat do Rakuska. Nemecky neviem až tak plynule… budem rada ak sa mi ozvete dakujem
Dobrý deň, potrebujem súrne poradiť kedže z II. piliera môžeme vystúpiť len do konca tohto mesiaca, mám z neho vystúpiť? v At pracujem od 27. 9. 2012, dovtedy som bola 3 roky vedená na UP ako nezamestnaná. Ďakujem
Nie netreba, ak rodine nevadí, že si u nich stále prihlásená. Neznamená, že musíš mať pobyt tam, kde opatruješ, ked nemáš problém sa dostať k pošte.
Už si mala dávno, keď si bola na Urade práce, šak doplacaš zo svojich penazi za vedenie účtu.
Zivnost mozes mat zalozenu od 18 rokov