Opatrovateľky v Rakúsku

Ahojte. Viete žienky niečo o zdravotnom pripoisteni teraz po novom, či sa oplati ešte platiť pripoistenie ked suma je ovela vyšia. Vie niekto o tom viacej či sa oplati a ako to bude, Diky

Ahojte. Prosim Vas,
da mi niekto kontakt na pravnika. Pravnik by mal byt z Grazu, hovoriaci aj po slovensky. Kontakt 00421 0907 107 113. Dakujem

Ahoj, narok na pridavky budes mat len vtedy, ak pocas tych mesiacov co si doma marodujes, samozrejme, ak si platis zdravotne pripoistenie, potom pri podavani pridavkov je potrebne napisat, ako dlho si marodovala, mne osobne pridavky vyplatili, preto to pisem, , , pa

Serwas, pracuješ v Bludenze? Výborne, ja pracujem síce trošku ďalej od Bludenzu, ale niekedy v stredu môžeme pokecať.

napíš sms +436645832155

Prosim o info, kde sa daju vo Wiedni kupit produkty pre pacientov, ktori potrebuju bezlepkovu dietu, ak viete nazov, poprosim o radu a info. Dakujem

Ma niekto skúsenosti s práceneschopnosťou? Bol s Vás niekto už na marodke! Vdaka!

Zdravím,
poradíte prosím… je lepšie mať rak. alebo slov. živnosť ako opatrovateľka? dík

Je o tom aj nejaký zákon?

Ria, To je ozaj pravda, že na dôchodok si môžme prispievať vo viac. štátoch? Veď odvody ako také (všetky) si môžme platiť len v jednom štáte, či?

Janka, píšeš že máš živnosť aj na Slovensku… kde platíš odvody? Čo je podľa Teba lepšie? dík

Bezlepkove potraviny kupite vo viedni v MERKURE a v DM drogerie

Prosim vas ozvite sa mi na tento mail.

Maria prosim o pomoc, bola som vyzvana na danove podanie v Rakusku a na Solensku poberam starobny dôchodok mám ho pripísať do danoveho v Rakusku dakujem

Áno, vyplýva to z novelizácie Zákonníka práce SR platnej od 1. 1. 2013, ktorou sa uzákonilo odvádzanie odvodov aj z práce na dohodu o vykonaní práce, teda z akejkoľvek brigády. Ide pritom aj o odvody do zdravotnej poisťovne a keďže opatrovateľky v Rakúsku majú rakúske poistenie, slovenskí zamestnávatelia majú s tým problém, prihlásiť ich ako brigádničky na zdravotné poistenie. Preto som napriek vyhratému výberovému konaniu v januári t. r nemohla pracovať cez personálnu agentúru a musela som si preto pozastaviť rakúsku živnosť. Medzitým, kým sa to všetko na slovenských a rakúskych úradoch podarilo vybaviť, pracovné miesto už bolo obsadené a odvtedy neviem zohnať prácu. Teraz som už 4. mesiac na Sk doma bez príjmu.

Je to jednoduché skuste si vyrátať dane na Sk koľko zaplatíte. V AT nám na dane nevyjde.

V Rakúsku nemôžete robiť trvalo na slovenskú živnosť, maximálne vraj tri mesiace v roku, aj to pochybujem, lebo rakúske zákony o ničom takom nehovoria. Takže aj keby bolo výhodné. robiť sa nedá.

Ahojte žienky… potrebovala by som súrne poradiť. V januari som poslala papiere na rodinne pridavky, volala som tam, odpovedali mi, ze papiere nemaju. Volala som na finanzamt Lynz, ale nasla som aj finanzamt Linz Urfar. Tak teraz neviem ci som to dobre poslala. Aky je rozdiel Lynz a Lynz Urfar? Ktore ste pri Lynzi, kde to posielate? Co mam znova vybavovať papiere?

Zabudla kolegyna napisat, že ked bude š pracovat aj poberat dochodok z rakuska tak ti stiahnu 5, % z rak. aj slov. dochodku

Jana, p. Demčák sa venuje každej aj tým, ktorým daňove nerobí a nerobil, no teraz kedže je daňové obdobie, tak túto službu nerobí, ale po daňovom skončení zas poradí všetkým, ktoré potrebujú jeho pomoc, tak nezavadzaj, píš tak, aká je skutočnosť, pekný deň.

Spiatočny lístok ked sa kúpi v Bratislave má platnosť 28 dní teda tam aj naspäť, treba sa informovať v Bratislave na stanici kde kupujete lístok a ked kupujete aj spiatočný tak vás vyjde lacnejšie, pekný den.