Suhlasim s Janou, nic si nevymysla, ani nie je pokakana, ale je to realita, pa a pekny den.
Tak to je čudná agentúra keď ti vrátili peniaze. Bud si taká tvrďáčka že sa z teba pokakali alebo sú fakt seriózni.
Mala si byť poistená na SK a vybaviť si A1, poistenie v Rakúsku prestať platiť.
Ahojte. Prosím Vás, viete mi niekto poradiť, kde sa treba prihlásiť, alebo čo treba vybaviť pri prestupe z jedného mesta do druhého? Doteraz mi to vždy vybavovala rodina, ale moja nová rodina nemá s týmto žiadne skúsenosti. Môžete mi písať aj na môj email. Ďakujem
Prosím Ťa a koľko činí ten rakúsky dôchodok - ber najnižšie platené odovody? Počúvam horové sumy, môžeš to, prosím, priblížiť k realite? Moc dik, nech sa Ti darí. Jana
Sprostredkovateľ môže vyberať poplatok za služby súvisiace so sprostredkovaním zamestnania za úhradu len od právnickej osoby alebo fyzickej osoby, pre ktorú sprostredkúva zamestnanca. Výšku poplatku podľa prvej vety dojednáva sprostredkovateľ s právnickou osobou alebo fyzickou osobou, pre ktorú sprostredkúva zamestnanca.
Treba ťa zameldovať, na wko preložiť živnosť, oni upovedomia finanzamt, z magistratu ti dojde potvrdenie o preloženi živnosti, ja som išla na sva, že chcem poštu posielať domov na Slovensko a mám s tým pokoj.
Ahojte, vie niekto aky je postup? U nas som bola u zubara dat si robit zub v hodnote 150 eur. V Rakusku si platim odvody. Da sa to aby mi preplatili tuto sumu v Rakusku? A co k tomu potrebujem? Dakujem. Jana
Ja som predložila
1 / potvrdenie o platbe u slov. zub. lekára a on mi napísal
2 / potvrdenie v nemčine aké všetky úkony vykonal - urobil mi koreňové výplne a korunky a v AT mi SVA zaplatila cca 80%, bola som milo prekvapená, držím palce
V Rakúsku používam mobilného operátora Vectonemobile, doteraz som mala na mobile sieť Vectone teraz tam nabehla sieť Vectone World, neviete prečo táto zmena a že vraj sa zmenili aj tarify.
Prosim Vás, vie mi niekto poradiť s formularom 601a? Poslali mi z SVA žiadosť o zaslanie vyplneneho tohto formularu. Neviem či im ho mám vôbec posielať? Na čo služi tento formulár?
Dobry den. V roku 2011 som bol v auguste 2 tyzdne v Rakusku, otvorili mi zivnost a nasledne ju zrusili. A teraz po 2 rokoch mi prisiel z agentury sek z sva, ze mam nedoplatky, z coho vyplyvam, ze ma agentura v Rakusku neodhlasila. Chcem sa opytat, co im treba poslat do Rakuska, ze som zaregistrovany na Slovensku od 1.9.2011?
- Možno sú to odvody, ktoré si mala zaplatiť za tie 2 týždne živnosti a nezaplatila si.
2. Alebo je to doúčtovanie - NACHBEMESSUNG. To chodí po dvoch rokoch. Musíš zaplatiť odvody, ktoré sú určené pre prvý rok živnosti - cca 150 euro za mesiac.
3. Zavolaj na WKO, kde si mala otvorenú živnosť, či a kedy ti ju zrušili.
4. Zavolaj potom na SVA, alebo napíš, za čo je ten nedoplatok.
5. Keby ťa agentúra neodhlásila, to by ťa SVA upomínala už dávno.
Tam sa pise, ze nemocenske atd. a odvody za mna platila rodina, ale nic viac neprislo, ziadne upomienky, iba to som zistil, ze ten list mala agentura 2 roky u seba.
Rodina platila tak, že ti preplácala odvody, ako je to zvykom, alebo že vzala šek a išla s ním do banky? Ak to dva roky držala agentúra, tak nech to aj zaplatí.
No mám taký pocit, že odpoved bola správna. Ak nepracujes v AT, Ty naozaj nemáš nárok a RP aj napriek tomu, že odvody si platíš. Udajne musiš mať odpracované min. 4 dni v mesiaci, aby si mala nárok na RP. No je to možno nespravodlivé, ale je to tak. No je to vlastne ochrana pred zneužívaním soc. systému.
Ahoj, vies mi povedat, ci aj tohto roku preplaca SVA 80% za korunky? Dakujem
Prosim vas, od 01.07. chcem pozastavit zivnost, lebo som chory a nemocenske mi platili len 6 mesiacov, ze vraj na viac nemam narok. Je to tak? Ako treba napisat mail do Viedne na pozastavenie zivnosti, na aku mail. adresu? Ked vyzdraviem, chcem pokracovat v opatrovani. Pomoze mi niekto? Mozte mi napisat aj na mail. adresu km312@post.sk dakujem? Zolo
Poslala som ti formulár s vysvetlením na tvoj mail.
Pokiaľ si platiš odvody máš nárok na všetko ako každý v Rakúsku. Vysvetlím: Ak je rakúsky stolár / ka na materskej a odvádza si všetky poistky má nárok na všetko a teda aj na rod. prídavky. Nenechajte sa odradiť Finanzamtom, ktorý len skúša nevedomosť Sloveniek - opatrovateliek! Máte na všetko nárok - pokiaľ si platíte odvody presne tak, ako hociktorý živnostník v Rakúsku - ideme podľa ich zákonov, tak sa nepodceňujte. Žiadajte tak, ako hociktorý Rakúšan … veď odvody platíte ako aj oni.