Opatrovateľky v Rakúsku

Požiadať o Rak, dôchodoík musíte, aj ked nastupite do roboty, alebo robite, lebo potom oň prídete, budú nvám strhavať 5 percent dôchodku aj zo Slov, aj z Rakúskeho dôchodku dokedy budete robiť v Rak, ak prestanete robiť prestanu vám strhávať tých 5 perc, aj zo Slov, aj z Rakuskrho dôchodku.

Tak ako píše Elena má, ale ked neprčí aspom kvapka prečo by im to mala nechať patrí jej to, nech ide u nas na soc, a tam jej daju vyplnit tlačiva.

Tak ako píšeš, ale nemusí to byť 10, 15 euro, zaleží od platuaká mala a nedostane to zo Slov, strany ale z Rakuska jej bude chodit na jej účet.

Nepošlu jej samy ona sama musí požiadať o to na sozialversicherung, pošlu jej vyplniť papiere s vyplnenými dokumentami pôjde na Slov, soc, oni to skontroluju doplnia a pošlu do Bratislavy, ktora potom odošle potvrdene všetky dokumanty do hlavnej Rakuskej soc, odtial potom dostane vyrozumkenie kolko bude dostávať inak sa dostáva Rak, dôchodok 14krat do roka,

Najlepšie by bolo nepozastavovať živnosť, lebo čo rodinné prídavky? Môj názor je, keď vás odhlásia z prechod. pobytu tam, zaplatite si šekom SVA a požiadajte, aby vám všetku poštu posielali na Slovensko, zapojte všetky známe aj neznáme, aby vám pomohli nájsť rodinu, želám vám to. Prerušenie, nahlásenie doma, trvá to istý čas… a budete mať šťastie, že sa vám dakto ozve nabehnete do rod, len požiadate o preloženie živnosti, keď sa budete nahlasovať u novej. Hádam sa vám tu ozve dobrá duša, čo to zažila a poradí.

Áno, práve toto hľadám, som začiatočníčka v nemčine a mám Opatrovateľský kurz ale žiadne skúsenosti a hľadám serióznu Rakúsku agentúru, napíš prosím.

Jana

Akú mate skúsenosť s p. Mikulovou? Prijíma ešte opatrovateľky do Rakúska? Akú prácu poskytuje a akých pacientov?

Dobrý ďeň, ja som začiatočnička mam optrovateľský kurz a slabšiu nemčinu chcela by som vás poprosiť o tu rakusku agenturu o kontakt alebo pomocť ďakujem

Ahojte, chcela by som sa poradiť: pracujem ako opatrovateľka v Rakúsku, mám dcéru na VŠ a dosahuje dobré výsledky v štúdium, niekde som počula že sa dá požiadať o “štipendium” ktoré sa raz rozčne dostáva pokial teda dosahuje dobré výsledky. Viete niekto o tom niečo? :slight_smile:

Ďakujem!

Pokiaľ si nezrušíš živnosť, tak odvody platíš. Tvojou povinnosťou je odhlásiť sa z prechodného pobytu. Tak isto by si mala aj do troch týždňov preložiť živnosť, pretože hrozí pokuta do výšky 2800 E. To je ale niekedy problém, pretože ak nemá opatrovateľka hneď novú rodinu, nemá ju kde preložiť. Počula som už, že opatrovateľku, ktorá nemala miesto živnosti, vyzvali aby ukončila živnosť. Snaž sa čo najrýchlejšie nájsť si novú rodinu, pretože keď nepracuješ, tak ani prídavky Ti nevyplatia.

Zabudni

Napiste mi prosim, ako ste podavali dan. priznanie v rakusku? Keby sa dalo jeden vymysleny prípad, napr. ked prijem by bol 15. 000 eur, ako to dosadit do riadkov na tlacive?
Co sa povazuje za prijem / plat+cest+sva / a tiez strava a ubyt. tych 6. 54 eur na den? Alebo to nemusi byt?

co sa povazuje za vydaj? ked chcem len pausalne zadat?

Musi byt zhodne prijem a vydaj na dan. ohl. povinnosti na Slovensku s prijmom a vydajom v rakusku? kontroluje to niekto? Ked som podala na Slovensku dan. priznanie, ale do prijmu som nezaratala tych 6. 54 eur na den, len prijem +sva+cest. Zle som to podala? alebo z toho sa nestriela?
Napiste mi prosim odpoved sem, aj na mail. budem velmi rada. Kika

Este udavam mail: km312@post.sk

vasa Kika

DOBRY DEN PRAJEM MAM UKONCENY OPATROVATELSKY KURZ 230H SOM ZACIATOCNICKA SO NEMCINOV NO RYCHLO SA UCIM CHCELA BY SOM VAS ADRIANKA O ZASLANIE INFORMACIE O VAMI SPOMINANU AGENTURU. VOPRED VAM ZA VSETKO DAKUJEM S POZDRAVOM ERIKA

Mala by som záujem, som začiatočnička. Ďakujem

Pre Jozef S, , , , vsetky potrebne informacie najdete na, , , , PENZIJNE POISTENIE V RAKUSKU, , , , , je tam uvedeny aj priklad vypoctu penzie, vasa manzelka odpracovala viac ako dva roky, , , takze jej vymeriavaci zaklad je okolo 574eur a za kazdy odpracovany rok ma narok na 1. 87% z tohto vymeriavacieho zakladu, , , nie je to vela, ale aspon nieco, , ,

Opravujem sumy, , , vymeriavaci zaklad je 537, 78 eur a 1, 78% z vymeriavacieho zakladu ja vyska dochodku rocne… sorry

Vierka ty chodíš zo mnou na školenie? Alebo si niekde čítala tie hlúposti. Prosím nezavádzaj dievčatá. Nemáš na to morálne právo poúčať ak sama tomu nerozumieš. Ak by si mala záujem dám ti na seba kontakt aby si ma navštívila na danom úrade v rakúsku.

Nezmysel, podobne ako na SK, výška odvodov platených v Rakúsku nemá vplyv na výšku dôchodku, ktorý sa poberá v Rakúsku

Som rozvedená a bez práce, mám opatrovateľský kurz a učím sa nemecky-mam certifikát Nemčina pre opatrovateľky. Ale ešte mám medzery v tomto ťažkom jazyku, som začiatočnik. Snažím sa. Ak mi niekto môže pomôcť ozvite sa mi. Ďakujem. Maja