Už to bolo všade tisíc x napísané, len trošku hľadať treba. Ale ešte raz:
Hrubý príjem = honorár+cestovné+SVA+Sachbezug
Čistý príjem = Hrubý príjem - 12% paušál - SVA
alebo
Čistý príjem = Hrubý príjem - skutočné výdavky
Hrubý príjem musí byť zhodný na obidvoch DP.
Sachbezug sa musí prirátať, je to zo zákona.
Ak sa pýtaš, či sa z toho nestrieľa, tak DP by sa nemalo nikdy brať na ľahkú váhu. Nestrieľa sa z toho dovtedy, pokiaľ Ti nenariadia kontrolu. Problémy začnú až vtedy, keď sa Ťa rozhodnú skontrolovať. V AT môžu 7 rokov dozadu.
AKO SA MOZE ZHODOVAT DANOVE PRIZNANIE SLOVENSKE SPOLU S RAKUSKYM VSAK SA TA ODPOCITAVAJU ROZDIELNE PERCENTA CI SA MYLIM?
Dobry den. pracujem ako opatrovatelka privatne, , mam živnost… moja otazka… či musi rodina odvody platiť… minimum 150 euro… dakujem
Hrubý príjem musí byť zhodný na obidvoch DP.
To znamená že do riadku Hrubý príjem napíšeš v oboch DP tú istú sumu. Nič viac a nič menej.
Najprv prečítaj, potom sa snaž porozumieť a až potom reaguj, ušetríš si blamáž.
Môže ale nemusí, je to o dohode s tebou a rodinou. Môže ti dať vyšší honorár,
Alebo ti môže dať 50 na deň a 150 - 200 na odvody za turnus
Alebo ti môže zo svojho preplácať celé odvody
ROdina dostáva od štátu Forderung 550 euro, ak má klient Pflegestufe 3 a príjem po určitú hranicu. Ale nikde nie je napísané ani uzákonené, že tieto peniaze majú dostať opatrovateľky.
Nech ide na slovenske dochodkove a nech poziada o dochodok z rakuska ony to vybavia aj ja som tak si vybavila
Dobry den, mala by som zaujem o ntuto agenturu za spatnu odpoved velmi pekne dakujem
Dobry den kolko je Sachbezug na jeden den? dakujem
Info lazovajana@azet.sk
Toto potvrdenie vydá sociálna poisťovňa!
Ten príjem nesmie prekročiť 2500eur / mesačne. Rodina nemá povinnosť platiť odvody, kedže ide o živnostníčku, platové podmienky si určuje sama. No či ich rodina prijme, to je už otázne. Jednoducho všetko je na dohode OP-RODINA.
HLADAM SI PRACU OPATROVATELKI VO WIEDNI NA TRVALO POTREBUJEM SURNNE PRACU NAKOLKO SOM TUTO PRACU POZNAM RADA BY SOM JU VYKONAVALA PROSIM OZVYTE SA MI VO PRED DAKUJEM.
Ma niekto skusenost s opatrovatelstvom v Rakusku na Slovensku a Rakusku zivnost s povolenim A1 to sa tyka mna teraz si po 3x predlzujem toto povolenie a chcu odo mna neskutocne doklady ako keby som zacinala je stym kopec roboty a hlavne nezavisi to len odo mna… dakujem Eva
Dobrý den. Neviem mi niekto poradit, či si možem požiadat v Rakusku o prispevok na dietne stravovanie ak som po operacii žlčnika ? Dakujem
To čo za somarinu sa pýtaš? To si kde počula?
Dobry vecer, dufam ze som dobre pochopila mozem aj ja reagovat… mam len otazku viete vybavit pracu do rak. aj pre cloveka co nevie velmi dobre komunikovat som v podobnej situacii ako pani Maja s jazykom ale mam velku snahu ucit sa a velku obavu ci by ma agentura zobrala ked som zaciatocnik… vedeli by ste mi poradit? Dakujem za odpoved Daniela. z
Dobry vecer, mozem poprosit nazov agentury mala by som zaujem o pracu v AT a moja nemcina je slaba, dakujem za info danielaz.
Je to pravda. Neviem načo reaguješ ked to nevieš.
Ja nepočujem o nich dobre a aj ja mám nie dobré skúsenosti on sa otrasne chová do telefonu. tak dokričal do mňa
No tak to je teda otrasná ag. Šéfka je rankušaka a jej pomocníčka ktorá je slovenka sa chová dôležitejšie aoo šéfka bere veľa lebo stavia dom ona neodpusí ani nedá na 2 splátky jeden deň povie to a o chvíľu to vyvráti je nesvedomitá voči ženám dôležitá Bola som tam na pohovore ale tak zhadzuje ženy až je to nie pekné. teda ja by som radšej nešla a má iba ťažké stavy