Opatrovateľky v Rakúsku

Brali 50€ z kazdeho turnusu, viem, ze to nie je prave najlacnejsie, ale bola som spokojna. Zazila som aj horsie, ked som agenture zaplatila polrocny poplatok a z mojej (dobrej)rodiny, kde som bola 3x ma presunuli len tak z nicoho nic do inej a tam to bolo desne.Vydrzala som turnus a vzdala som to. Pritom som mala s mojou predchadzajucou rodinou zmluvu a viem, ze boli so mnou spokojni. takze radsej by som zaplatila niekomu, kto mi pracu sprostredkuje a zaujima sa aj o to, ako sa mam atd…a neposiela ma do inych rodin, ak v mojej sucasnej nemam problem ani ja ani rodina.Je to na kazdom z nas, ako sa rozhodneme a co je nam prednejsie…vela stastia…

Pana Feciskanina by za taketo zdieranie mali co najskor zatvorit!Dobre a bezocivo sa na Slovenkach nabaluje, riadny darebak!

ahojte chcela by som v at.poziadat o detske pridavky presne ktore papiere musim mat pretlmocene do nem.jazyka okrem sobas.listu,rodne listy a o dochadzke skoly vdaka

Ahoj Nika keby si vedela pomoct mohla by som vycestovat 29.10 zatial sa maj

a este chcem dodat ze vraj iba od 1.12 sa to moze podat

ahoj zuzana poslala som ti e-mail,nedosiel ti?

no a okrem SPES agentur žiadna iná nie je? ak áno, tak tu prosím napíšte… aspoň jej názov ak nič viac. ďakujem

Ďakujem dievčatá, ale som nepochodila ani v banke ani na pošte, IBAN AT banky nemám, tak ho musím dať zaplatiť v AT.Ešte raz dík.

Ahoj Zuzka.V nemcine musis mat iba tie papiere ktore si uviedla,k tom potrebujes vyplnene formulare a zmluvu s rodinou.poziadat si mozes o spätne vyplatenie od zalozenia zivnosti.podat ziadost mozes kedykolvek,pozor,od 2010 sa menia podmienky,uz sa nebude dat poziadat o spätne vyplatenie

bohuzial nie

Pre lili.Pisala som o tom ak marodis a chodis k lekarovi na SK.V Rakusku sa za kazde osetrenie doplaca 20% Pozri si SVA-versicherung,zusatzversicherung.

nika pre zuzanu poslala som ti e-mail dostala si?

ahoj Slavka,ďakujem za odpoveď.Áno to vlastne viem,že sa dopláca 20%percent v AT.Idem kuknut SVA-Zusatzversicherung.Este raz ďakujem.Slávka,ešte ma napadlo,ohladne tych odvodov.Sestra si to plati,asi zalezi na dohode s rodinou.Mne sa,ale niekde zda,ze som citala,ze keby to platila rodina,tak si to mozu dat v danovom do nakladov.Nevies poradit??

Pardon,pisem ako hotentot,uz nejak nevidim na ten pocitac.Vies sestra,rozmysla,ze sa pokusi rodiny spytat,ci by neboli ochotny platit oni tie odvody,teraz si to plati sama,tak aby mala nejaky argument.Pretoze s nimi to je tazke,ked ide o peniaze.

Ahoj Nika neprisiel bohuzial e-mail prosim skus este raz vdaka

Wilma, ďakujem Ti za odpoveď. ( 18.9. - k Zusatversicherung)Mám na Teba ešte jednu otázku.
V rodine pracujem na živnosť vyše roka.Platia mi 60 euro denne ( mimo cestovného),z tejto sumy si sama platím odvody.Ako je to s uhrádzaním odvodov po roku? Volala som do agentúry, tam mi povedali, že pokiaľ neprekročím hranicu 11000 euro ročne, nebude sa mi ani po roku zvyšovať výška odvodov-približne 430 euro za qvartál.Viem,že táto suma je určená SVA pri začínajúcich živnost.Neskôr sa výška odvodov odvíja od skutočného príjmu a po troch rokoch dostanem vyučtovanie.
Je to skutočne tak, že ak ani v nasledujúcich rokoch nepresiahnem hranicu určenú štátom( napr.pre rok 20009 je to
11 000 euro) tak sa mi výška odvodov nebude zvyšovať, alebo automaticky sa mi odvody zvýšia.V takom prípade,by malo dôjst k úprave zmluvy s rodinou. ( zvlášť denná taxa, zvlášť odvody)Ináč rodina určite nebude mať záujem platiť za mňa viac. Ako je to vlastne ? Ďakujem

zuzana posli mi este raz tvoj e-mail

afinogenov22@azet.sk

Došla mi pošta z WKO, je to len tlačivo s priloženým šekom na 20€. Chcem sa opýtať čo to je a kto to má zaplatiť. Ja, alebo rodina. Ak viete niekto čo to môže byť napíšte mi prosím. ďakujem

Zuzka dosiel ti uz e-mail?poslala som ti uz 3 krat