ahojte,vie niekto niečo o agenture ARIOS?
je tu niekto od roznavy?
Ak sem napises, co je na tom tlacive napisane, poradi ti niekto, ale ak nenapises nic, nemozeme ti pomoct…
bernadeta , ďakujem ti ve%lmi pekne za informáciu a prajem pekný deň
Som z Rožňavy,čo potrebuješ?
ano uz som ti odpisala
ahoj Monika aj ja som z Rožňavy.
Už viem čo je to za tlačivo. Je to ročný poplatok do personalnej agentúry WKO. Mala by som to vyplatiť ja, ale vyplati mi to rodina. Boli ochotní. pa
Žienky,ktoré si hľadáte prácu opatrovateľky v rakúsku poriadne si to rozmyslite a zvážte či na to máte. Rakúsko nieje zlatá baňa, ale skúška naších nervov. Potrebujete nervy zo železa a trpezlivosť. Inak sa to v niektorých rodinách nedá vydržať. Na mieste, kde som ja sa to starími rakúskymi bosorkami len tak hemží. Som 11km od Linzu. Je to ďaleko staré baby len buzerujú a robia si z nás slúžky. Píšem v mene viacerích, ktoré sme sa spoznali práve tu. Niekedy to za tie "pár"eurá ani nestojí. Robia si z nás slúžky a buzerujú nás. Agentúram je to jedno,lebo im zarábame a nič iné ich nezaujíma. Staré baby si neuvedomujú, že oni potrebujú nás a nie mi ich. Viem, že na Slovensku nieje veľa pracovných príležitosti,ale to neznamená, že si môžu ku nám dovolovať a ponižovať sa. Možno mi poniektoré ženy, ktoré pracujú v Rakúsku a majú také skúsenosti dajú za pravdu. Takže ženy držte sa a nedajte sa. s pozdravom
to nie je personalna agentura, je to hospodarska komora - Wirtschaftskammer a je to rocny clensky poplatok
niekto ma sem odporucal,ze vraj tu sa mi da ponmoct,este pred polrokom mi nezaplatila rodina odvody ,co som sa dozvedela az teraz ked prisiel vypis,kde ma ziadaju ho uhradit,ale to predsa mala urobit rodina,a ja nai momentalne tolko penazi nemam,dakujem za akukolvek radu…ena
ahojte dievcata,mam problem,prisiel mi vypis z SVA,kde mam uhradit jeden Qvartal este spred pol roka,kde som pracovala v jedenj rodine ,lenze tam mi robila problemy agentura,takze si myslim ,ze v tom bude mat prsty ona,takze to teraz davaju uhradit mne…lenze rodina a zakonu povinost platit odvody,kedze poberaju prispevok od statu,co by som mala v tejto situacii robit,rozmyslam ,ze na pisem na SVA,aby si to ziadali uhradit od rodiny ,kde som bola…co by ste mi poradili vy,ma niekto uz stakym to niecim skusenosti…budem rada za kazdu radu…dakujem…
ENA - si jedna z mnohých, ktoré si myslia, že rodinám určuje nejaký zákon povinnosť, platiť opatrovateľkám poistné. Si na veľkom omyle - platiť si musíš ako živnostníčka sama, je len na rodine, že pristúpi na platenie poistného.
Mila hanca,rakuske bosorky si dovolia iba tolko,kolko im dovolia opatrovatelky.Su aj vdacni pacienti, ktorych je dost,tak ich treba najst a nenechat sa zotrocovat.Ak si to mile babky nevazia a beru op.,ako sluzky, z omylu ich treba vyviest.Neraz sa takto spravaju tie najnizsie vrstvy,v snahe nieco si dokazat.Netreba sa dat, rodin je dost.KTO HLADA,NAJDE.
prosime vas,zalozte si vlastnu temu s ponukou dopravy, pre vacsinu z nas vase ponuky nie su zaujimave.Dakujeme za pochopenie!!!-----------------------------------------
Rodina dostane na kazdu opatrovatelku prispevok od statu 250€,prinutit ich nemôze nikto ale?
Rodina príspevok dostáva,aj to nie každá,a určite ten príspevok nie je na platenie sociálneho poistenia pre opatrovateľku a nie je povinnosťou rodiny platiť za opatrovateľku SVA!Je to na dohode medzi rodinou a opatrovateľkou.
aj mne s tym uz idu na nervy.
Ahoj.Ja mam zivnost v rak: a nikto odo mna nepital ani vyucny list ani doklad o opatr.kurze ani rodinu to nezaujima.Zbytocne som vyhodila 10tis.To len agenturi vyzaduju,a ani to nie vsetky.Ja som privatne.
Hanca, každý si ku nám dovolí len to, čo mu my sami dovolíme. Ja som prišla do rodiny s tým, že som opatrovateľka a nie slúžka, takže pomáham starej osobe pri obliekaní, hygiene, robím mu spoločnosť, ideme na prechádzku, dám mu jesť a upracem po nej. Ale žiadne ťažké domáce práce, robota v záhrade či obsluhovanie jej návštev. Keď sa im to nepáči,idem preč a hľadám novú rodinu. Ale určite nebudem slúžiť a skákať ako povie opatrovaná osoba alebo jeho rodina. Myslím, že veľa opatrovateliek je už totálne zničených, lebo so sebou nechajú manipulovať a radšej plnia všetky rozkazy, len aby si miesto udržali.