Opatrovateľky v Rakúsku

Zas sa to tu zvrhlo na inzerciu, baby, to chce trochu iniciativy aj od vas.

nechcem byt mudra, ale ja som musela zrusit TPP na Slovensku , socialne sa moze platit v oboch krajinach, ale ZP nie, chcela som velmi pracovat V SR,aj zamestnavatel mi povolil pracovat len 2 tyzdne takto pracujem len na Dohodu o prac.cinnosti a v AT mam zivnost.

Dobrý deň, nemáte skúsenosti s agentúrou Nathan a Wolf? Ponúkajú prácu osetrovateliek v zahraničí (www.osetrovatelka.sk). Vdaka za odpoveď.

pre Slávku:
prosím Ťa napíš kontakt na Teba ( email, skype , a pod.)

Ahoj Eva, ta pani mi v priebehu tyzdna vybavila pracu v Rakusku, ani ja som tomu neverila, ale manzel mi povedal, ze tych 50 eur este mame a mam skusit. Bola som skepticka, ale uz ma kontaktovala rodina a vo stvrtok cestujem. Tak tymto jej dakujem.

Dobrý den!poradte cez aku agenturu idete pracovat ako oatrovatelka do Rakuska,poprpsím Vás o číslo tel.a adresuďakujem Maja

Ak si si nevšimla, odkazujem na skúsenosti žien, ktoré popisovali na komunite s robotou v Nemecku. A napíš svoje dojmy, keď sa vrátiš.

Milá Zitka pozdravujem Vás,
prečo ste na Slovensku musela zrušiť trvalý prac.pomer,kto to od Vás žiadal?, alebo podľa akého zákona?
Ja by som chcela tiež tak pracovať,mám takú možnosť,že na Slovensku TPP /2týždne a 2 týždne neplatené voľno, vtedy by som bola v Rakusku na živnosť. Ďakujem za odpoveď,Anna

ahojte…prosím o radu…v roku 2008 som pracovala v AT, ako opatrovaťeľka…od januára pracujem tu na Slovensku…a teraz mi prišlo zaplatiť 51,50 euro za rok 2008…neviem dobre po nemecky a neviem,ako to zaplatiť…bola som aj v banke a nedá sa to uhradiť,vraj tam chýbajú nejaké bankové čísla…chcela som to uhradiť aj cez electronic banking, ale neviem ako…ak by ste mi poradili,čo a ako mám postupovať budem vám veľmi vďačná…ešte raz ďakujem

mne to povedali tu v AT pri otvarani zivnosti no aj napriek tomu som este pracovala asi 1/2 roka na TPP v SR a zamestnavatel platil vsetky odvody, potom som sa dohodla s zamestnavatelom na inej forme prac.pomeru mala som hlavne strach, co mi povedia na ZP, lebo mi bolo povedane, ze mozeme platit pokutu, ked som sa opytala ci si nemozem platit v oboch krajinach zdr.poistenie, povedali, ze veru nie lebo je taky hlupy zakon …teraz uz viem preco je ten paragraf taky krivy.

Nejdem cez agenturu, ale vybavila mi to jedna pani, mam len Email, len neviem ci mozem dat.

pre vlastu na druhej strane co ti prislo platit by si mala mat vsetky inf a IBAN A ostatne cisla

Zitke
Ďakujem za odpoveď,asi to tak bude s tými odvodmi do ZP /v rámci únie len raz/.Ale ak máme na Slovensku Dohodu o vykonaní práce,resp.Dohodu o prac.činnosti,z týchto sa neodvádza na sociálne poistenie,tým si vlastne znižujeme výšku základu pre výpočet dôchodku.Smola.
Treba to ešte preveriť.Pozdravujem Anna

ja stale tiez kadejako spekulujem, lebo su to moje zadne dvierka, co ked sa v AT nieco stane a co Dohoda o vykonani prac? Ak chces mozes mi napisat aj na mail

ten e-mail je na str.2 v príspevku od Miroslavy z 27.9.o 11.05

Dobrý večer,týmto by som Vás chcela všetkých pozdraviť,táto stránka je vynikajúca dozvedela so sa tu plno vecí,o ktorých som doteraz nemala ani šajnu a aj na stránku som sa dostala len náhodou.Ste tu všetci ako rodina snažíte sa pomocť jedna druhej a to je v dnešnej dobe naozaj niečo neskutočné.Tak Vám prajem aby Vám to vydržalo a keď budem niečo vedieť aj ja tak pridám svoju trošku do mlyna.Aj ja mám jednu otázku ktorú by som potrebovala zodpovedať.Som na polovičnom invalidnom dochodku a keďže tu na Slovensku nemožem nájsť prácu tak som uvažovala o AT.Len neviem ako by to bolo s prihlásením,keďže tu na Slovensku za mňa odvody platí štát a v AT by som ich mala platiť tiež,ale podľa mojich informácií odvody sa možu platiť iba v jednom štáte,ako by sa to dalo vyriešiť?Chcela by som si trošku vypomocť,lebo zo 132euro sa dá len veľmi ťažko vyžiť.Vopred Vám ďakujem za informácie

nerozumiem Lucia, prečo tu zahmlievaš “jedna pani”, keď každý kto vie čítať vie o koho sa jedná

hm je to sila ja sa dost bojim pre mna to bude dost nove zacat nieco take robit no …najviac sa bojim aby som mala pracu odvsadial pocuvam ze tato a tato agentura nieje dobra tak nevem co robit no urcite sa to da zvladnut hmjaj rak daka

Nájde sa opatrovateľka, NJ so živnostenským listom, okolie LC, RS, ZV, ZH kt. vie vycestovať ešte dnes, t.j. 29.9.09 do rodiny v okolí Salzburgu?

Ahoj, ides cez pani Mirku M? Aj ja idem vo stvrtok - do Grazu, ako ides?ja neviem ci vlakom alebo nejakym mikrobusom, idem prvykrat. pa