Opatrovateľky v Rakúsku

ahoj Sisa mne povedali, že automaticky vymenia bez formulára na počkanie.

Pozor na to, ak pojdes robit, budes pod daleko vacsim stresom,ako su skusky z Nemciny.Dufam, ze sa nechystas cez Atenu!?

Miroslava
a ja ako co mam iba kurz tak uplatnenie? mozes pomoct?myslim ist bez agentury

tak ja tiez som zaplatil a cakam no stale nic tak ked vravis ze to citaju tak nech citaju poriadne lebo fakt sa najde niekto kiomu prasknu nervy a aby potom tam nahodou niekto nedostal po hube za tie reci to dokaze kazdy podat ale skutek utek

Ahojte " kolegyňky" !
Náhodou som sa dozvedela o tejto stránke je ozaj super (baby v taxíku neklamali :))Chcela by som sa týmto spôsobom skontaktovať s niekým kto pracuje ako ja v Traune . Tu som len prvý týždeň a nikoho v okolí nepoznám no viem , že je tu veľa opatrovateliek. ďakujem :slight_smile:

Tinka ja som si našla jednu pani, ktorá sa zaoberá Austria účtovníctvom, krásne mi všetko vysvetlila, preposlala čo všetko jej treba… formuláre v NJ a tie potom naše pracovníčky mi vypísali atď…za rodinné prídavky jednorazovo berie 50 Eur, ak Ti má viesť komplet účtovníctvo, dane …tak mesačne platíš 15 Eur. Kontakt Ti dám, ak chceš…ale mám pokoj…pa, e

Ahojte. Viete niekto niečo o prihlásení na cudzeneckú políciu, ked pracujem v AT viac ako 3 mesiace? Počula som to od kamarátky, ale viac o tom neviem. Niesom tam ešte prihlásená a neviem či je to potrebné či je to moja povinnosť, alebo povinnosť rodiny, agentúry. dakujem

Treba prísť do poisťovne na SK a vydajú ti novú na celý nový kalendárny rok. Žiadne tlačivá na to nepotrebuješ, len odovzdáš starú kartičku.

a kde pracujes? Ja v Grazi a nemam tu v blizkom okoli nikoho

prepac ten Traun som prehliadla…pekny den

Prosím o radu. Ako a kde si môžem vybaviť formulár 106 ? Príde mi to “automaticky” na adresu, alebo mám požiadať písomne? Ďakujem za rady:)

pride automaticky

Ak nemáš s tým problém,môžeš aj mne poslať kontakt na tú pani,ktorá sa zaoberá účtovníctvom?Ďakujeeeeem.pekný deň prajem Kristína

Všetky ostatné papiere mi došli, aj rakúska kartička. V tomto balíčku to nebolo. Takže ešte to môže prísť neskôr, alebo to mám urgovať? Ďakujem

aj mne prisla najprv karticka apotom len tlacivo

Ja som o formulár E-106 požiadala. Musela si dostať zelený priesvitný obal s formulármi z SVA. Jeden z týchto formulárov sa volá "Antrag auf Ausstellung E-106(žiadosť o vydanie E-106),ktorý som vyplnila a poslala na adresu príslušnej SVA. Asi za 1 až 2 týždne mi došiel na adresu formulár E-106,a s týmto formulárom som išla na Slovensku do zdravotnej poisťovne.

Ďakujem Vám za pomoc ! :slight_smile:

Jaja ak máš záujem ten Formulár E 106 Ti viem poslať a ďalší postup Ti písala tu Jarka 77.Pa

sewas!ja pracujem vo volarbergu a mne automaticky tlacivo neprislo.ja som si ho bola osobne opytat na SVA

ahojte baby , dneska som dostala poštou konečne svoju živnost no horor kopu papierov, treba prekladat mam tu dat aj svoje podpisy no kopu čitania ach jaj