AHOJTE, prosím o radu, ako vybaviť prídavky na deti, manžel pracuje od 2. septembra v Rakúsku pri Viedni-Mobling, čaká na papiere k živnosti, len nevieme čo treba k týmto prídavkom a či je možné poberať aj rodičovský príspevok, prosím poraďte ak má niekto skúsenosti. Ďakujem…
Nepracujetam náhodou cez agentúru Anjeli starších?
a co potrebujes vypisovat?
ahoj jarka počuj a čo znamena tn púrikaz na zučtovanie pre dlhopis , či aky je prikaz dneska mi prišiel ten zeleny obal a snažim sa prekladat všetko a čo je to VSNR? dakujem pekne
ahoj zita to bolo pre mna? no mne došiel ten zeleny obla vieš a ako kukam tu sa baby bavia že treba požiadat o ten dokla E106 ale ja ten papier tu nevidim , mam tu papaiere od SVA konkretnw meldeblatt fur anspruchsberechtigte angehorige a treba nejake tie štvorce odškrtnut a takdalej ešte som si to všetko nepreložila lebo dneska mi to došlo a som doteraz nemala čas a v pondelok cestujem do prace
ahoj, no mne dneska prišla živnost a tiež idem vybavovat pridavky na deti , ale mne to poslal agentura čo všetko mi treba viem že rodne listy kopiu živnostenskeho listu opatrovatelksku zmluvu a dalšie veci
anna,ja si už všetko presne nepamätám,tiež som z toho mala chaos,ale určite som posielala naspäť na SVA žiadosť o vydanie E-106, Versicherungserklärung, a Antrag auf Zusatzversicherung in der Krankenversicherung(to je pripoistenie pri chorobe,platí sa mesačne cca.13,44 eur,je to dobrovoľná poistenie). VSNR je Versicherungsnummer - číslo poistenca,máš ho na rakúskej kartičke,ktorú si už určite dostala.
asi sa ti nebude dat otvorit tak daj si vo vyhladavaci stranku SVA a tam je tlacivo mozes si ho tam vypisat a vytlacit
Ahoj mne prišlo v zelenom obale také tlačivo akoby prefotené a to bola žiadosť o vydanie tlačiva E-106. musela som to vyplniť a poslať späť. za dva týždne došli originály dve a obe som odovzdala v ˇVZP na Slovensku.Oni jedno pošlu potvrdené späť do rak. Hned mi dali aj kartičku poistenca takú modrú s ktorou môžem chodiť k lekárovi u nás doma. E-card mi prišla už oveľa skôr…
Tiež som sa nedávno na nich informovala. Vraj berú za sprostredkovanie 600 € a sú to lapaji, ktorí nasľubujú hory,doly-ale za nič neručia, dajú Ti (možno) nejakú adresu, ale viac sa o Vás nestarajú.
Adresu si môžeš nájsť aj na rak. stránkach a 600€ máš ušetrené. Máš to to isté ako cez nich!
Hoď si ich do vyhľadávača, nájdeš zopár skúseností…
ahojte. Prosím kto ma skúsenosti s daňovým priznaním v Rakúsku?? Pretože v marci by som chcela podať daňové priznanie a neviem kde zoženiem formulár rakuského daňového priznania a ako ho vyplnim. Ďakujem Ak niekto vie nech napíše na markizamisa@azet.sk
Ahojte, poznáte niekto agentúru pro.human?
Ahoj a okrem zivnosti atd. potrebuješ zobrať tlačivo z uradu v Rakusku E401 a E411 a jeden dat potvrdit na urade v meste bydliska, ze mas trvale bydlisko, lenze to ti nepotvrdia, ak to nebudes mat uradne potvrdene, kvoli jazykovemu zakonu! Je to vsetko proti obacnom!!! Ale na urade soc. veci a rodiny mi to druhe tlačivko zobrala, ze ma na to 30 dni na potvrdenie, bez ohladu na to, ci bolo prelozene (pretoze ta forma toho tlaciva je totozna s nasim slovenskym, tak ho pozna asi…) a z toho uradu soc. veci a rodiny potrebujes potvrdenie, ze nepoberas rodinne pridavky na dieta na SK, poprípade si tam pýtať, ak poberáš, nech ti vytlačí papier, na ktorom bude za každý mesiac napísané, koľko poberáš, na 1 dieta je to do 20 Eur, myslím, tak ti toto tlacivko vytlaci so vsetkymi mesiacmi v tabulke a ku kazdemu bude priradena ta suma pridavkov. Na zaklade toho ti potom v Rakusku doplatia. Tam je to vyse 100 eur!!! Drzím palce
VSETKY dokumenty v cudzom jazyku VRAJ podla jazykoveho zakona musia byt prelozene prekladatelom, uradne overene na to, aby sa s nami dalej bavili na uradoch a dostali sme nejake potvrdenia
Ale vo Viedni sa s tym nebabru, je im jedno, ci im donesieme nejake potvrdenie v sloenčine, napr. od dietata: potvrdenie o štúdiu - KTORE TIEZ TREBA, respektive jedna strana tlaciva, myslim E411 je na to určená!
Agentúra Anjeli starších sú podvodníci na čele s Kamilom Ćopjanom,ktorý okrem iného robí šoféra u pána Mačinca.Na krku má niekoľko trestných oznámení za podvody ohladne sprostredkovania práce.Takže od tejto agentúry čo najďalej!!!
dakujem
vazne hrozne,my drieme ako muly a niekto zaraba na podvodoch.To sa divim p. Macincovi,ma tolko soferov a toto…
Prosím vás marika , ak možete pošlite mi tú príručku a všetky ostatné infirmácie potrebné pre opatrovatelku v Rakúsku.Velmi pekne ďakujem, zdraví lubica
No chválite tu toho pána Mačinca,akoby ste boli nadmieru spokojné s prepravovou.Cestovala som ako sardinka,nepohodlne a častokrát som aj premrzla a to nehovorim o tom ,že som išla v aute ,ktorého kufor bol menši ako môj osobný,ale už mám šoféra s ktorým som nadmieru spokojná a nemusím zbytočne čakať a prestupovať