ja viem tak, ze nic neberu,kamoska je tam.Zato je nizsi plat, oni si beru z turnusu.
ahoj ja som cez nich , terazu idem treti turnus no zatim fajn si myslim
ahoj zita a to nie je ta e-card či to bude ešte jedna karta , lebo tu e cartu mam v tom zelenom obale
A kde si?Platila si nieco?
ahojte počujte čo znamena ten doklad abbuchungsauftrag fur lastschriften, dik, čo s tym mam robit
sa dobre pobavila na cudzi ucet,iba nechapem, preco to robila.
Aj ja som skúšala ísť cez ních ale prečítala som si fórum na ich tému a nebolo tam o nich v kladnom písané nič. Vraj vypýtajú poplatok už nepametám koľko, ale prácu nevedia zohnať. Tak neviem… ???
prosim ta,na akom fore si to citala?Vdaka.
do svojej poistovni donesies potvrdene tlacivo E 106,odovzdas stary preukaz a dostanes Preukaz poistenca poisteneho v zahranici / modra karticka/ s platnostou 1 roka, neboj sa vsetko zvladnes
AHOJTE,
PROSIM VAS MAM UPLNE CHAOS CI SA TREBA ALEBO NETREBA ZAREGISTROVAT PO TROCH MESIACOCH NA TOM CUDZINECKOM URADE…MNE RODINA HOVORILA ZE TO TREBA A KED TAM POTOM MOJA STRIEDACKA ISLA TAK JEJ POVEDALI ZE TO PRE NAS NEPLATI LEBO TU NEROBIME TRI MESIACE V KUSE ALE SA STALE STRIEDAME PO DVOCH TYZDNOCH…VIE O TOM NIEKDTO NIECO?MAM TO TEDA VYBAVIT ALEBO NIE? VOPRED DIK
ahoj no nie neplatial som nič žiadne poplatky nič preto som išla cez nich robit , lebo dopredu nepytaju nič a zatim som platila po 2 turnusoch len vybavenie živnosti a take čosa tyka mna a cestovne mi dava rodina, takže fakt neviem čo je pravda na tom že su zli , zatim su podla mna dobra agentura
dakujem ti pekne a v ktorej casti AT robis?
Moja známa sa tiež strieda po dvoch týždňoch. V AT pracuje už asi rok a asi pred mesiacom jej prišiel do rodiny policajt aj s papierom, že nieje prihlásená na cudzeneckej polícii. Rodina dostala pokutu. Hneď ju prihlásili. Policajt doniesol aj papier na ktorom bola táto povinnosť napísaná v nemčine aj po slovensky.
Čítala som to tu na tomto fóre, ale hodne strán späť. Bolo to asi tak pred 2-3 mesiacmi. Je to už dávno, ale neverím, že sa zmenili. Píšem len čo som čítala, nechcem nikomu ublížiť.
dakujem za pomoc
Ahojte, nevie mi niekto poradit prosim?
OD 27. 8.som prihlásena vo Wien, bola som na SWO, Finanzamt tam mi dali Fragebogen ale neviem čo s tým lebo medzi tým mi zomrela pacientka, mám aj neake papiere z SVA, tiež fragebogen. Od 10. 9. som doma, cakam kým mi najdu rodinu. len neviem čo tými papiermi, agentura neni ochotmá s tým pomôcť, neviem či sa nemá odhlasiť…na finanzamt vo Wien boli velmi nepríjemné úradníčky, vraj si to mám vypísať sama ale kedže nenán rodinu tak neviem ako mám postupovať
neviem v akej ag .si ale mohla by si to tu napisat a ked si im zaplatila tak ti mali pomoct mali by ti zivnost pozastavit opytaj sa ich ci ti pozsastavili zivnost ak nie tak to urob co najskor aj pisomne od 10.9. s datumom
do svojej poistovni donesies potvrdene tlacivo E 106,odovzdas stary preukaz a dostanes Preukaz poistenca poisteneho v zahranici / modra karticka/ s platnostou 1 roka, neboj sa vsetko zvladnes
Ahojte, dosť často čítam túto stránku, veľakrát si radíte, čo sa mi páči v dnešnej dobe, že ľudia si dokážu nezištne pomôcť - ja chcem ísť tiež von prvý krát, neviem, čo ma čaká- prenasledujú ma zmiešané pocity, tie mala možno každá z vás… A keď čítam o tých agentúrach, no hrôza.Ja chcem ísť tiež cez agentúru, kôli papierovačkám hlavne a ešte kôli tomu,že poznám 2 baby, čo sú cez ňu vonku.To je moja taká malá záruka, že by sa to mohlo podariť aj mne.Tak prajem veľa šťastia každej z nás.
patri to Anne