Opatrovateľky v Rakúsku

ja viem tak, ze zivnost sa da pozastavit min. na 3 mes.,ale nehadam sa samozrejme.Ak to ktosi vie spravne, nech napise.

pozastavena moze byt aj dlhsie ale do mesiaca by si si mala najst pracu koli poistovniam inac si musis doma platit zdravotnu ked si do mesiaca nenajdes nove miesto

nie max.

Aj ja robím opatrovateľsku v Rakúsku a často čítam toto fórum, lebo je tu veľa užitočných vecí. Chcem sa opýtať ak niektorá viete, či je v Rakúsku stanovená minimálna denná mzda pre nás, ktoré pracujeme na živnosť. Niečo som už o tom počula, ale neviem či je to pravda. Ak niektorá viete -poraďte- budem vďačná ďakujem

pre nás ako živnostníčky neplatí žiadna regulácia mzdy v zmysle minima alebo maxima, ani toho že nám je rodina povinná prispievať na poistenie - Rumunky - tiež žinostníčky robia za 1000 na mesiac, nevzťahuje sa na nás ani ustanovenie o pracovnom čase, už som o tom písala asi tak týždeň dozadu- zákon o domácom opatrovaní sa na nás od bodu 2 nevzťahuje, ten hovorí o zamestnancoch - opatrovateľkách, ktoré rodiny zamestnávajú. Je len na dohode s rodinou, že napr. pristúpi na zmluvy typu Hilfswerk, ktorý ich má koncipované podľa podmienok pre svojich zamestnancov.

ja som dostala po 3 mesiacoch z Bezirkshauptmannschaft - Fachgebiet Polizei také oznámenie, že som prihlásená na živnosť a mám vyplniť priložené tlačivo Erklärung uber die Aufenthaltsdauer in Osterreich - šla som tam osobne a tam mi pani povedala, že keďže som tu nie trvale dlhšie ako 3 mesiace, ale chodím na 2-týždňové turnusy, tak sa nemusím hlásiť

Je to tak ako pises,v papieroch/,v pokynoch/ od mojej agentury sa tiez pise,ze sa prihlasuju len ti,co tam trvale precuju viac ako tri mesiace,ked len v 2-tyzdnovych intervaloch,tak sa neprihlasujeme

možno ani tá Alenina známa ani rodina nevedeli o tom, že sa prihlasuje až po 3 mesiacoch nepretržitého pobytu, možno sa policajt pýtal koľko tam je a ona povedala že cez rok, to mohla byť aj chyba v komunikácii, preklade - ak menila rodinu napr. prehlásila si pobyt ?

prosim vas vie mi niekto poradit ako najlepsie naformulovat zivotopis? staci sa riadit podla vzorovych cv co su na internete, /chcem ist bez agentury tak mam pripravit zivotopis pre rodinu alebo oficialny pre urady? ak mozte poslite vzor dik.

Ahojte, chcela by som sa spýtať, ak niekto vie poradiť: Môže agentura, resp. rakúska organizácia zrušiť živnosť opatrovatelke bez jej vedomia?Som cez rakúsku agentúru, ale idú mi na nervy, stále mi podsúvajú prípady, ktoré nikto nechce a ked to odmietam, tak sa vyhrážajú, že so mnou ukončia spoluprácu. Mám strach, aby proti mojej vôli nezrušili živnosť. Chcem si nájsť prácu cez inú agentúru. Vie niekto čo robiť, resp. dá sa predísť zrušeniu živnosti agentúrou? Dakujem Zuzana

Myslím si, že najlepší je štrukturovaný životopis. Všetko významné podľa jednotlivých rokov, aby bola dodržaná niejaká štruktúra života doposiaľ.

mozu zrusit zivnost ak mas tak zmluvu s agenturou a ak si im dala a podpisala plnu moc mozu zrusit vsetko

Ozývam sa dosť neskoro, ale na linku, ktorý ste si mal otvoriť je agentúra, s ktorou ani ja nemám dobrú skúsenosť. Písala som o nej niekde na predchádzajúcich stránkach. Vraj sú už trochu iní, ale nikdy nebude zo psa slanina, ani z vlka baranina…

nepodpísala, aspon o tom neviem teda, ja som cez rakúsku organizáciu a pozastavila som si živnosť sama na WKO, oni mi ju iba pomohli vybaviť, ale pri vybavovaní na úradoch som bola aj ja a všetko som podpisovala tam, takže neviem…

ked si im nepodpisala plnu moc tak by nemali vsade potrebju tvoj podpis a nenapises nam v akej agenture si ?ja som tiez cez rakusku ag.

Preco nenapises o ktoru organizaciu sa jedna,som v podobnej situacii.Ked som im podpisovala papiere bolo to narychlo a vsetko v nemcine,citim sa podvedena,samozrejme,ze som vsetko nerozumela…

dobry den…ma z vas niekto skusenosti s agenturou gws?

Ahojte. Tá známa menila rodinu aj prechodný pobyt. Neviem kde sa tam stala chyba. Ale teraz je všetko vybavené a je prihlásená na cudzineckej aj keď sa striedajú po 2 týždňoch. Ja tomu tiež nerozumiem, keď niekto povie tak a iný onak. Ja tiež pracujem v AT, ale nie som prihlásená, lebo neviem či to je povinné alebo nie.

mmyslim ,ze vsetky pisete o tej istej a to je :Hoffman-Verein,ak to je ta,myslim ze ma dost toho na rovasi

Podľa mňa Ama, veľkou chybou je keď sa niečo podpíše, čomu človek nerozumie. Aj ja som mohol ísť cez jednu agentúru,dostal som zmluvu v nemčine. Žiadal som zmluvu aj v slovenčine. Nakoľko mi nevyhoveli, viac som tejto agentúre nedôveroval a ignoroval ich. Takéto agentúry majú tak postavené zmluvy, aby boli v prospech nich. Preto čomu nerozumiete, radšej nepodpisujte.To si môže dovoliť iba ten, kto vie veľmi dobre nemecky.