Opatrovateľky v Rakúsku

Poradte mi prosim v septembri mi zomrela pani a novú prácu mám od novembra ako si mám zaplatiť odvody za oktober ked nechcem aby som to mala prerušené? diky

Mám živnosť od 14.8.2008 mám nárok aj na
rodinné prídavky za tento mesiac ked ja pracujem v mesiaci 2 týždne a 2 týždne mám
turnusové voľno a od tohto dátumu mám zaplatené aj zdravotné poistenie a pracovala som od 15.8.2008 do 30.8.2008. ďakujem.

Mám živnosť od 14.8.2008 mám nárok aj na
rodinné prídavky za tento mesiac ked ja pracujem v mesiaci 2 týždne a 2 týždne mám
turnusové voľno a od tohto dátumu mám zaplatené aj zdravotné poistenie a pracovala som od 15.8.2008 do 30.8.2008. ďakujem.

Prosim poradte mi ak viete v septembri mi zomrela pani novú prácu mám od novembra ako si uhradím odvody za oktober? nechcem to mat prerusené dik

Za ten august nedostanes lebo mas zivnost od polovice mesiaca ja mam zivnost od 14.10.2008 a dostala som rodinne iba za november a december.

Pracujm v tomto odbore uz 5rokov a moje skusenosti su otrasne.Vyuzivaju nas na vsetko a ked odmietnem pracovat napr.v zahrade okamzite vas vymenia za druhu.Moja agentura tvrdi ze ina praca nie je a tak sedim doma niekedy aj 2-3mesice.Rodiny dostanu okamzite nahradu a ja som vlastne potrestana.Ovladam perfektne nemcinu a mam aj kurz-Cerveny kriz.

pre Denisu musis si najblizsie hned v prvy den prekonzultovat s rodinou ako si to predstavujes ty a ako oni co ocakavaju a urobit kompromis snad to lepsie dopadne

môžem sa spýtať, či sú tu také čo zarobia aj viac ako 60 eur? Ja chodím cez agentúru a zakaždým mám ťažký prípad. Pracujem non-stop 24 hod.Spím možno 3-4hod. K babke musím vstávať niekedy aj 7krát za noc.Nesmiem sa nikde vzdialiť, lebo babka sa bojí sama.Môžem ísť na nákup a rýchlo späť, lebo babka volá synovi, že som tam nejak dlho a to som najviac polhodinu.Po 2 týždňoch som tak unavená, že doma sa mi nič nechce a stále si vravím, že už sa tam nevrátim.

Dobrý večer. Prosím Vás neviete mi niekto poradiť keď mám takú situáciu: podpísala som zmluvu s jednou slovenskou agentúrou a začala som pracovať v AT, oni mi vybavili aj rak.živnosť na základe podpísania plnej moci. Zaplatila som aj 1.ročný poplatok, ale dostala som iba kópiu Živn.listu, oni mi však tvrdia, že zaslali originál poštou. Teraz mám možnosť pracovať pri inej agentúre a neviem ako to je teraz so živnosťou. Majú právo mi ju pozastaviť alebo zrušiť??? Ďakujem!!!

ahoj, som cez Caritas…A ty?

tak si to nevrav a konaj,už tam nechod. Máš právo na volno, aj sa vyspať, lebo ti časom prepne. Škoda velká, že všetky opatrovatelky za svoje práva nebojujú, nech by sa konečne naučili rakúske babky móresom.

som cez Hilfswerk

ma niekto skusenosti s agenturou Connekt a Lumir ,

ahojte ,moze mi niekto poradit,co by ste robili na mojom meste,ak ste cez agenturu,babka vam zomrela a oni sa vam nesnazia dat inu rodinu,len ma natahuju ,ze mi zavolaju vtedy a vtedy a doteraz stale nic a to som doma uz vyse mesiaca,som zivitelka rodiny ,takze prijem musim mat kazdy mesiac …

Ahoj, ja by som tiež chcela ísť von, tiež po prvýkrát.Len neviem cez akú agentúru. Mohla by si mi poradiť cez ktorú agentúru ideš, keď hovoríš, že 2 kočky už cez ňu išli, ďakujem:))

dobry vecer damy tak mam trochu precitane ale vyzera to narocne.robim si opatrov.kurz potom kurz nemciny mam 42rok.mam nejaku sancu?aku agent.mi odporucite vraj v marci je vo viedni veltrh prace stoji to zato tam ist?vopred dakujem za odpovede

Ingrid, šanca je vždy len ju musíš správne uchopit, íst si za svojim cieľom a nepočúvať tie reči okolo. Zo začiatku je hádam dobré sa rozbehnut cez nejakú agentúru, aspon prvý rok, tiež som to tak urobila. a vydržať, nepozerať hneď na zárobok keď nemáš žiadne skúsenosti ale vyskúšať si to. a ver mi - funguje to. ťažko je nejakú agentúru odporúčať, keď som začínala pred 5-rokmi išla som cez Das Beste teraz sa volá tuším Hoffnung. Síce bola velmi drahá ale umiestnili ma bez problémov a po roku po dohode s rodinou som pracovala už bez agentúry. a doteraz nemám o prácu núdzu. pracujem v Rakúsku šiesty rok, mám štvrtého pacienta. Pri každom som vydržala až do jeho smrti a tým že pracujem stále v tom istom mieste v podstate si to v tom mestečku všimli a vždy si ma niekto rezervoval a tak to ide ďalej. a musím konštatovať že sa mám lepšie a lepšie. aj finančne a aj pracovne. tiež som predtým občas musela niečo prehltnúť. ale buď trpezlivá - určite sa Ti to oplatí a choď za svojim cieľom. prajem Ti veľa radosti a úspechov a podobne aj všetkým kolegyniam tu na tomto fóre.

a ešte niečo Ingrid - nečakaj že Ti niekto niečo ponúkne sám od seba, že niekto Ti niečo vybaví a pod. sama musíš vyvinút aktivitu a sama osloviť agentúry a nedať na žiadne sľuby.

Ahoj Anika a prosim ta kde si to posielala mailom na WKO?? J asom akurat prisla domou z rodiny a tiez potrebujem pozastavit zivnost…Dakujem za radu ivanka777@zoznam.sk

Ahojte,od buduceho tyzdna mam leziacu pacientku.Poradi mi niekto ako je to s polohovanim,atd?Ake s tym mat skusenosti vy?