PROSÍM PORAĎTE!!! Dobrý večer. Prosím Vás neviete mi niekto poradiť keď mám takú situáciu: podpísala som zmluvu s jednou slovenskou agentúrou a začala som pracovať v AT, oni mi vybavili aj rak.živnosť na základe podpísania plnej moci. Zaplatila som aj 1.ročný poplatok, ale dostala som iba kópiu Živn.listu, oni mi však tvrdia, že zaslali originál poštou. Teraz mám možnosť pracovať pri inej agentúre a neviem ako to je teraz so živnosťou. Majú právo mi ju pozastaviť alebo zrušiť??? Ďakujem!!!
Dobrý deň.Vie mi niekto súrne poradit?Kto má alebo aspaň pozná agenturu CHRISMAS pani ASZTALOSOVU z Michaloviec? Chystám sa cez nich do Nemecka.Prosím poradte mi čím skôr.Dakujem
Ahoj kolegyne, máte skúsenosti s platením daní v treťom roku vykonávania činnosti na základe živnosti?Za odpoveď ďakujem
Ako tu už niekto napísal, na základe plnej moci, ktorú si pre nich podpísala, ti živnosť agentúra môže pozastaviť aj zrušiť. K tomu originálu - ďaľší postup môžeš robiť aj na základe kópie, je však treba vedieť a to si neuviedla, čo je na živn.liste uvedené ako STANDORT - či je to adresa rodiny, v ktorej opatruješ, alebo sídlo nejakého partnera slovenskej agentúry v Rakúsku. Doplň a budeme pokačovať.
máš asi na mysli podanie daňového priznania - z dôvodu doplatkov poistného dôchodkového /po 1.roku/ resp. zdravotného /po 3. roku/pretože ani v treťom roku nemusíš pri čistom príjme, ktorý je pod určitú hranicu /2009-11000 EUR/ platiť daň
máš na mysli 60 EUR + poistné a cesta ? samozrejme, že je veľa takých a to mám na mysli opatrovateľky, nie opatrovateľky-sestričky. Sú agentúry, ktoré majú väčšinou ťažké prípady a ženy v nich oveľa viac nezarobia, agentúra ale áno, potom treba hľadať inú agentúru. Čo sa týka konkrétne toho prípadu, ktorý uvádzaš - neviem, prečo babka tak často v noci žiada tvoju prítomnosť - lieky ? strach ? obrátený režim ?..musíš pátrať po príčine a potom konať. Zrejme ale nie je na tom tak zle, keď dokáže zalarmovať syna, ak si na nákupe podľa nej pridlho - ak nebude iné riešenie, nech s nákupmi pomôže rodina, pri určení denného režimu - myslím tvojho odpočinku - by ti mala pomôcť agentúra, za čo ju platíš ? a je to vlastne agentúra ? čo máš vlastne vo Werkvetragu ?
Ďakujem za Vašu odpoveď,na STANDORT mám uvedenú nejakú adresu, nie je to adresa môjho pacienta, ale zrejme je to adresa partnera slov.agentury v AT. Ako mám ďalej postupovať aby mi to nezrušili???
Ďakujem za Vašu odpoveď,na STANDORT mám uvedenú nejakú adresu, nie je to adresa môjho pacienta, ale zrejme je to adresa partnera slov.agentury v AT. Ako mám ďalej postupovať aby mi to nezrušili???
Mala som na mysli platenie dane,lebo z každej strany počuvam kadejaké katastrofické scenáre, že po 2 rokoch sa hodne platí, takže Ti za odpoveď ďakujem.Ale keď si už spomenula to dôchodkové a zdravotné, môžeš tak nejako stručne napísať niečo o tom?
Druhá agentúra alebo aj ty sama si zmen standort, t.j, miesto, kde sídli tá nová agentúra, cez ktorú chceš ísť. Ale urob to potichu a skôr ako to zistí tá prvá agentúra. To vieš, nebudú chcieť, aby si utiekla ku konkurencii…musíme predsa poslúchať a robiť to, čo nám povedia:_)
momentálne nechcem isť cez agentúru , ale len ku druhej rodine, ktorú mi zohnala kamarátka. Teraz môžem zmeniť (samozrejme v tichosti) adresu STANDORTU na adresu tej rodiny, ktorú budem opatrovať??? Doteraz som všetko mala v Linzi a odteraz budem vo Viedni, na ktorý úrad mám isť??? DAKUJEM.
momentálne nechcem isť cez agentúru , ale len ku druhej rodine, ktorú mi zohnala kamarátka. Teraz môžem zmeniť (samozrejme v tichosti) adresu STANDORTU na adresu tej rodiny, ktorú budem opatrovať??? Doteraz som všetko mala v Linzi a odteraz budem vo Viedni, na ktorý úrad mám isť??? Jednoducho povedané, chcem aby mi ostala živnosť a pokračovať ďalej pracovať , ale bez agentúry. DAKUJEM.
Ahojte,chcela by som sa vas spytat,ci si musim platit zdravotne poistenie na Slovensku, ked budem mat zivnost v Rakusku a budem tam legalne.Velmi pekne dakujem.pa pa
dobry den velmi pekne ste to napisali.Aj ja by som chcela opatrovat ale doteraz to len vsade citam pozeram pocuvam no sama som este preto nic neurobila priznam sa ze mam asi strach,viete mam len 24 rokov ale chcem robit tuto pracu prosim poradte mi ako zacat .Velmi pekne dakujem
Čo sa týka platenia dane platí to, čo som už uviedla - ani po 10-tich rokoch, ak máš čistý príjem pod určitou hranicou, platnou pre ten-ktorý rok DAŇ NEPLATÍŠ. Uvediem príklad - máš 5O/deň + poistné 10/deň + cestovné 1OO + Sachbezug je 6,54/deň a za rok 13 turnusov po 14 dní = 9100 + 1680 + 1200 + 1190 = 13 17O - 12 %/- 1 58O - 168O/poistné = 9 91O ====je pod 11 000 nezdaňovaných - údaje sú približné, ešte je možný odpočet nejakých výdajov, ale to tu nebudem uvádzať - uvedené pre orientáciu stačí. Čo sa týka doplatkov - preddavok poistného sa platí z minimálneho vym.základu 537,78 mesačne, spolu činí pre zjednodušenie 140 mesačne=1680 ročne/presná suma je trochu iná/ - pri vyššom príjme / 1/12 zo sumy, zistenej postupom uvedenom v úvode mesačne dochádza k domeraniu vo výške 16 % z rozdielu z ktorého sa poistenie platilo a skutočného príjmu u penzijného poistenia od 1.roku, - /po 3 rokoch/ u zdravotného - Krankenversicherung a Selbständigenvorsorge k domeraniu nedochádza ale platí sa v štvrtom roku z vymeriavacieho základu z daň.priznania v treťom roku. Pri skončení živnosti pred uplynutím 3 rokov dostanete z SVA informáciu, ako si nedoplatky vyrovnať aj aké vymeriavacie základy / z ktorých rokov/ pre váš prípad použiť. Dúfam,Jarka, že som ti aspoň trochu pomohla zorientovať sa. Pekný večer.
pomoze mi niekto prelozit slova…Retournierung a Rucksendung a Erledigungsfrist vorgemerkt…dakujem
alebo je neaka stranka,kde si to mozem dat prelozit?..
Odvody budeš platiť v Rakúsku,potrebuješ odtiaľ tlačivo 106,s ktorým potom pôjdeš do poisťovne, v ktorej si poistená na Slovensku a oni Ti dajú preukaz pre osobu poistenú v zahraničí/platí 1 rok/.Len si to vybav, lebo nemôžeš byť poistená v 2 poisťovniach
No, tak toto bolo vysvetlené úplne super/žiadne odborné výrazy, ktorým by som nerozumela ani v slovenčine/.Veľmi pekne ďakujem.Ak by som niekedy ešte niečo potrebovala poradiť, môžem sa ozvať?Aj ja prajem príjemný večer a celý víkend
Pre amu :
polohovať by sa malo každé cca 2 hod. Dávaj pozor hlavne na miesta, kde sa kosti-kĺby dotýkajú kože ( kolená, členky a pod.)
Ak leží pacient na boku, dávaj medzi kolená napr. vankúš, aby sa nedotýkali a nerobili preležaniny. Ak sa objavia modrasté fliačiky, je to začiatok preležanín- treba mastiť a dávať pozor, aby sa nezväčšili.
Ake je !normálna" rodina, vysvetli im nech vybavia "proti preležaninovú posteľ, alebo matrac. Je to super, žiadne preležaniny nehrozia.
dobry vecer,chcem aj ja prispiet svojou skusenostou s agenturou ja pracujem cez agenturu aha, ktora sa nachadza v meste ziar nad hronom sidlo ma na námestí v budove posty. su tam milé pracovnicky,poradia a pomôzu.maju svoju taxisluzbu,na zaciatok nepotrebujete peniaze, plati sa po prvom turnuse - na polrok, ked idete dalej doplacate za cestu,
vacsiu cast platí rodina.