Opatrovateľky v Rakúsku

Chod na WKO, kde si otvárala živnosť, asi sa to dá aj písomne na ich adresu, len to pošli doporučene. Neviem adresu WKO v LINZI, ale to si nájdeš na nete. Tam, kde ti otvárali živnosť, tam si to aj zmen.Ja som to ešte nerobila, ale tiež sa chystám. Tak mi to poradili kamarátky.INak adresa WKO vo Viedni : WIRTSCHAFTSKAMMER WIEN
STUBENRING 8-10
1010 WIEN
Možno to pôjde aj cez nich, ale nie som istá, skús im napísať alebo zavolať, ak vieš dobre nemecky.

skús cez google prekladač alebo slovník, snád to pôjde

Vratenie a doba vybavenia predznacena

Retounierung,Rucksendung…to su nejake nejake spiatocne,navratne zasielky,Erledingungsfrist…doba vybavenia,vorgemerkt…nemozem najst ani v prekladaci, nie je to nejaky minuly cas?

Samozrejme, niekedy to však chvíľku trvá. Aj ja okrem iného opatrujem. Pekný deň.

zijem ve rakusku a sem ze slovenska zaima mna tva nabitka…sem taki opatrovatelka ale nemam opatro…kurz ozvi sa mi prosim lebo sem bez praci muj cislo…004368110689626

ahoj…Aj ja chcem ist pracovat do RAkuska ,a neviem ako zacat ,som zo Ziaru na Hronom …vies poradit…3 novembra mam skusky …

Ahojte ,chcela by som ist aj ja do Rakuska pracovat ,kurz mi konci 3 novembra ,a nemcina tej sa hlavne bojim ze tam je to ine ako tu ze nebudem rozumiet mam sa toho bat

Dakujem,aj to mi pomoze.Ja len dufam,ze tam taku postel maju a nebudem musiet v noci vstavat kazde dve-tri hodiny.

Dobry vecer dievcata, prosim Vas viete mi niektora poradit spolahliveho vodica ktory by ma odviezol buduci tyzden z Banskej Bystrici priamo do Viedne?, jeho kontakt. Dakujem.

vorgemerkt- zaznamenaný

dobry neskory vecer

reagujem na vase vyzvanie , lenze ja by som velmi chcela pracovt ako opatrovatelka seniorov - pripadne deti , ale i aj postihnutych , len mam problem s nemcinou az by ste bola ochotna mi pomoct v najdeni rodiny ktora by bola tolerantna voci nemcine bola by som Vam vdacna , mam 51 rokov , opatrovatelsky kurz, a 3 rocnu prx, dakujem za pochopenie taligova

Ahojte, idem prvy krat cez pani Milkovu, vsetko mam vybavene, len neviem akym dopravcom chodite, ked je tu niekto cez nu, tak mi prosim vas dajte vediet ako cestujetete, je mam byt v piatok u rodiny vo Viedni, dakujem

ahoj ja cestujem z B.B. s velmi dobrymi sofermi c.t. 0911807545 p.Bartos

Ahoj, nemčina je samozrejme iná než v škole. Ale netreba sa báť, všetko sa dá naučiť. Treba pozorne počúvať a postrehnúť čo najviac slovíčok a zvyšok si domyslieť. Mne to tak funguje a ak ide o veľmi dôležité informácie tak budem dovtedy počúvať kým to nepochopím. Išla som do AT pracovať so základnou školskou nemčinou, ktorú som sa učila ca 10 rokmi. Teraz už tam robím 5 mesiacov a môžem povedať, že je to oveľa lepšie a dohovorím sa. pa držím palce

Dobry den niesom opatrovatelka ale budem si robit opatrovatelsky kurz 15 oktobra keby som skoncila mohla by som zacat stou pracou na zivnostensky list dakujem Farkašova

ahojte chcela by som sa spytat,ako dlho je potrebne pracovat v rakusku aby mala zena narok na nejake peniazky z rakuska v pripade materskej dovolenky?a ci sa mi oplati vybavovat zivnost do rakuska,ked som uz tehotna?pytam sa lebo tak ci tak tam chcem ist pracovat ako opatrovatelka.Za radu vam velmi dakujem.anka

Dobrý deň! Chcem Vás poprosiť, či by ste mi nedali vedieť,ako bolo cez agenturu chrisma, tiež cez ňu uvažujeme ist. Dakujem srdečne a veľa štastia prajem! Lenka

poslali by ste mi mail na : lenerka19@gmail.com

slovo vorgemerkt znamená zaznamenaný,poznamenaný