Opatrovateľky v Rakúsku

Pani Anna, dakujem za ten kontakt-prajem pekny den

Milý Mathees, o svojich skúsenostiach s agentúrou Connenct z BB som už písala na predchádzajúcich stránkach a nebola som sama. P- Eva, ak ste von cez agentúru, pozrite si zmluvu s ňou. Rodine vysvetlite -aj agentúre, čo je to psychohygiena. Ak bývaš s babkou sama nevstávaj. Len sa potichu pár krát presvedč, ako je to so súrnosťou vstávania, aby si mala istotu, že babka je OK. A povedz o tom rodine. Neboj sa rodinu zmeniť, ani agentúru. Je veľa serióznych agentúr, ktoré keď treba, pomôžu.

dakujem za pomoc,ale potrebovala by som prelozit este celu vetu…Fur die Beantwortung unserer Anfrage haben wir eine 14-tage Erledigungsfrist vorgemerkt…dakujem vopred aj ze tento preklad…

Ospravedlňujem sa, predchádzajúci príspevok je od Jola.

rozmyslam o preruseny zmluvy s agent,ak by som si nasla inu rodinu…musim dat z agent.vypoved pisomnu,alebo ,staci ak jednoducho oznamym oskonceni zmluvneho vztahu a podotykam,ze agent.ma aj moju plnu moc co sa tyka Zivnosti,ci uz jej prerusenie,alebo zastavenie,ako prosim by ste postupovaly vy…?..prosim iba odpovede od zien ,ktore uz mali podobnu skusenost resp:takto odisli z agent…dakujem krasne

Všetko je najlepšie oznámiť písomne, poslať doporučene, aby ste mali v ruke nejaký doklad. To sa týka aj zrušenia plnej moci. A ešte niečo. Radi poradíme, pomôžeme, ale na anonym sa m reaguje ťažko a asi už nebudem…

anonymne sa clovek chrani,ludia su dnes zlomyselny,neviem preco je to taky problem…len rada by som vedela,ci musi byt to zrusenie plnej moci v nemcine?..rada by som bola ,aby sa mi ozvala zena .ktora to uz podstupila…este raz dakujem

Ak chce niekto 100 % preklad v nejakej úradnej veci, musí prekladateľ poznať z akej oblasti daný text je - podobne ako si v slovenčine môžeš výraz zakrútiť matkou vysvetliť ako zatočenie s matkou pri tanci ale aj otočenie matkou na skrutkovom spoji. Takže z toho, čo si tu napísala, môžu byť dedukované všelijaké slovníkové preklady a ani jeden nemusí vystihnúť to, o čo ťa príslušná inštitúcia žiada. To len na okraj tvojej po kúskoch tu predkladanej žiadosti o pomoc pri preklade. Ten tvoj text by som preložila : Vašu odpoveď na našu požiadavku/žiadosť očakávame do 14 dní

Ahoj …super a ked si sla prvy krat si sa nebala ,a s agenturou si spokojna,a nevedela by si mi poradit nejaku dobru agenturu ja som zo Ziaru nad Hronom …

Ahoj …a to si si vsetko vybavovala soma …zivnost alebo ti aj niekto pomahal …A ak mozem nemohla by si aj mne dat kontakt …dakujem

dakujem za krasne povzbudenie necakala som to aj ja chcem neskor poradit ked budem skusena a je asi dobre ta agentura predsa zastresuje aj pravnicky vdaka s pozdravom

na mozile firefox existuje slovnik kde si to prelozis, alebo mi to posli na mail, rada ti to prelozim…

eva ty si asi dobra dusa z mala slovaciek,ja nemam ziadnu prosbu,len ma zaujalo,ako vies poradit,v podstate pomoct,zatial co som sa stretla so slovackami,kazda je mila,usmiata,vesela,ale ked sa opytas na pomoc alebo pracu,tak ti ziadna nepomoze,mam pocit z toho,akoby zavist nedovolila inej pracu,co ak bude mat lepsiu,tak nech ti to vydrzi,urcite si mila,maj sa

ahojte!neviete nahodou niekto poradit,alebo mozno stym mate skusenost…(som opatr.v rakusku na zivnost,poberam aj rod.pridavky)kolko dni mam mat v mesiaci odpracovane na narok na pridavky,musi to byt 14dni?vopred dakujem…

Ahojte baby vie niekto prosim ci po polroku od zalozenia zivnosti mozem poziadat o rodinne pridavky v AT

Ahoj …nevies poradit nejaku dobre agenturu

JARKA - ďakujem za pochvalu - sama som bola v minulosti v takej situácii, že mi nezostávalo nič iné, len odísť za robotou do Rakúska. Moje začiatky , napriek slušnej nemčine a všetkému ostatnému, čo opatrovateľka k práci potrebuje, boli všelijaké, práve preto, že ľudia, ktorých som požiadala o pomoc a ktorí pomôcť aj mohli to neurobili, možno ako ty píšeš zo závisti /aj keď nebolo a nie je žiadnej opatrovateľke, ktorá si robotu robí poctivo, čo závidieť/, možno bola príčina niekde inde. Ja ak mám čas, pomôžem, nie vždy pod terajším nickom - ale aj na tejto stránke som za dobre mienené upozornenia dostala len pohrdlivé reakcie žien, ktoré uverili lákavej ponuke, ktorá s realitou získania miesta nemala nič spoločné. Príčina, prečo niekedy nereagujem, aj keď by som hádam mohla, je tá, že ak cítim z príspevku priveľké očakávania - v duchu toho, ako si veľa žien túto robotu , ktorú ešte neokúsili z každej strany idealizuje - nedá mi reagovať,to treba len skúsiť. A vyjadrovať sa napr.ku konaniu nejakej agentúry, ak nepoznám obsah zmluvy medzi ňou a opatrovateľkou - čo často ani sama opatrovateľka - by bolo z mojej strany nečestné.

ahoj, chcem sa opytat ,ci niekto pracuje stunde weisse???

Ahojte chcela by som vediet o soc. poisteni v AT ako sa plati kazdy stvrt roka to viem aj mesacne asi 140€ ale neviem prečo mi z agentury povedali že bude sa viac platit tomu nerozumiem ak niekto vie ako sa to plati apodla čoho PORADTE.

ahoj,ak by ta z nahody nebral p.Bartos tu je kontakt na sofera,ktory by ta tam doviezol.O91O967965