prosila by som radu ak niekto ma skusenosti s vybavenim pozicky na slovensku ak mam rakusku zivnost pracujem ako opatrovatelka ale este nema cele zdanovacie obdobie.prosim surne diky
9.10. o 19.26 som napísala Jarke - prečítaj si
Ahoj. Keď som išla prvý krát nedorezali by sa mi krvi. Veľmi som sa bála. Išla som úplne prvý krát a tá rodina ešte pred tým opatrovateľku nemala. Takže som bola niečo nové aj ja pre nich. Nerozumela som im nič, veľmi rýchlo rozprávali a v dialekte. Postupne som sa naučila ich “reči” a teraz je to už v pohode. Mala som šťastie, že tolerovali moju slabšiu nemčinu. Ja nie som cez agentúru. Som cez známosť. Náhodou som dostala ponuku zo dňa na deň a vzala som to. Som spokojná. Niekedy sa oplatí neváhať a rýchlo sa rozhodnúť. Ak niečo budem vedieť napíšem to na toto fórum. S pozdravom…
dakujem pekne uz netreba…
dakujem aj tebe ,asi tak neako
Ahoj ala, nie su dolezite pocty dni v mesiaci, ale ci mas zivnost a pravidelne platis SVA. No a celkový príjem rodiny.
Neviete, ako je to so SVA poistenim, ak som doteraz pracovala 14 dni v mesiaci a platila 142€ mesacne, cize ca 426€ kvartal a teraz budem chodit na 3 tyzdne. Kolko budem platit? Mam to nahlasit na SVA, ze nebudem vykonavat cinnost 14 ale 21 dni? Aby mi navysili poistne alebo mam to nechat tak a platit nadalej len tuto sumu? Dakujem.
ahoj Wilma!zivnost mam,aj pravidelne platim,rodina neberie pflegegeld.len som nevedela,ci mam aj vtedy narok na pridavky,ked odrobim napr.len pät dni v mesiaci.velmi pekne ti dakujem za odpoved.zelam vsetko dobre
Ahoj Janka,
ja mam dobre skusenosti s Agentúrou VaV z Prešova. Mne už za posledný rok našli 3. rodinu, za prvú som platila a za tie dalšie dve uz nie, lebo to bolo este v poplatku. Ja aj moja striedacka sme s nimi maximalne spokojné. Skús drzim palce. Toto je ich stranka: www.vavslovakia.sk Maja
a prečo to chceš nahlásit že budeš pracovať 3 týždne? veď predsa potom budeš zase tri týždne doma. a to sa berie globálne - za rok Ti to vychádza tak či tak či pri 14 dňovom turnuse alebo 21 dňovom turnuse že pracuješ vlastne len 180 dní v roku. toto oni nesledujú pretože toto sú pre nich nevýznamné situácie ako sa opatrovatelky striedajú. iné je to keby si pracovala v dvoch rodinách a obidve rodiny by Ťa chceli prihlásiť. vtedy sa Ti zvyšuje poistné a musíš platiť zdovjené - ak nie vyššie ale aj nehorázne dane.
od maja mam zivnost.ale este nemam vybaveny 1o6.na slovensku.poradte mi co mam robit,
Dakujem
Ahojte kolegyne,ktora robite v okoli Spitelau alebo aj dalej a ste ochotna zajtra poobede v ramci volna znovu mi natiahnuť skype kontakt 0681 10 33 99 75 varím dobru kavu dík za ochotu.
V papieroch ( obale) , čo si dostala od SVA , by si mala mať žiadosť. Podpíš ho a pošli na adreu kt. máš uvedenú hore. Za pár dní ti prídu dva formuláre, tie oba odovzdáš do slov. zdr.poisťovne a oni ti vydajú novú kartičku.
Odporúčam odovzdať, príp. poslať agentúre písomné ukončenie udelenia plnej moci( nechajte si podpísať prevzatie s uvedením dátumu, príp. pošlite doporučene - nech Vám ostane kópia). Pokiaľ ste v AT cez rakúsku agentúru, tak v nemčine, cez slovenskú v slovenčine. Prípadne, nech ju pred Vami skartujú. Nemajte strach, ide o Vaše rozhodnutie, máte na to plné právo.
No teda, tak neviem, čoho by ste sa mali báť. Vy ste živnostníčka, Vaše bolo rozhodnutie spolupracovať s nejakou - akoukoľvek agentúrou. Ak táto nespĺňa Vaše požiadavky, teda nie ste spokojná, ak ste už uzavreli akúkoľvek zmluvu, môžete ju predsa zrušiť. Prečo by ste sa Vy mali báť?! Ide o Vašu plnú moc, ktorú môžete kedykoľvek slobodne zrušiť. Pracujem tiež v agentúre a vybavujeme tiež na základe plnej moci, ale personál si vážime a plne akceptujeme akékoľvek jeho rozhodnutie. A plnú moc nám ešte nik nevypovedal, pretože pre nás sú záujmy personálu prvoradé. Aj živnostenský list je Vaše vlastníctvo a keď ste sa rozhodli pracovať bez agentúry, je táto povinná akceptovať Vaše rozhodnutie, príp. rozhodnutie rodiny. Nikto Vás nemôže nútiť, len je otázne, či si budete vedieť nájsť nové miesto, ja osobne si myslím, že to bude trvať toľko, ako by to trvalo agentúre. Vy sa nemáte čoho báť, agentúra Vás predsa nevlastní a nevlastní ani rodinu, ak by Vám náhodou tvrdili, že ste im " ukradli" rodinu. Nech si agentúry uvedomia, že žijú z personálu, ak sprostredkujú opatrovateľke rodinu, majú pracovať tak, aby boli obidve strany spokojné, a vtedy nie je potrebné rušiť nejakú plnú moc.
Požiadať ste mali hneď. Požiadajte čím skôr, na príslušnom FA Vám dajú tlačivá a povedia, čo konkrétne oni potrebujú doložiť. Doplatia aj spätne.
ahoj Majka
Alprešov je daleko ja som zo Ziaru nad Hronom …To tam musim ist osobne
ahoj .Tak to si mala poriadne stastie ,a keby si nieco vedela prosim daj mi vediet dakujem .jana
Chcela by som upozorniť všetky opatrovateľky, ktoré sa niekedy dopočujú o spoločnosti ALCONN, s.r.o., resp. o pani Kráľovičovej Alene, dávajte si strašný pozor a neverte tej žene ani slovo. Poskytne vám telefónne číslo na rak. agentúru a vypýta od vás 522 Eur, nič však pre vás neurobí a keď jej uhradíte iba 266, dá vás vymáhačskej spoločnosti a bude pýtať 1300 Eur… Ak ste sa s ňou už niekto spojil, nič nepodpisujte, v zmluve má uvedené, že nemusí robiť nič, len dať kontakt a splnila podmienky zmluvy a ste nahraté. POZOR!!!