Milá Wilma,
prosím Ťa, do koľkých rokov môže rodič poberať v At rodinné prídavky v prípade denného štúdia na vysokej škole?Ďakujem za odpoveď.
mozem si na Slovensku platit dobrovolne zdravotne poistenie ked si ho platim v AT???
ahoj, je tu niekto z Košíc, kto pracuje ako opatrovateľka v Rakúsku?
Ahoj, kto mi poradí serioznu agentúru?
ahojte babenky,ak chcete pracu v rakusku dam vam dobre tel.cislo,pracu som si nasla za tri dni,je to bez akehokolvek poplatky,agentur nas len sale klamu,a oho je uz dost nie,ak tak sa ozvite na mail eva.n azet.sk
viem len rakusku a vyzaduju dobru nemcinu,najdu rychlo miesto
Priblížiš mi podmienky? Máš s ňou skúsenosti?
nemohla by si Daniela dať to číslo sem na stránku, aby si ho prečítali aj ostatné ?
Ahoj saskia, myslim ze do 27 rokov.
dobry den v lete som si urobila opatrovatelsky kurz s certifikatom rada by som pracovala v rakusku ako opatrovatelka ale trochu sa toho bojim lebo neviem dobre po nemecky prosim vas pomozte mi:mam 52 rokov a chcem pomahat starym ludom:doma sa ucim nemcinu,neviem ci to postaci pri komunikacii. prosim Vas mohli by ste mi pomoct pri vybere agentury.Nerada by som natrafila na neserioznu agenturu.Vopre dakujem
Nie nemusíš, ja som sa registrovala tiež len cez Internet, cez ich stránku. Tam len vypíš online registráciu a oni Ti zavolajú a povedia, čo ďalej.
Majka…A pytali sa ta po nemecky a co sa ta pytali a ty si snini nikdy nebola v osobnom kontakte
Ahoj dievcata neviete mi povedat ako dlho asi priblizne sa caka na pracu ak sa zaregistrujem v agenture?viem ze to zavysi od viacerych veci ale aspon priblizne ,vdaka paaa
Ahoj Julia,si zlata,bolo by to uzasne,keby sa taketo zdruzenie utvorilo,pripajam sa aj ja,pretoze mam vela nezodpovedanych otazok,na ktore sa tazko hlada prava spravna odpoved,kazdy odpise len svoj nazor no na ziadnych podkladoch,momentalne mam problem s odvodmi,zvysili mi a ja neviem ako dalej postupovat,rodina to platit nechce aj ked dostava na mna od statu 275 eur mesacne a coho sa desim je to,ze po case nam zacnu chodit nedolpatky,kto nam ich potom zaplati?,prepac,nechcem ta zatazovat ,no mozno vies na to prave ty odpoved,ak ano,prosim odpovedz, dakujem pekne …pekny den Eva
Nie sú tu len príspevky, ktoré sú názormi - ak si pozrieš stránku-dve dozadu odpovedala som na otázku Jarke ohľadne daní a odvodov,ako sa zistí výška doplatku. Samozrejme že na cent presne to nevypočítam, lebo záleží na individuálnych údajoch každej z opatrovateliek.A tie informácie vychádzajú z platných zákonov a predpisov, mohla by som len citovať, kde si to majú ženy hľadať, ale už mi bolo vytknuté, že tu nemám pchať nemecké zákony. No a k tvojej otázke, aj keď sa tu občas objavia také názory, že uvedených 275 EUR, ktoré rodina dostáva na jednu opatrovateľku je určených na jej výdavky nie je to tak. V žiadnom zákone sa rodine neurčuje, že je povinná opatrovateľke platiť jej výdavky, medzi ktoré samozrejme patrí poistné. Je to len a len vecou Werkvetragu, ako sa dohodnú, na čo rodina prispeje a na čo nie. Síce sa pri začatí vyplácania tohoto príspevku rodinám doporučovalo, že príspevok by mali použiť okrem iného napr. na poistné, ale je na zvážení každej rodiny ako ho použije. Zvlášť rodinám, ktoré robia daňové priznanie aj pre opatrovanú osobu vyhovuje prispievať opatrovateľke na poistné, ak majú vyššie náklady dostanú ešte niečo na vrátenej dani. A takých rodín je čoraz viacej. Opačný prípad sú rodiny ako tvoja, že odmietajú prispievať na poistné, ale ani tieto nekonajú v rozpore so žiadnym zákonom.A to sa aj medzi rodinami rozšíri. Už som písala, že v začiatkoch sa doporučovala rodinám aj “obvyklá” taxa 50 EUR na deň v zmluve “za prácu”, no a ako je to teraz ? majú ich všetky ženy ? " po čase nam začnú chodit nedoplatky,kto nam ich potom zaplatí?" - zaplatiť ich samozrejme, na základe toho, čo som uviedla budú musieť opatrovateľky - niektoré slušné agentúry na túto povinnosť aj ženy upozorňujú, aj s uvedením čiastky, ktorú si je dobre mesačne na tento účel odložiť /30 EUR/. Je mi ľúto, že mnohými príspevkami ženy, ktoré majú menej skúseností ostatné zavádzajú, ale sú tu prispievateľky - pani Dana, Wilma, myslím Mery - ktorých radami sa môžeš bez obáv dať viesť. Prajem pekný deň.
ahoj čítala som tôj príspevok a chcem ta prosit o to číslo ked je to možné dopredu dakujem eva
Ahoj jaja. Ak si už zohnala opatrovateľský kurz, daj vedieť. Potrebujem ho totižto tiež súrne. Skúsenosti s opatrovaním mám, nemčina je tiež na slušnej úrovni.
Ak by si vedela, resp. vedeli o niečom aj bez opatrovateľského kurzu, daj(te) vedieť. Dík. 
ja by som bola velmi rada ak by si mi vybavila,mam 2rocnu skolu kvalifikovana opatrovatelka,nemecky na komunikativnej urovni viac cez imeil dakujem
Júlia,ja by som aj nastúpila v okolí Viedne.Čo ty na to?November
Ahoj Julka a baby chcem sa spýtať možno niekdo budete vedieť viac… všetky platíte raz ročne 100eur obchodnej komore WKS?Ja som teraz živnosť pozastavila a zrušila som si i prechodný pobyt hľadám nové miesto pacientka mi zomrela vie niekto poradiť? nick1291@azet.sk