Opatrovateľky v Rakúsku

Daniela,fakt by si mohla to číslo zverjniť veď aj my nechceme byť oklamané!

pani Daniela prečo sa máme ozývať na mail ? nemohla by ste to číslo prosím vás sem uverejniť nech aj viac žien má informáciu, ved píšete že nás stále len klamú, tak pomôžte proti tomu

Ahoj Iveta 75, ja bývam v KE a pracujem v Rakúsku

V Trebišove je jedna seriózna agentúra, zavolaj tam a odvolaj sa na mňa T. č.0911231424

Prepáč Inga,až teraz som sa dostala na net. Pokiaľ si plnú moc podpísala Rakúšanom, musí byť aj jej zrušenie napísané v nemčine. Nemusí však byť úradne overené,to si iba myslím, pretože aj plná moc je iba podpísaná. Stále to však odošli doporučene!

Pre EVA 1 zaujímalo by ma čo všetko rodiny uvádzajú do daňového priznania opatrovaných, patrí tam aj naše vyúčtovanie- peniaze ktoré nám dávajú?

Dobry vecer,prosim vas ponuka niekto z vas pracu opatrovatelky chcela by som zacat od decembra ak ma niekto ponuku prosim ozvite sa…dakujem0908408568

je treba vypisat najprv zivotopis,dnes som uz poskytla skoro 50 odpovedi

ano mam velmi dobre,asi najlepsie

ahoj daniela, mozes dat prosim ta kontakt na tu rakusku agenturu co si spominala? moc by si pomohla, dik

No keď tam zavoláš, tak s Tebou hovoria po slovensky -je to slovenská agentúra. A keď vypíšeš ten formulár na ich stránke, tak Ti asi na druhý deň zavolajú a keď budeš chcieť, tak s Tebou urobia aj rozhovor v nemčine. Ale nemusíš sa toho vôbec báť, tie dievčatá v agentúre sú veľmi milé, čo nebudeš vedieť, tak Ti budu pomáhať po slovensky. Ja som sa nikdy predtým nemčinu neučila, len som chodila na 3 mesačný kurz nemčiny v akadémii vzdelávania a povedali mi, že to bolo také trochu slabšie a že uvidia. No potom mi asi o týždeň volali, že majú pre mňa rodinu. Kľudne zavolaj, zato sa nič neplatí:-) Ak ti povedia, že je to slabé aspoň budeš vedieť, na čom si.
Mňa sa pýtali také veci: ako sa volám, odkiaľ som, čo rada robím, aké mám skúsenosti s takouto prácou a pod. Ja som u nich v agentúre ešte nebola, lebo som zo stredného Slovenska a pre mňa je to daleko, ale kľudne sa to dá všetko vybaviť poštou alebo cez Internet. Moja striedačka Janka je z Prešova a ona tam bola osobne.
Ak máš slabú nemčinu tak nezúfaj a skús sa nejako prinútiť k učeniu, kúp si knižku nemčiny alebo sa prihlás na nejaký kurz alebo ak máš deti, tak nech ti pomôžu oni ak majú nemčinu. Určite však niečo rob a ja Ti môžem povedať, že sa to dá. Aspoň sa skús naučiť slovíčka a jednoduché vety. Držim palce.
PS: zajtra idem do Rakúska a tam nemám Internet, ale ak sem napíšeš, tak o dva týždne Ti odpíšem :-). Som zvedavá ako dopadneš.

Tiež by ma zaujímalo, či aj so začiatočníckou nemčinou mám šancu zamestnať sa v rakúsku ako opatrovateľka.

Ahoj ja odporúčam túto agentúru VaV www.vavslovakia.sk veľa šťastia.

Rodiny si ako náklady uvádzajú honorár, vyplácaný opatrovateľkám, poistné /ak naň prispievajú/, cestovné, tzv.Sachbezug/Kost und Quartier/ 6,54 na deň ,príspevok na členské vo WKO, ak zaplatia .Toto všetko tvorí sumu nákladov na opatrovateľky, ktorá spolu s nákladmi napr.na zapožičanie či kúpu špeciálnej postele,vozíka a iných pomôcok ale aj napr.špeciálnych krémov a pod., tvorí základ, z ktorého po odpočte Pflegegeld opatrovanej osoby a Förderungu na opatrovateľky zostane suma tzv.mimoriadneho zaťaženia , ktorá je odpočítateľnou položkou od zdaniteľných príjmov, rovnako ako príspevok cirkvi a pod. Preto je veľmi dôležité, aby príjmy opatrovateľky sedeli s výdavkami rodiny. Všetko čo od rodiny dostanete a hlavne podpíšete na doklade, by som /nikdy neviete, ako sa vzťahy s rodinou a vami v budúcnosti vyvinú/ považovala za príjem, uvádzaný do daňového priznania.

Pre Danku! U niektorych agentur sa caka aj do nekonecna a nic sa nedockas moja.

detske pridavky sa poberaju u nas na Slovensku do 26 rokov veku dietata

Ahoj Adka, otazka znela do kolkých rokov v Rakusku, kedže v Rakusku na RP maju narok obaja rodicia, predpokladam, ze ak ich vyplacaju do 27 r. pri dennom študiu na VS, tak ich vyplatia aj SK studentovi, ktoreho matka je zivnostnik v AT. Logicky ma narok, zatial som nikoho nestretla komu to vyplatili, ak je to pravda budem prva tohoto roku :-), az ich budem mat na ucte potom vam napisem . Pretoze moj syn min. roku dovrsil 26r a RD z AT som dostala za cely rok rakusamni doplatene. Tri mesiace po 26r.W.

Dobrý večer. Som opatrovateľka,5rokov, rok a pol pracujem na živnosť.Chcela by som sa spýtať či niekto nevie ako to je v prípade invalidného dôchodku. V prípade úrazu,alebo nemoci priznajú nám invalidný dôchodok tu v AT, alebo na Slovensku? Priznali by nám nejaký doma ked nič neodvádzame do fondov? Nechce sa mi veriť, že by nám tu v AT niečo priznali. Dakujem.

nemohli by ste tu niektorá napísať to číslo, ja som poslala e-mail dvakrát a pani Daniela mi neodpovedala. Nie je to zas niečo ako bola tá ponuka nejakej panej, že zadarmo nájde miesta v Nemecku alebo Rakúsku? tiež mie neodpovedala a prečo treba písať životopis, keď sa jedná len o danie čísla ?

dobre ranko.kto ma kurs,aj nemcinu moze pisat na:info.gemeinsam@gmail.com.,velmi su ochotny.