Opatrovateľky v Rakúsku

Je to ako píšeš-iba pozor pri prvom odoslaní hlásenia o nástupe na PN sa vypisuje len termín začatia PN -termín ukončenia sa nevyplňuje.SVA je radšej ak máš účet v AT,ale stačí ak im oznámiš svoj SK účet s údajmi ako IBAN…všetko ti dajú v banke-peniaze nedávajú na ruku.

veľmi výstižná odpoveď - je to skutočne tak. vysedávaním pre pc a zisťovaním ktorá agentúra nie je dobrá a prečo je mrhaním času. všetky agentúry sú dúbré a zároveň všetky sú aj zlé. nie každému sa dá vyhovieť. treba vyskúšať, dohodnút si prácu na kratší čas a potom sa rozhodnúť. veď aj keď zaplatím províziu, vždy sa mi to oplatí aj na kratší čas, vždy som predsa zisková.

Dobrý deň, baby vedeli by ste mi poradiť resp dať nejake info ako to je s materskou v Rakusku? som poistena od minuleho roka juna 2008 , kedy mi vznika narok? musim odrodiť v rakusku? ak ju dostanem v akej vyske a v akej dlhej dobe mi bude poskytovana? mam v tom totiž gulaš, každy hovori nieco ine, preto by som bola rada, ked bude niektora tak zlata a zareaguje, ked to ma potvrdene, nie ked jedna baba povedala a pocula som ze asi tak by to mohlo byt :slight_smile: dakujem a rýýchle prežitie dvojtyzdnovky prajem :slight_smile: ja som zas na zaciatku:(

prosim o nemecku aj slovensku verziu zmluvy.Dakujem velmi pekne

Pekný večer vám všetkym, ženy, čo tu všetko čítam od vás, fakt mate veľé skúseností až mam obavu vycestovať vonku s mojími neskusenosťami. Držím vám palce a nadelej budem čítať vaše skúseností a rady.

Na nerozoznanie?A ako potom zistím či mám teda originál?Ja ho mám čiernobiely,zelenkavý nie…No vlastne môžem zavolať do agentúry a spýtať s ich rovno čo mi poslali… ale ďík :slight_smile:

Vally, prosím ohľadne PN - slovenský lekár nevypisuje nič? Sociálne poistenie tu - tiež nič? Všetko ide iba cez SVA?

Prajem pekny den.
Pracovala som istý cas ako opatrovatelka a mam skusenosti ,ale nemam opatrovatelsky kurz,momentalne som bez prace a neviem co dalej .Je nejaka moznost znova pracovat a mat prijem?Mam 55 rokov a ziadnu nadej na pracu.Ak o niecom viete ohlaste sa .Mate moju vdaku.Anka

Chcela by som sa opýtať, či niektorej našla miesto p.Miroslava, ktorá tu aj na téme Opatrovateľky Rakúsko ponúkala 23.septembra pomoc pri hľadaní miesta. Tiež za akých podmienok. Ďakujem Eva.

Slovenský lekár vypíše len diagnózu a termín začatia príp.ukončenia PN a opečiatkuje-naša sociálka nemá s tým nič spoločné všetko ide cez SVA,na ich web stránke je to aj rozpísané a nájdeš tam aj tlačivá
Willkommen am Portal der österreichischen Sozialversicherung

Toto je napr.hlásenie práceneschopnosti

Willkommen am Portal der österreichischen Sozialversicherung

Veľmi pekne ďakujem, tieto tlačivá mi zaslala SVA. Ešte by som Ťa prosila niečo o účtovníctve. Čo sme povinné mať okrem rechnungu,ja tiež robím iba vyúčtovanie, ktoré si dám podpísať. Čítala som tu aj o nejakej účtovnej knihe.

Neváhaj,čo najskôr si urob na Červenom kríži alebo Akadémii vzdelávania Kurz pre opatrovateľky a zdokonaľ sa v nemčine tak, aby si mohla komunikovať. Zakúp si Učebnicu nemčiny pre opatrovateľky, stojí 27,41 Eur a keď to všetko zvládneš, potom sa opäť prihlás na túto stránku a už budeš mať veľkú šancu sa zamestnať v Rakúsku ako opatrovateľka. Držím všetkých 10! Čau!

Dakujem za info.Prosim ta lekar vypisuje diagnozu latinsky,alebo uvedie cislo diagnozy? Z tych 8 moznosti na krankenmeldung tiez nieco musi zakrizikovat?

Ahojte baby mám k vám jednu prosbu sme dve velmi dobre vychádzajúce opatrovatelkyv AT pracujeme rok v jednej rodine cez agentúru nemáme sa tam zle až na syna, ktorý nás velmi psychicky tyrá a vydržíme dam možno do decembra.Velmi Vás prosím keby ste niektorá vedela o rodine, ktorá potrebuje dve opatrovatelky od januára 2010 dajte mi vedieť budeme sa revanžovať,len nech sa odtial vyslobodíme,lebo nemáme problém s babkou hoci je dosť ťažký prípad altzheimer ale ten nás ničí všetky tri a dalej to už nemienime znášať. Máme živnosť opatrov. kurz a všetky náležitosti v poriadku nemčinu na strednej úrovni čo potrebujeme dohovoríme sa. prosíííím pomôžte nám Dakujem

a ja tam nemozem ist za vbas pacovat ako chlap mozme sa dohodnut ja dam cislo na inu rodinu a vy na tuto mozme sa dohovorit mailom ale iba seriozne

Veď keď ste tam, pozvonte si po agentúrach len napr. vo Wiedni. Je ťažko nájsť prácu pre dve. Treba novú rodinu. Vyskušajte agentúru Caritas. p.Kuncár hovorí česky.

Mila Wilma nemohla by si mi poradiť prosim ta co mam robiť,7.10.mi zomrela babka o ktoru som sa starala,nasla som si hned aj dalsiu pracu,zacinam konco tohto mesiaca.Dnes mi prisiel papier o pozastaveni zivnosti o ktore som vobec neziadala,moze mi zakonnou cestou pozastavit zivnost aj clen rodiny kde som pracovala?Hned som volala naWKO,len ma rychlo odbili aby som zavolala neskorsie.Tak tam zajtra idem osobne,len chcem vediet ci si uz take daco pocula a ci to je zakonne?dakujem

číslo diagnózy je potrebné a môže aj slovne-oni nerobia z toho problém a vyplniť si to tlačivo môžeš sama-okrem dátumov

Dobrý, chcela by som inormovať, na túto spoločnosť - ALCONN. Stretli Ste sa s ňou osobne??
Ja dnes, a tiež pýtala prachy…