Opatrovateľky v Rakúsku

Ahoj,dobre ze som si precitala tento email pretoze dnes som tej pani chcela volat.Dakujem pekne.

Ahojte,neviete mi poradiet neaku dobru agenturu.Nemam velke stastie:( Dakujem

skus www.bazos.sk je tam niekolko ponuk zdravotnictvo mozna nieco vyberies

Prosim, vie mi niekto poradit. Blizi sa koniec roka, AT zivnost mam od maja 2009, ale momentalne je pozastavena. Moj prijem nepresiahol hranicu 11 tis. EUR, z toho dovodu nebudem podavat DP v AT. Ale na Slovensku ho podat musim. Ako teda zdokladujem prijmy z AT? Na Slovensku som nemala ziadne prijmy.Dakujem.

Kto mi poradí???Dostala som oznámenie o ukončení platnostínárokového formulára E106.Mám vrátiť nový zdravotný preukaz.ktorý som obdržala len 2.10.Píšu mi,že mi oznamujú,že Váš nárokový formulár E108vydaný vašou zdravotnou poisťovňou v inom členskom štáte,na základe ktorého ste mali nárok na plnú zdravotnú starostlivosť v SR bol dňom ukončený.Preukaz poistenca verejného zdravotného poistenia poistného v zahraničí s označením EU s pôvodnou platnosťou od2.10.2009 do 1.10.2010 je od 1.9.2009 neplatný a nemôžete ho nadalej používať pri čerpaní zdrav.starostlivosti v SR.Z uvedeného dôvodu vás žiadame o vrátenie preukazu poistenca EU alebo o predloženie nového nárokového dokladu formulára E106,ak ste nadalej zamestnaný v inom členskom štáte EU.Neviem,kde sa stala chyba,prosím poradte mi.Díky

Vie mi niekto poradiť?Dostala som šek s Allianz Lebensversicherung.Mám zaplatiť 55 eur štvrťročne.Ale ja som žiadnu životnú poistku nepodpisovala s Allianz v Rakusku.To mám platiť 11rokov!!!Niekto ma do niečoho namočil.Ako sa mám brániť?Na koho sa obrátiť?Už mi došiel druhý šek Mahnung.Som z toho zúfala,niečo mám platiť a neviem čo.Niekto sa chce obohatiť!!!Prosím poradte,prosííííím.

Ahoj Julia
Pracujem v Rakusku uz, alebo len :-)15 mesiacov,nie som cez agenturu, ale mam vsetky papiere (aspon dufam) ako mam mat.Nemam celkom jasno, ake prava, povinnosti mam ja , a ake ma rodina.Ak mi vies poradit kde by som si to mohla najst a precitat na nete?? Budem zas o trosicku mudrejsia :-)) Vdaka. Pekny den.

Pracovala som 4 roky ako opatrovatelka v Rakusku,neviem ako na to vybavit si papiere tak robim stale neoficialne,vedle by si mi popripade pomoct?Dakujem,Darina

prelistujte, vsetko je to uz pisane.

Chyba sa nestala nikde,ale ak máš napr.VŠzP preukaz tak oni jediní(pokiaľ viem)dávali platnosť na 1 rok-pýtala som sa v AT ako dlho platí ich E106 tak mi potvrdili,že trvalo-ale nie je žiadny problém ,aby ti vydali nový formulár E 106 a ty im nahlásiš do ktorej našej poisťovne ho chceš zaslať-ja ho mám napríklad natrvalo a nemusím nič obnovovať-stačí ak im pošleš mail.

milá Jana ak ste si nevšimli tak Júlia písala príspevok 19.10. dvetisícosem nie 2009 a je možné že na stránky už nechodí. treba čítať pozornejšie. to je aj pre ostatné, ktoré veľmi aktívne reagujú na 6 mesiacov staré príspevky.

Zdravím Ťa, ja ešte len rozbieham podmienky na to, aby som mohla robiť opatrovateľku. Neviem, či mám do toho ísť. Bojím sa, či to zvládnem. Teraz mám nastúpť na opatrovateľ.kurz s certif,.chcem robiť na nemeckú živnosť a len 2-týžd.turnusy. Bojím sa nemčiny. Učím sa.
Prosím napíš mi ako si zvládala začiatky, budem veľmi vďačná. Oľga z Trenčína

Ak by ti to pomohlo mam doma CD s knihou s ktorych som sa ucila ja ked som začinala v AT a dost mi to pomohlo a mohla by si sa ju učit aj tam nie iba počas tur. volna som tiež z Humenneho tak by sme sa mohli aj stretnut napis ako a kde.

a to akože kto Vám ma to popísať? Júlia z roku 2008 ? - čítajte pozornejšie alebo napíšte komu to adresujete.

mne rodina dava mesacne Empfangbestatigt pri vyplate to su prijmy a vydaje su socialne a zdravotne a cestovne …

Darinka dám ti konakt na serióznu pani mne pozastavovala živnosť robí to oficiálne je na ňu spoľahnutie.Jednorázovo berie 15eur.Vybaví ti čo potrebuješ feherpataky.maja@gmail.com alebo 0918961180

neviem - je už aj v Nemecku potrebné robiť si živnosť ? doteraz sú tam ako viem ženy na slovenskú- ale 2 týždne to bude skôr Rakúsko- Nemecko je väčšinou od 1 mesiaca a viac- treba len začať…a učiť sa nemčinu

netreba žiadne panie na vybavovanie, ak si tak dlho v Rakúsku už sa zrejme dorozumieš - potrebné tlačivá máš na internete aj návod ako vybaviť živnosť na stránke WKO po slovensky je tá príručka, postup aj tu na stranách dozadu popísaný a rodina hádam tiež s tebou komunikuje - takže žiadny strach - myslím že nick ponúkala aj účtovníctvo od tej panej - ani za to netreba platiť - písala tu na stránkach dozadu EVA1 ako sa to má- nie je to žiadna veda, ako vedenie výdavkov v rodine

Pani Miroslava

Pekný večer,prosím ak máte také možnosti pomôžte mojej dcére budem povďačná

su niektore riadne prihorete a to chcu ist robit von, ani len netusia, co ich tam caka…Strasne.Ako tu uz ktosi pisal, su schopne reagovat aj na 10 rokov stare prispevky a chce to iba c i t a t, nic ineeeee.