Opatrovateľky v Rakúsku

Ahoj…Ja som s ňou hovorila včera,zajtra sa s ňou mám stretnúť.Ale už mám z toho obavy :))

Ahojte kočky, pracujem v Rakúsku už cez dva roky, živnosť mám od mája minulého roku, ale chcela by som sa spýtať, čo v prípade, ak by som bola chorá a musela by som zostať doma. Volala som na WKO, či je potrebné niečo si doplácať, aby som dostala peniaze za maródku resp. keby som bola tehotná a tá pani mi vravela, že v takomto prípade to musím nahlásiť na SVA a normálne dostanem peniaze. Ale žienky, s ktorými sa stretávam hovoria, že si musíme niečo doplácať, tak ja teraz fakt neviem. Mohli by ste mi prosím vás poradiť??? Ďakujem pekne

Viete, ja len tlmočím, všetko mala, všetko vybavené, lebo tam je niekto kto jej to sprostredkoval a kto v tej agentúre robí už dlhšie. Je tam niejaka žena, ktorá jej to vybavila a má skúsennosť. No viete, ja sama by som išla za takých podmienok a za takú plácu! Nemčinu akotak, opatrovanie akotak, navariť super= 50 eur/14 dní = tak takého zárobku na Slovensku niet /ibaže riaditeľka banky/

Tie čo hľadáte prácu, skúste pozrieť sem sú tam priame ponuky, neviem čo sú to za agentúry, len som to našla na nete, možno to niektorej z vás pomôže.

Mo teta pracovala v Nemecku na slovneskú živnosť, potom musela préjsť do nemeckej agentúry, ktorá spolupracovala so slovenskou. Teraz tam pracuje na nemeckú živnosť. Tým pádom, že oni platia odvody jej znížili plat. Chodí na mesačné turnusy. Dvojtýždňovky sa do nemecka neoplatia. Tam nieje nemčina až tak prísne braná. No mesiac byť von, nieje žiadna výhra. Ja pracujem v Rakúsku a nikedy mám dosť aj za dva týždne. Naozaj človek musí chcieť a aj niečo ovládať, aby túto prácu zvládol. Ale nie je to zase najťažšie povolanie, len treba chcieť a byť odhodlaný. Každý začiatok jeťažký, ale veľa záleží aj na pacientoch aj na rodine…

neviem čo sa vzrušujete, veď to je klasický Hilfswerk a podobné spolky /ak nerátam 50 eur depozit/—cca 5O/49+poistné + cesta+živnosť a prídavky = normálna opatrovateľka u nich.Sestra viac, aj za 2 ľudí. No a jedna natrafí na ľahší prípad, iná na ťažší, je to o šťastí a náhode. Neviem prečo z toho robí pani Marcela takú show, my čo sme tu už 1O rokov vieme svoje…

ešte som zabudla, že ak je to nejaká agentúra, nerozumiem, prečo to tajiť

Ahojte,som opatrovateľka z RV,ktorá pracuje v Salzburgu našla som si dobrého a spoľahlivého dopravcu,len má to jednu chybu ostala som sama na tento smer,ostatne opatrovateľky buď si našli prácu bližšie,alebo o prácu prišli,veľmi by som Vás chcela poprosiť kto cestuje smer Salzburg alebo blízke okolie a pochádza od RV,RS,ZV,BB a nie je spokojný alebo ešte nenašiel toho svojho spoľahlivého dopravcu nech sa mi ozve.Cestuje sa od domu na miesto určenia,bez prestupov a zbytočného čakania,spoločná dohoda

na lamparen?

samozrejme na email andrea.srobova@seznam.cz

Timea ani tam nechoď, naslubuje Ti hory-doly, a nič z toho. Aešte máš aj problém…
Ona berie stretko ako hotovú vec, bez prachov sa s Tebou ani nedaví, a potom, keď náhodou cúvneš, tak Ti urobí zo života peklo.
Viem o čom hovorím…
Daj si bacha, hlavne jej nič nepodpisuj!!

Ahojte, fakt tej … neverte ani slovo.
Tvári sa že ani nežije na Slovensku- pýtala sa, koľko je tu min.mzda- ako keby žila v inom svete, a pritom pani podnikateľka by to mala vedieť.
Tvári sa ako svatá, ale je to riadna …
Neverte jej ani slovo!!!

Pre Lillu-ja som si robila kurz v NZ na akadémii vzdelávania sú lacnejší pa

No, viete ona to tají. lebo našla v Prešove
Pariž. ale ja len tak nezištne, som Vám to dala na vedomie, lebo veľmi rada čítam tieto Vaše stránky. Ale sa priznám, že aj ja som bola pred piatimi rokmi opatrovateľka. Mala som 67 rokov a opatrovala som 82 ročnú pani v USA bolo to v okoli Pitsburgu, je tam veľmi veľa Slovákov a ja som sa tam ako učiteľka na dôchodku dostala. Ale zarobila som si tam veľmi pekný peniaz. Žila som tam ako na ranči, bola tam farnosť… nikdy na to nezabudnem…

milá pani Marcela - teraz mi je to jasné, celý ten štýl príspevkov - a máte pravdu aj v tom s tým Parížom, je to veľmi výstižné. Želám všetko najlepšie.

Nechápem niektoré príspevky.Prečo píšu niektoré ženy takým tónom,ako keby oni stáli nad všetkými opatrovateľkami.Veď každá z nás niekde začínala…a nebola hneď najmúdrejšia na svete.

Urobíš si sumár príjmov ako som tu uviedla už skôr - listuj dozadu - to je príjem podľa §6 slovenského zákona o dani z príjmu /na Slovensku podliehajú zdaneniu tvoje celosvetové príjmy, nielen slovenské/ a z neho odpočítaš paušálne výdavky 40% a zaplatené sociálne poistenie , príjmy z Rakúska sú zo zdanenia na Slovensku vyňaté, takže daň neplatíš, môžeš si však nárokovať ak si samoživiteľka daňový bonus

Ďakujem za radu.Ale neidem tam sama.Nejak musím nájsť prácu.Podpisovať som nič nechcela,platiť dopredu nemienim.Len sa pokúšam…mesiace som bez práce.

kto tak pise?

Eva,ja som za rok 2008 podávala DP na Slovensku,ale keďže rodinné prídavky poberám v AT,daňový bonus som si nežiadala. Dá sa ešte požiadať o bonus dodatočne?