Operacie chrbtice

Ja tiež som na PN od 2. 10. 2012, beriem soc. dávky… Vy skuste ostať čo najdlhšie PN, šak máte problemy teraz… a čo vás bolí? aj nohy, svaly, abo čo najviac…

NO MNA šETKY KLBY, BEDROVE, KOLENA čLENKY, LAKTE… KRížE A CHRBAT… PROSTE CELA KOSTRA, , A ZACALA MI ASI PRED TYZDNOM TRPNUT RUKA OD LAKTA PO PRSTY… nEMOZEM DLHO BEHAT, LEBO MA NESKUTOCNE ZACNU BOLIET NOHY, PICHAT V KOLENACH… jA SOM MALA STARU MAMU NA VOZíKU SICE SI JU NEPAMATAM, LEBO ZOMRELA PRED TYM AKO SOM SA NARODILA… TAK NEVIEM KOLI COMU BOLA NA VOZIKU…

Pozor na trpnutie ruk a noh… sesternici zacali trpnut ruky a nakoniec ma pravu ruku jak ochrnutu (nemoze s nou velmi hybat) zistili jej PARKINSONOVU chorobe pred 2-3 rokmi! A ked zajtra idete na odber, nech vam povedia vysledky krvi (leukocity, hladinu mocu, cholesterol, erytrocyty… a pod. ) A jak casto za den mocite? ja aspon 30x (ale to vraj od tej operacie) , ta preto tak casto mocím. Tak idem kuknut telku, zelam pekny zvysok večera a dobru noc. Zajtra mozme popisat zas budem tu kolo 12. 30 aj vecer 18. 30hodke.

Dobrý večer Evka, už som tu…

Ja až teraz,. A Anička sa Vam aj ozvala?

Zdravím Evka, včera už som nevedel obsedieť, ta som vás tu nedočkal… Nie, ona už nastupila spať do roboty (medzitým vybavila ziadosť o dochodok) a čaká čo bude kedy ju predvolaju na posudkovu… Večer tu budem od 18. 30 a počkám na vás! TIBOR,

Dobrý večer Evka, tak som tu,…

Zdravím Evku a Tibora, no ako vy moje ubolené dušičky? ! ja sa mam rovnako stale mam problémy s pohybom no a teraz som nastúpila do roboty tak sa to trochu zhoršilo, lebo chodím velmi unavená a ubolená ale smenu si musím odkrútit či chcem alebo nie. koleginky mi pomáhajú ako môžu ale… nezvládam to. preto som tu dlho nebola, práca, domacnost, no ved viete aby všetko fungovalo tak musíme aj niečo pretrpiet či máme alebo nemáme bolesti a ine zdrav. problemy. zajtra idem na reumatologiu a posudková ma ešte nepredvolala. čakám! potrebujem chodit aj na rehabilitácie. takže držkajte sa a píšte. Evka myslím si že vás operácia neminie, ja som mala najprv lieky, potom infúzie a nakoniec ma poslali za neurochirurgom lebo sa mi to iba zhoršovalo a týžden pred oper. som už nechodila na pravú nohu. bola velmi slabá a viditelne mi ochabli svaly a bola tenšia ako lavá. to som trávila čas s manželom iba na záchranke a pohotovosti aby ma mohli dopichat. príšerné niečo, len pevne dúfam že sa to už nikdy nevráti. nechcem to už zažit. nikto to nepochopí kým nieje v tej koži trpiaceho! viem že vela ludí sa z toho dostalo ale to neboli vážne prípady, to len zoperovali a je to v poriadku ale my čo trpíme dlhodobo a máme všelijaké degeneratívne zmeny na chrbtici a popri tom aj iné pohybové ochorenia tak nemôže uverit. takže prajem pekný den a menej bolestí! anna.

Zdravím Evka, som tu…

Zdravím Anička, tak čo máte nové? čo vám povedali na reumatologii… Mna už nenormálne od piatku bolia nohy (svalstvo ochabnuté) nedá sa vydržať, nevládzem už ani poriadne chodiť. k tomu tie fr. barle", no cítim sa jak uplne ochrnutý! Tak zatiaľ sa majte. Tibor

Evka, pekný večer, ako sa máte? Dnes ste niekde bola na dajakom vyšetrení? inak som tu. Tibor

TIBOR, zdravím vas bola som na reumatologii a robime vyšetrenia z krvi a rentgen, potom budeme múdrejší a dam vam vediet, momentálne pracujem a nezvladam to lebo som velmi unavená a ubolená, beriem lieky od bolesti a predpísala mi aj reumatolog. tak po nich dobre spím, len majú vedlajšie učinky a to ma znepokojuje. asi tolko držkajte sa !

Evička zdravím vás, ako sa mi máte? čo nové… Ozvite sa! Tibor

Dobry večer. Momentálne chodim na tie infuzie… Zatial marodim stale v piatok idem na kontrolu. A Vy ako?

Dobrý večer Evka, bola ste na tej NEFROLOGII? chcem sa spýtať ako často- (kolkokrát) cez den močíte, mohli by to byť ladviny abo od chrbtice… Ja sa mám oveľa horšie, už nevládzem chodiť, v noci ma bolí ľavá noha (trpne jak odrezaná) , chrbtica nenormálne na nevydržanie… Inak ja tiež dosť často chodím močiť asi 25-30x cez den, ta tiež neviem čo to, ale že to vraj od tej operácie min. roku som zistil… ste tu?

Dobrý den prajem, ako sa máte? kedy idete na operáciu Tibor? máte to už vyriešené alebo ako je to s vami? a vy Evka ako ste? chodila ste po vyšetreniach, čo vam zistili? Ja sa mám rovnako ani písat sa mi o tom nechce, reumatologička povedala že musíme urobit krvné testy a rentgen a po prípade aj CT bolí ma celý človek zistili nedostatok vitaminuD a aj artrozu ruk a ko tak chodím po tých lekároch tak všetko zo všetkým súvisí. Utorok mam príst na posúdenie invalidity, po mesiaci sa mi ozvali. ozvem sa v utorok píšte! anna.

Zdravím Evka, čo je s vami? Ja sa mám už naozaj “veľmi zle”, pomaly ani nespím, neviem sedieť (bolí ma sedací sval vľavo) aj noha ľavá… Ozvite sa mi! Tibor

Zdravím vas Tibor, dnes som bola na posudkovej a uznali ma na 40percent čo je malo tak nie som podla nich invalidna! no musím sa odvolat a pojdem dalej. od 1. 11 som nezamestnaná lebo nezvládam svoju prácu tak ako by som mala. tak som to radšej ukončila, aj tak by ma vyhodili. podla posudkovej nie je to také závažné aby ma uznali invalidnou! Takto dopadneme. možme sa stažovat na lampárni, štát s nami vydrbáva ako sa len dá. treba robit ako zdravý človek ale nehladia na to že po takýchto diagnozach to nie je reálne, tak väčšina končí na urade práce ale prácu mu nedajú. dalšia vec je že akú prácu ked zdravie je potrebné pri každej robote a o chrbtici a pohybovom aparáte ani nehovoriac. Všetci vieme čo to obnáša ked me človek dlhodobé problémy a bolesti na ktoré už nezaberajú ani lieky. prajem vam pekny zvišok dna a malo bolesti!

Zdravím aj ja vás Anička, j mi veľmo ľuto že ste tak "blbo"dopadla, tušil som to… A teraz čo s vami, pojdete na UP abo ešte skusite zas byť na PN? Ja byť vami, dám sťažnosť (zo zaujatosti pos. lek. ) odvolanie bude vo vašom prípade veľmi “expresne” do týždna vás predvolaju- na posudkovu, tak sa to dnes robí, viem podľa seba (zažil som to 4x) dopredu “zmanipuluju” kym prídete tam maju rozhodnute… Inak dnes som bol s tým papierom (od toho NRCHirurga čo chce ma operovať) na amb. chron. bolestí čo chodím k nim, a že nech nedám zatiaľ operovať že sa na nohy viac nepostavím-presne tak to bude… čítali tu správu, a znovu do mna napichaju 10x “KAUDALNE TLAKOVE BLOKADY” to mi do miechy bude pichať každý druhý den a dosť to bolí, potom doma musím celý den ležať a nikde nechodiť. čo už narobím, tiež ma do nič dobré nečaká! keby som nemal tie Tralgit-kvapky ta sa asi zbláznim od tých bolestí-k tomu tá ľavá noha aj sedací sval… Tak zatiaľ sa mi držte! Tibor

Zdravím, ja by som si teda dám si to odvolanie ale čo vyriešim tým čo mi vy radíte? určite bude tá istá posudková a nebudem môcť nič urobit, a ak už tak ako to je? čo mam urobit ako sa to podáva? lebo mne povedala že mam počkat na rozhodnutie z Blavy a potom sa odvolat. ako to myslíte že zmanipulujú, lebo tomu nerozumiem, napíšte mi niečo lebo v tom neviem chodit! vdaka. anna.