Operacie chrbtice

Zdravím aj ja, áno treba počkať na to rozh. z BLAVY… no, oni to “zmanipuluju” / t. j. už dopredu sa dohodnu s Blavou nič nepriznať! Ak dáte odvolanie uvidíte… Tak preto radšej napíšte tu “Sťažnosť” na konkrétneho lekára ktorý posudzoval váš zdr. stav! Budu to musieť riešiť alebo odstupia sudu-nariadi sa pojednávanie, takže takto. Pekný večer zatiaľ. Tibor

Zdravím vas Tibor, dakujem odvolat sa odvolám ale neviem kde mám spísat sťažnost, či mam zájst na socku a tam alebo ako? rada to urobím! ale nechápem ako to bude pokračovat dalej. po 1odvolaní sa čo deje? určite viete a mate s tým skusenosti. mne povedali známi že sa to vracia naspät do soc poistovne a rieši sa to s tým istím posudkovím lekárom! no neviem ani sama. potom sa odvolám znova a že vraj až potom to ide niekde vyššie. robím si reumatologické vyšetrenia, bola som na odbere krvy tak neviem a 4. 11 idem na kontrolu vysledkov. predpísala mi lieky ale mi robia velmi zle ako keby som to cítila viacej. rána sú pre mna hrozné, neviem sa poriadne postavit, kolená sa nevedia ohnút, ruky celé stuhnuté, opuchnuté, neviem hýbat prstami, velmi mi robí zle teplá voda a o tej chrbtici ani nehovorím. začali ma boliet stehná a brucho neviem ale z čoho, či to ta chrbtica, ale nedarí sa mi ani stiahnut brucho, mam ho ochabnute, aj by som cvičila ale nedá sa mi moc len to čo zvládam je to najjednoduchšie cviky, všetko cítim na sebe že sa to iba zhoršuje a podla socialky som zdravá a nie je to závažné! neviem kde sa zamestnám s takouto diagnozou ked všade majú závodných lekárov! ale urobím všetko preto aby som sa dostala na ten súd, lebo nie je možné aby človek takto trpel len vdaka socialke, ved potom na polovičnom by som si určite našla aj nejakú robotu a skorej chcú zamestnat takých ludí! chcem robit len mám velké obavy či to budem zvládat, som totálne unavená, slabá a večer chodím skoro spat. a vy ako Tibor? ste rozhodnutý sa nedat operovat, len tie bolesti stále trpíte! och vobec vam nieje čo závidiet, prajem vám len aby sa vám to zlepšilo, lebo tie bolesti sú hrozné! pekny den.

Zdravím vás Anička, áno, musím trpieť dalej, čo narobím? Najhoršie je že už ani nespím v noci, ráno nedokážem vstať ako by som mal odrezané nohy, láme ma, neviem sedieť… teraz pojdem na odber krvi koli tým (kaudálnym blokádam) -to bude bolieť, mal som minulý rok pred operáciou 3x, no aj tak nepomohlo a teraz až 10x budu pichať do miechy… bude ešte horšie ale nemám na výber… Inak tu “Sťažnosť” treba písať na prísl. sud tam u vás-podať na podateľnu (ale až ked dostanete rozh. čo ste bola posudená). nebojte, malo by to byť OK! zatiaľ sa majte. Tibor

Dakujem za podporu Tibor, dufam len že to všettko dobre dopadne. Zatial mi všetci hovoria že v žiline je dobrý posudkový lekár. Tu v Martine ma ohodnotila na ostatné diagnozy iba 5 precent čo je málo, mala mi dat 10 tak to zvyčajne robia, ale asi si posudková myslela že sa nebudem odvolávat. trochu z jej strany ubohé! ved ja jej na budúce poviem svoje. ani sa ma nespítala aké zamestnanie vykonávam, ved práve od toho sa to určujú percentá že ako som schopná vykonávat svoju prácu. od 18tych pracujem v obchode a tam je iba fyzická práca, nakladanie, vykladanie, zohnutie, zdvíhat tažké bremená… či si myslí že to tam naskáče samo do tých regálov? Tibor, prajem vam aby tej vašej bolesti bolo čo najmenej a aby sa to už skončilo, lebo sa iba trápime. prečo vam to budú pichat do miechy? či kvôli tej bolesti?. ja ani nejdem písat ako mi je. U nás na holiach už napadal sneh, ideme na chalupu, muž chce chystat drevo na zimu, väčšinou vianoce trávime tam, ved čo by sme robili v byte, tam aspon chodíme po hore, je tam ticho, krásne no nádhera. škoda že nieste na FB, mam tam aj fotky. mohli by ste sa zaregistrovat aj by sme viacej popísali! čo vy na to? Mna to iba poteší! skúste, potom vam napíšem meno. prajem pekný víkend! OZAJ NEVIETE CO JE S EVKOU?

Zdravím Anička, som už na FB od dnes… Inak mám sa oveľa horšie, od obeda do 18hodky som ležal, a tie kaudálne tlak. blokády (9x) dostanem- to pichaju do miechy dosť to bolí-akoby vám rezali nohy ked to vpichne (trvá to cca 15 minut asi) ležím na bruchu… to chcu trochu uvoľnit stavce asi ale mne to nepomože aj tak! Minulý rok pred op. v auguste mi to robili… aj tak zbytočne, nepomohlo mi to, a teraz zas… no čo už, znovu to musím absolvovať-akurát jak som písal po tom musím s doprovodom odísť domov (samého ma nepustia po tej blokáde) tak mama bude so mnou tam a doma ležať na posteli “jak ochrnutý” už mám strach z toho… A vy ako? určite rovnako zle… Zatiaľ pekný večer, Tibor

Pozdravujem a mam sa stále rovnako, tiež si myslím že sa nič nezmení, lebo by to už bolo lepšie po operácii, mna zbavili iba bolesti nohy ale nič iné, chrbát je na tom stále rovnako, mam pocit ako by ma to znovu chytalo. neviem ani sama čo mam robit ide mi to na nervy, v robote som nemožná, nezvladam to, pohyb mi strašne robí zle, chodím maximálne unavená, ked som bola na PN-ke tak som to tak necítila lebo som si lahla hned ako som to zacítila. Tibor, moje menopoznate a druhé je piešova. požiadajte ma o priatelstvo a budeme tam! teším sa. na chalupe nerobím nič, len varím a potom odpočívam, niekedy sa aj nudím a potom rozmyslam čo dalej. známa my spomínala že tiež jej chýbal 1 bod do invalidity a tiež sa odvolala a v ziline jej uznali! teším sa čo bude. majte sa, stretneme sa na FB

Zdravím, ja sa mám tak isto, ba ešte horšie, chrbát neprestáva bolieť aj nohy! Zajtra idem na KO k ošetr. lekárke aj s tou správou z “amb. chron. bolestí” čo mi budu tie kaudálne blokády dávať… ta som zvedavý čo nato ona povie že"zasa blokady"budu. Ale najprv musí mi zobrať krv koli tomu (že jaku mám zrážanlivosť a ešte dačo vyšetrí z toho) potom to odnesiem im a objednaju ma na tie blokády… Inak už som si vás našiel a požiadal o priateľstvo (moje meno poznáte a druhé je Kanca. ) Tak zatiaľ sa mi držte a “USMEV”! aj ked nám už niet pomoci len "operačne"haha TIBOR

Ahoj som bol na operaciji v ziline stabylizacia. vymena platnicky v krizoch som spokojni bez vedsich bolesti po operaciji mam 3 mesiace a parada operoval ma doktor mrazik je dobri

Ahoj som bol na operaciji v ziline stabylizacia. vymena platnicky v krizoch som spokojni bez vedsich bolesti po operaciji mam 3 mesiace a parada operoval ma doktor mrazik je dobri

Hoj Tibor. Ja už mam 7 infuzii za sebov… a povedala by som že sa tým nic nemeni… Ani na MRI som este nebola. Ta moja lekarka dava každeho len na infuzie… Este mam ist 3x… A Vy?

Anička infuziu mam už 7 esre 3. ale nevidím ziadne vysledky… Na MRI ma este nikto neposlal. bola som na nefrologii koli častemu moceniu, ale to je nastastie v poriadku sono obličiek. Este idem 20. 11. pre vysledky… Ja si myslím tak na 99% že tak casto codim na WC koli tomu ze mi ten stavec tlači na miech 7mm. Aj moj obvodny povedal ze to moze byt koli tomu. Už ma nebaví codit na tie infuzky aj tak mi to nepomaha. A neurologicka dava kazdeho na infuzky… Pride mi to divne… Ved mam skoliozu, ráštep a posun stavca o tych 7mm… ako mi to infuzky napravia… A este zatial som stale na PN.

Zdravím vás konečne ste sa ozvala… ja sa mám oveľa horšie, 21. 10. min. tyzden som bol na KO v amb. chron. bolestí s tou správou od NRCH čo chce ma operovať… a tá primárka (lekárka) na tej amb. chron. bolesti povedala, že či vraj chcem ostať ležiaci-že to nedopadne dobre, šak viem, bo povedal ten neuchir. ked sme tam v auguste boli s mamou. no ale mi idu pichať tie"KAUDALNE BLOKADY"zas do miechy-to bude bolestí, sa zbláznim! minuly rok pichali v juli tesne pred op… V noci neviem spať ani na ľavej ani pravej strane ani na chrbte, tak ma to bolí aj stou ľavou nohou aj sedací sval (to tam mám pooperačny zápal bude to už stále tak bo povedali mi… Ste ešte tu?

A čo s tou MRI? musí vás tam poslať! už len vyberte tie 3 infuzie… potom hned pytajte tu ziadanku na MRI chrbtice. Tak sa majte, zajtra budte tu kolo 18. 00 ak mozete! pekný večer TIBOR

Dobry den aku ste mal diagnozu?

Dobrý večer Evka, ste tu? diagnoza"HERNIA DISCI int. L4 / L5" 1 sin. "

Evka dakujem za odpoved, určite si pýtajte CT-čko či od neurologa alebo obvodný. Ja som vybrala jedny infuzie ambulantne, / to bolo ešte v začiatkoch / , chodila som do roboty a druhé, ked sa nič nezlepšovalo, práve naopak som už musela ist do nemocnice, to boli silnejšie ale ani to mi nepomohlo a od vtedy som bola na PN. potom ma neurolog poslal na CT a v nemocnici mi urobili magnetickú. vtedy sa zistilo v akom stave som, tak ma poslali na neurochirurgiu a potom už viete čo sa dialo! majte sa a opatrujte!

Ahoj lubo ja mam ist takisto na operaciu ale neviem sa rozhodnut am tu istu diagnozu ako ti davali mi ozon 2x trochu to pomohlo tak neviem co mam robit mam este len 34 rokov

Mily Tibor a Anicka,
ako sa mate? Ja som tu dlhsie nebola, lebo som dostala nejaku virozu a neviem sa z toho dostat. Beriem uz druhe antibiotika.

Ako som uz pisala tak mam problemy tiez s chrbticou, krcnou. Operovali ma v roku 2011, menili mi dve platnicky. Bolestami som sa trapila od roku 2000. Zlepsenie necitim, vlastne mam bolesti stale, iba trpnutie ruk preslo. Po dlhom vahani som si poziadala o ID. Bol mi zamietnuty, dostala som 30 percent. Nepracujem nikde, pretoze nevladzem pri tych bolestiach. Predtym som pracovala v administrative. Mily Tibor a Anicka budem rada ak by sme sa mohli stretnut na FB. Zelam Vam pekny vecer. Lili

Ked som bola na posudkovom, tak mi doktor povedal ze pracovat mozem ze som mlada a mam dobre vzdelanie. Momentalne mam 38rokov a trapim sa od 24. roku

Povedal, ze sa mozem odvolat, ale aj tak ze sa znova stretneme ked sa budem odvolavat.

Takze tak…

Samozrejme LULI, ja som s Tiborom na FB a píšeme si stále, denne! vymiename si názori a teší nís to LILI ja som Piešova… ahoj. požiadaj ma o priatelstvo a možme začat!