Zdravím EVKA, operácia mi pomohla len na to aby som mohla chodit teda odstránili mi bolesti pravej nohy, už som nechodila, nastali však po operačné bolesti drieku a chrbta pri každom pohybe preto mam problémy s pohybom, nezvládam dlhšiu chôdzu, najviac vydržím asi 3 hod. a som vyčerpaná a bolesti sa mi stupnujú a potrebujem si lahnút. aj napriek cvičeniu mi to moc nepomáha. sediet sa snažím čo najmenej, nie je to príjemné ked vas to tam tlačí a svalstvo reaguje bolestami. neviem ako by to bolo keby som nebrala lieky na uvolnenie svalstva / dlhodobo /.
Dobrý den Tibor, ja som dneska totalne vyčerpaná ani neviem z čoho, asi to počasie, neviem sa poriadne rozhýbat, som celá drevená neviem čo sa mi robí. chrbát / kríže / mam stale ubolené, niekedy aj zabudnem a urobím pohyb ktorý mi to pripomenie že sa nemám tak hýbat / strašné / kto nemá takéto problémy tažko vie čo to je! bojím sa aby sa mi ten implantát nepohol tak radšej sa snažím všetko robit opatrne. 6. 10 ma objednali na reumatologiu. prajem pekný den a málo bolestí i ked sa im nevyhneme! pravda? anna.
Dobrý večer Anička, ja tiež som vyčerpaný, bolia ma nohy, chrbát… Máte pravdu bolesti budu stále, nič sa nedá robiť! Inak mala by ste si skusiť kupiť ten “Pupalkovy Olej” sesternica už ho má… Stojí nejakých 5. 50eur… Pozrite na nete, je to 50ml flaštička, inak ako sa máte? O Lili neviem nič, neozvala sa sa od 13. sept… Pekný zvyšok večera a tak isto menej "bolestí. Tibor
Zdravím vas, ja sa už chystám na víkend, balím na chatu, inak sa mám stále rovnako, nedá sa to bez tých bolestí ale si začínam to vnímat ako súčast mojho života a budem rada ak to horšie nebude. zatial to je takto. som zvedavá čo mi nájdu na reumatologii, tam idem 6. 10. pohybovo som na tom stále rovnako, minimálny pohyb, doma si aj zacvičím ale unaví to jak koňa, aspon 30. min. denne posilujem chrbát. mam dobrého manžela ktorí to chape ale ja sa mu nechcem moc stažovat, radšej som tíško. ved vidí že to nie je jednoduché… Včera som mu spomínala že zajtra idem “POBEHAT” myslela som tým mesto, lekárov… a on si myslel že ako POBEHAT že či som normálna v takom stave bežat tak sme sa nezozumeli a sme sa aj zasmiali na tom. prajem pekný víkend! anna.
No Anička tak si to užite… Ja idem na ortopediu 30. 9. prvý krat. Tak som zvedava čo mi povie… Potom dam vediet…
Zdravím Evka, tu ste? ako sa máte?
Aj vám pekný víkend Anička! A "nebehajte"toľko, haha… Ozvite sa ked sa vrátite z chaty. Majte sa. TIBOR
Dobrý den. Ako som písala tak v utorok idem k tomu ortopedovi. Pýtala som si papier od obvodneho. Tak som zvedava čo mi povie… A v stredu idem na neurologiu… Bolia ma kríže a aj chrbát…
Dobrý den Evka, no vidíte, dobre som vám poradil, že? len nech vás dobre ortopéd pozrie (hlavne chrbticu) , povedzte že máte neznesiteľné bolesti… že už neviete vydržať. V každom prípade nech vám vypíše žiadanku na (Magnet. Rezonanciu) chrbtice, myslím na 100% tam máte dačo zle-vyskočené abo tlačí na nerv a miechu stavce, t. j. bude treba operovať, šak uvidíte v utorok! tak zatiaľ sa majte, večer ak chcete 18. 00 som tu. TIBOR
Dobrý večer Evka, tak ako ste dopadla včera u ortopéda a dnes u neurologičky? dali vám papier na Magn. Rezonanciu, abo ako… čo vám povedali obidvaja (ortoped aj neurologička)… Dufam že dobre! TIBOR
Dobrý večer Tibor… No na ortopedií… Polyarthralgie (bolesti vsetkych klbov) , Coxa planovalga I. utr, dx arthrotica gr. I-II. , susp. znizenie BMD. Ze klby bedrove mam plytko uložene v jamkach, ze to je geneticke a preto ma bolia a bude to coraz horsie (mala by som mat tristvrte klbu v jamke a ja man necelu štvrtku… Kolena :subchondralna skleroza… 7. 10 idem na DENZITROMETRICKE vyšetrenie… No na neurologii infuzie od 9. 10 ale medzi tym ma poslala este na nefrologiu koli tomu castemu moceniu… Ze ci to nebudu ladviny… 6. 10 idem na sono ladvin… Na magnet. ze ma posle az po dolieceni… Zajtra rano idem na krv… Kazdy den som niekde… Už len jamu vykopat a hodit ma tam… a zakopat… A vy ako?
Dobrý večer Evka, tu som… neplačte, nebojte sa, máte toho tam vidím dosť… Dufam že jak píšete nebudu to ľadviny. A na tu Mag. rezonanciu vás pošle ortopéd? ja sa mam dosť zle, dnes ma veľmi bolia nohy aj celý chrbát, tiež už neviem čo budem robiť… keby som nemal kvapky TRALGIT ta nevydržím bolesti. Inak ja chodím na"ambul. chron. bolesti" už druhý rok, dnes som sa objednal na kontrol. vyš. k nim (bol som u nich až 10. 6. ) od operácie. to oni mi davali tie kaudalne blokady do miechy… tu ste?
Posle ma tam asi neurologička. Ja si myslim ze to nebudu ladviny… To bude asi s toho co mi ten stavec tlaci 7mm na miechu… Ja byt vami tak by som asi sla nma tu operaciu…
Našiel som to, máte začinajucu osteoporozu (preto na denzitometer pojdete) , a máte tam dačo s kostnou hmotou… aj slabnu vam svaly v chrbtici… Ja na tu operáciu veľmi nechcem ísť, šak povedal mi neurochirurg pred mamkou že po oper. už nebudem chodiť… čo na to by ste povedala vy? ja som sa rozplakal s mamou ked to povedal.
NO to je len moj nazor… ale byt stale v bolestiach? Ja neviem… možno by to nebolo az tak zlé… Co som citala fora… tak niektorý boli na operacii aj 4, 5x… Neviem ako zle ste na tom. Ja keby som mala mat denne silne bolesti ja by som do toho asi sla… Neviem ako sa Vam chodí s palicami… Alebo skusit cvicit aj o tom som citala ten SM system že je velmi dobrý…
A ževraj v Ružomberku alebo Nove Zamky tam su dobry… čo sa tyka tychto operácii…
Nebolo… akurát že ostanem ochrnutý. S palicami (franc. barle) sa mi chodí ťažko… už som aj spadol v električke na schodikoch v nedelu ale som dajak sa dvihol… ešte že som sa nedoudieral… Mne ortopéd povedal že kym vládzem, nech vydržím bez operácie zatiaľ ale aj tak ma neminie… takže ochrnutie bude tak či tak. viem čo to je ked chrbticu zoperuju (ani na wc, ani do vane) ked nemate doma nikoho, máte smolu!
A vy cvicite?
Mne už cviky nepomožu, musím dávať pozor, povedala neurologička žiadne namahanie chrbtice aby som nepreťažil… šak nemám stavce tam chybaju asi tiež geneticka chyba (zistil ortoped) v roku 2009 ked videl rontgen…
Vam davaju aj nejake peniaze? štát?.. Ja uz som bez úrace… mala som zmluvu do toho 30. 9… tak mi ju nepredlzili… a ved v podstate naco aj tak neviem co a ako, ale zatial mi beži PN…