Zdravím Tibor, čo sa týka PN-ky tak musí byť ukončená po roku a potom sa môže podat na invalidný! už by som nepoberala ani cent marodky a z niečoho musím žit. a vy ste ako na tom ked ste tak dlho na PN-ke, kde ste pracoval a či vam platia marodku? Hladám si robotu ktorú by som zvládla a na 4 hodky. to neviem či niekto takého potrebuje! “SME MLADY” tak sa hovorí mali by sme zvládat všetko podla niektorích! Buduci tyžden idem pre papiere k lekárke, vypíše mi ich a zanesiem na socialku a budem čakat na verdikt! ale nedám sa, budem sa odvolávat a ak bude potrebné tak aj k súdu. nie je možné aby človek s takýmito diagnozami pracoval celý den. myslím si Tibor pri vašej diagnoze a opakovanej planovanej operacii by ste mal byt na plnom invalidnom. tak večer! okolo 17-tej. anna.
Dobrý večer, tu som (teraz som došiel) boli sme s mamkou v bille na menší nákup (ja potrebujem doprovod a mama oči)… Ja som nezamestnaný od roku 1992 (zdr. probemy) , marodu mi platili do januara tohto roku, od februara mam “klasika"62, 50eur”. ale musím byť na PN koli tomu inv. doch. (na najvyššom sude od minuleho roka 16. 7. 2013) , aby videli že nevládzem nič robiť… A máte pravdu, už som mal byť dávno na plnom inv… lenže oni min. rok neverili že budem operovaný (že vraj zbytočne sa dám operovať) bo nič mi nie je… oni myslia že to len tak sa polepši, že mám pravdu? čo vy nato…
Pan Tibor prosim Vas vy ste momentalne nezamestnany na urade prace, poberate socialne davky a vlastne ste na PN? Vlastne kvoli tomu najvyssiemu sudu?
Lebo ja som tiez na urade prace a pytala som sa ze ked pojdem do kupelov, alebo do nemocnice tak ci mam donieste nejake potvrdenie ako PN, kvoli mojmu zdravotnemu stavu pre Urad prace. A mne povedali ze PN sa dava iba ked som zamestnana. Tak neviem. Vysvetlite mi to prosim. Ja som tiez po operacii ako som uz pisala v mojich prispevkoch a bolesti mam stale. Dakujem
Dobrý večer Llili, dlho ste tu nebola, čo je s vami? Som na PN koli tomu najvyššiemu sudu, ja som dal sťažnosť ako píšem 16. 7. 2013, toho roku som podal v marci znovu žiadosť a vrátili mi spis naspať (vraj je to na tom najv. sude) , že oni to maju tam… Ja som bol viackrát na PN stále ked som mal podanu žiadosť na inv. doch. , bo sa pýtali že či som ( momentalne) praceneschopny. Vo vašom prípade ten urad prace s PN nič spoločné nemá… Stačí ak zájdete za vašou oš. lekárkou, nech vás vypíše že sa zle cítite (bolí vás chrbát, nohy) , a potom zaneste na UP kladenku že ste PN. a by ste mala ísť do nemocnice ležať, Pn-ku bude vám treba (koli poisťovni). Nebojte sa, hlavu hore… A teraz sa ako cítite? ja na figu-cely chrbat boli aj nohy láme (zhoršilo sa to)… "nemám miesto"ani sedieť, ležať, v noci nespím, budím sa pri otacani z lavej na pravu stranu, trpne mi noha lava, a ked pomyslím na tu dalšiu op, čo asi ma neminie, celý sa trasiem od strachu čo bude potom… Takže tak. Budete tu zajtra? možme si písať spolu, budem tu zajtra kolo 17. 00 hod. može byť? TIBOR
Zdravím Tibora aj Llili, ako sa mi máte? pevne dufam že o niečo lepšie!. USMEV! ja som dneska tu nebola o tej 17-tej ako som písala, vybavovali sme niečo súrne. sorry. Tibor a kedy ste požiadal o invalidný? je to velmi doležité preto aby ste si nárokoval zaplatit všetko spätne! a ak vám to uznajú, čo si myslím že HEJ uznajú tak budete mat to na čo ste mal nárok už velmi dávno! prajem vam to! ved ak ste mal velké problémy pred operáciou, tak neviem to pochopit. LLILI a vy ako ste na tom máte už invalidný? napíšte nám niečo. tak zajtra. anna.
Llili, ak chcete ist do kupelov, tak doktorka vam musí vypísat Pn-ku a zanesiete ju na UP lebo ste nezamestnaná. a kam chcete ist… ja chcem ist do Turčianskych Teplíc ak mi to víde! anna.
Zdravím Anička, prečítajte ten prispevok co pred chvilou som písal, tam všetko je… Teším sa zajtra o 17-17. 30. hodke budem tu. OKI? pekný večer
Dobrý večer Llili, ste tu? ja som tu… zabudol som sa spýtať, či poberáte dávky v hmotnej nudzi, ak hej, tak ked by ste sa dala vypísať, treba odniesť PN-ku na urad práce (ale na odd. “DAVKY v HMOTNEJ NUDZI”. Inak čo porábate, máte bolesti? TIBOR
Tibor, pekny večer! a ako sa máte dnes ked je takéto počasie? ja velmi zle, skoro som sa nepohla z gauča čo ma všetko pobolieva a som od rana stuhnutá jak to poleno!
Anička pekný večer aj vám… ja som ležal od 13. 30. hod do 16. 50. hod podarilo sa mi trocha zaspať, bo už nedalo sa vydržať, tak ma bolí chrbát aj tie nohy. Aj tu v KE zamračené trochu… pozrela ste ten olej PUPALKA? musí to byť dobry liek (sesternici ho kupila jej mama už) , ta uvidím či jej pomože na toho “Parkinsona"Skuste sa pozrirť na nete na nazov POSTDISCEKTOMICKY SYNDROM”-kliknite nato a ukaže sa tam celý článok od neurogičky zo Ziliny (to je moja op. , co mi robili. 4o s tou LLili? ufam že tu je! musíme ju povzbudiť, bo chudčik žienka asi veľmi trpí bolesťami…
Pan Tibor dakujem velmi pekne za odpoved, momentalne nepoberam davky v hmotnej nudzi, byvam u rodicov a prechodne u priatela. Chodim teraz na rehabilitacie, citim sa tiez mizerne. Tak by som si rada nasla pracu aspon na 10hodin tyzdenne, ale fakt neviem ako to zvladnem. Obdivujem Vas kolko mate sily. Mne ked odmietli ten invalidny po tolkych rokoch trapenia s tou chrbticou tak som sa zrutila. A ked vidim ludi co maju invalidny dochodok a veselo si chodia kade tade, pracuju v zahranici ako opatrovatelky pri starych chorych ludoch tak mi je z toho vsetkeho nanic. Majte sa zatial pekne a drzim vam velmi palce aby vam priznali ten invalidny dochodok, zasluzite si to, viem ake je to mat kazdy den bolesti.
Zdravím Llili, ale dajte sa vypísať na PN aj tak… Myslíte že ja som silny? vobec nie, mám obrovský strach z toho čo ma čaká a bude (operácia-ktorej sa nevyhnem na 90%) , potom tie bolesti čo budu nasledovať… ani nechcem nato mysleť, bo sa zložím… chodiť nebudem to už mi bolo povedané… Ak sa vám bude chciet popísať, zajtra som opať tu (17. 30:h) želám pekný zvyšok večera TIBOR
Dobry vecer pan Tibor,
ja budem tu az okolo 20hod.
Dobrý večer Anička, ste tu?
Zdravím pekný večer tak som tu Lili…
Tak nič, nie ste tu, zajtra potom ak chcete o 17. 00 hod. TIBOR
Nehnevajte sa pan Tibor, ale nestihlas som to. Snad zajtra, ale je tu budem az po 20hod.
Ako sa mate? Ja som bola dnes na rehabilitacii, chodim na cvicenia.
Dobrý večer Llili, som zatiaľ tu… A ako sa mám? na “figu”, neznesiteľné bolesti na nevydržanie, včera som bol s mamou v meste trochu (s tými FR. BARLAMI) bo bez nich nevládzem… V noci som nespal koli bolesti chrbtice, dnes ráno nevedel som sa dvihnuť z postele-ako dolámaný, nohy tak isto bolia hlavne ľavá… A myslíte že vám rehabky pomožu? vobec nie! ja som mal (vodoliecbu-vo virivke 25x, magnet, ultrazvuk, solux)… nič nepomohlo.
Mne tie rehabilitacie tiez nepomahaju. Ale chodim tam teraz na cvicenia. Za tych 14rokov co mam problemy ani uz neviem kolkokrat som bola na rehabilitaciach. Vzdy dufam, ze to bude lepsie, ale lepsie to neni. Zelam Vam este pekny vikend.
Dakujem… tak sa majte, zajtra som tu opať o 18. 00 hod.