Operacie chrbtice

Zdravím Tibora a Llili, dnešný den bol trocha lepší ako ten včerajší, moc som sa nenamáhala a som tiež celá dolámaná asi to bude zmenou počasia. včera škaredo a dnes pekne slnečno!. ale ked si troška posedím tak mi nie je velmi dobre, stuhnem a neviem sa ani zdvihnút! všetko to je dookola, žiadne zmeny k lepšiemu, budeme sa musiet asi s týmto stavom zmierit a na bolesti tak povediec zviknút, alebo len dúfat že príde den ked nebudeme cítit aspon na chvílu tu bolest! pekný večer prajem! anna.

Dobrý večer, ja tiež jak dolámaný, od obedu 13. 00 som ležal v obývačke na gauči, a taraz som sadol k PC ta tu som. A ten den bez bolesti asi nepríde koli “nám”, nedá sa nič proti tomu robiť! Vy ste v pohode a ja nie-už myslím na to čo bude (op. ) celý chrbát ma bolí, a včera som nevedel vstať z gauča od telky-to sa mi deje 2x do mesiaca… Asi už to bude horšie a horšie… Tibor

Zdravím, dneska to je o niečo horšie, mala som pocit že ma seklo, hned som si lahla na chrbát, stále netuším do kedy tieto stavy budú, ide mi to hore krkom a neprejde ani jeden den aby človek netrpel a ak aj prejde a necítim nič tak ozaj len na chvílkua potom to začne znova. HROZNE! neviem si predstavit ako budem fungovat v robote ked sa bez pomoci rúk ani nezdvihnem. neviem čo mam robit už mam stresy a to aj dopomáha k zhoršovaniu našich stavov, že strašne trpíme aj psychycky! už aby nam bolo o niečo lepšie!

Zdravím, ste teraz tu? ja tiež dnes sme boli s mamkou v ASKU (nabytkok) popozerať čo maju, a tak ma nohy bolia ako by odpadli… qasi tiež nemožem dlho chodiť, a teraz zase chrbát nenormálne dačo. Aj tak už mi niet pomoci, ešte že mám tie kvapky… ta aspon na noc trochu mám klud. A vám by trebalo ten "Pupalkovy olej"to by trochu pomohlo na bolesti (jak som písal to je na PARKINSONA) ale aj na viac druhov chorob-bolesti a trpnutie noh, chrbta, pri bolesti hlavy, na pečen, na reumu, vys. tlak, cholesterol…

Dobrý den, dneska idem na socialku ohladne dôchodku invalid. no som zvedavá! idem povybavovat a potom večer budem tu na chvílku.

Zdravím Anička, tu som teraz… Dnes ma boleli hrozne nohy, asi mi vystrelila bolesť do noh, teraz zas pre zmenu aj chrbtica a neprestáva… ste tu?

Tak nič… prajem pekný večer. Zajtra tu budte o 18. 00. a popíšeme jak ste dopadla na poisťovni… TIBOR

Dobrý večer. Ja by som sa chcela niečo od Vás dozvediet… Mám výraznu S ovitu skoliozu ale to sa ešte v pohode dá… Bolesti v krížoch, bolia ma velke klby bedrove, kolena, clenky… Chrbát pri pohybe alebo pri dlhšiom ležani. Na Rtg mi zistili:Anterospondylolýza L5 / S1 s posunom o 7mm, spondylartrosis intervertebralis L4 / S1, užšie neuroforameny L5 / S. S-ovitá skolioza, užsie neurofoarmeny V C-TH prechode obojstranne… No na WC chodím močit tak cca 18x za den. Neurologicka mi povedala ze mi tlaci stavec na miechu 7mm… Bola som na obstrekoch. Vravela ze mi asi da liecbu infuziami, ale ja si myslim že to mi nepomoze… A že na chyrurgiu ma este zatial nechce posielat… Neviem som v tom novačik… Dakujem za nejake rady…

Dobrý večer Evička, odkiaľ ste, ja som z Košíc, ak ste čítala moje príspevky… operovali ma v oktobri 2013 (tiež som mal herniu disku (L4 / L5 vľavo) , bolesti nenormálne, tlačilo na miechu dačo… tiež som nechcel dať operovať ale ma donutili bo hrozilo ochrnutie. teraz mám znovu “recidívu” ta kde operovali, dalej atrozu, hypertrofiu lig. flavom. , toho roku pred 3 mes. ma dali na neurol. odd. ležať koli opak. bolestiam a urobili novu magnetic. rezonanciu a tam ukazala ta recidiva plus dalšie stavce tlačia na miechu a korene (už ma chceli preložiť na NRCH. odd. ) na operáciu, len mne ešte neuplynul rok od op… Pred 21. 8. 2014 som bol za neurochirurgom a on pozrel tu magnet. rezon. na PC a povedal ze treba operovať, a nezaručí že budem mocť vobec chodiť… mám strach viem čo bude nasledovať… A ja od operacie močím každu pol hodinu za den aj 30x… Vy okamžite sa pytajte na MRI vyš. chrbtice, a potom za neurochirurgom (aj on moze vypisat papiere na MRI vyš) tam ukaze co vlastne mate ci treba operaciu… Zajtra mozme popisat ak chcete viacej o 18. 00 hodke. Tibor

Dobry večer ja som z Prievidze. Neurologička mi povedala ako som uz pisala ze na neurochyrurgiu ma este nechce poslat. Ale ja neverim ani na infuzie aj obstreky mi zabrali len tak na 2 dni… Mna boli cely clovek:-) Ale vačsinou ked dlhsie sedim, ležim, beham to mi aj clenky opuchnu… Ja uz fakt neviem… teraz momentalne marodim s inou diagnozou… tak mi povedala ze ked vyzdraviem mam k nej prist… Ale uz teraz viem ze infuzie odmietnem… Neviem ci by nebola vhodnejsia rehabilit… Ja mam taky pocit ze chce skusat… Ale ako mi obsterky a inf. možu “vratit stavec naspat”. Ja este precujem ako sicka v obuvnickej firme…

Ja zas neviem sediet dlhšie, musím si lahnuť bo chrbtica aj nohy bolia (mám 2 franc. barly) , chodim len s nimi dost ťažko… ake lieky beriete? ja kvapky TRALGIT-tie zaberu na 4 hodky (hlavne v noci) bez nich nedokážem spať cela chrbtica bolí jak keby ma zlomilo na 2 časti. Rano neviem vstať, hrozne bolesti… na mne vyskusali vsetko (rehabky 100x za 3 roky, infuzie asi 70x, dokonca na amb. chron. bolesti mi davali do miechy"kaudalne tlak. blokady" (to taka velka injekcia) bolelo to ako keby mi rezali zaziva nohy aj chrbat, (mesiac pred operaciou) mysleli ze to zaberie, no vobec… aj tak som skončil pod nožami… co by ste na mojom mieste urobila? dala by ste sa operovat aj ked viete ze uz nikdy nebudete chodiť skoncite na"vozíčku? Vam nezaberie rehabka ani obstreky ani nič-len operacia! nenechajte sa odbiť a pytajte sa na MRI chrbtice ihned. inak vas to dostane na kolena… Mne zistili aj spondylitidu (ISCHIAS) v tej nemocnici na neurologii v maji, tak dalsi problem mam… Mne uz nic nepomoze som na PN už 2 roky, na najvyssom sude mam o dochodok ak ste citala co pisem predtym prispevky…

Inak kolko máte rokov? myslite pozitívne! Bude dobre… prajem pekny zvysok vecera. Tak zajtra o 18. 00 hodine som tu !

Dobrý deň p. Eva, na zmiernenie Vašich problémov skúste medené produkty. Meď lieči, je proti bolesti, uvolňuje kŕče svalov okolo stavcov a je to tepelná terápia. Viac info na e-maily.

Ja mam v january teda budem mat40. A vy? Aj mne zistili spondylitídu… ani neviem co to je? Vas operovali len raz ci viac krát? A kde ste sa dal operovat? Ja som brala zatial len Veral Rapid 75 ale to este pred rokom ked nevedeli co mi je… K neurologicke som zacala chodit až tento mesiac aj to som sa pýtala sama u obvodneho nech ma tam posle… Momentalne marodim s chrípkou uz 3 tyž. beriem atb… Takže este mi nedala ine lieky lebo sa musim najprv vyliecit s choroby…

41 budem mat :-). mam 40… este zatial…

Zdravím Evka, ja mam 45 rokov (v juli som mal) , spondylitida je zapalove ochorenie klbov a kríž. chrbtice-postihuje aj nohy (začnu bolieť) , neda sa celkom vyliečiť… Zvyčajne postihuje viac mužov ako ženy vo veku_25-50 r. Mna operovali ako píšem zatiaľ raz a teraz chcu znovu (písal som včera vám) mám dalsie stavce tlacia na miechu a korene, k tomu aj to miesto kde mi operovali -mám zápal aj tam tlačí na miechu (vľavo L4 / L5 som mal operovane a vybrali dačo a vyčistili… ) No al tie kvapky TRALGIT vám v každom pripade treba bo nevydržíte hlavne v noci, viem podľa seba… Pytajte sa na tu Mag. rezon. chrbtice-može aj ortoped vypisať žiadanku, len povedzte čo vás v krížoch kde bolí… Ste tu?

Dobrý večer, Tibor, bola som si podat tu žiadost, tak je podaná a musím čakat na predvolanie. nie je mi dobre, musím ležat preto som tu teraz tak málo, ale aspon takto aby ste vedel čo je so mnou. Evičke len tolko aby sa dala do poriadku čím skorej! myslím že tam bude musiet byt operácia, inak to nie je. anna.

Dobry vecer. Vam tam aj nieco šrobovali alebo? Ako dlho ste bol v nemocnici?

Dobry večer. Mozem sa spytat na vas vek? a Vas tiez operovali?

Mne nie… len odstránili dačo a vyčistili (nič nedali tam) V nemocnici som ležal 7 dní (utorok-pondelok). Najhoršie je že nemožete ísť na “wc”, nič vam nedaju jesť po operacii 2 dni-len piť… vlastne ani nevstanete z postele skor ako po 3 dnoch, a ked vstanete, hned padate dole bo sa nedá-oslabené nohy a bolia jak čert aj tá rana operacna, nebude sa dať spať koli bolestiam-hrozne dačo čo treba prežiť v nemocnici… A doma ked budete sama, nemate šancu ani na wc, do vane, ani zohnut sa, chodit už vobec! Mne pomahala mamka (prakticky nevidiaca… ) ja ked idem niekde len s mamkou chodim-ona nevidi (len kutikom oka) a ja nevladzem chodit len s tymi 2 franc. barlami-navzajom sa doplnujeme…