Operacie chrbtice

No ja mam zasa taky problem že mam male deti 7 a 10 rokov… Zmluvu v praci mam do konca septembra tohoto roku… Tak vobec neviem co a ako?

Takže vy este neviete ci sa date druhý krat operovat… ? Pred operaciou ste tiez použival palice, ? Vam teda operovali v oblasti L4-S1?

Ste vydatá? skuste potiahnuť PN dlhšie s tym, že vas boli a lame chrbat, že neviete už dalej… (chodte za ortopedom ak nejakeho mate) nech vas vysetri a prip. pošle na tu MRI chrbtice. Vas bude treba 100% “operovat” určite. Nedajte sa odbiť, marodujte čím dlhšie sa bude dať… Ak by vas prepustili, museli by vam platiť marodku ak budete ešte na PN!

Vas nechala na PN neurologicka?

Ak dám, som skončil… Ked som bol u neurochirurga, 21. 8. pred mesiacom necelym- povedal pred mamkou že chodiť už nebudem že mu je to ľuto, musím dať operovať je tam recidíva plus dalsie stavce fuč (artroza, hypertrofia klbov, fazetov) operovali L4 / L5 vľavo dole, palice mam od ortopeda len od “mája” toho roku. Pozrite stranku POSTDISCEKTOMICKY SYNDROM-kliknite nato a precitate clanok co mne robili to je toto-hemilanectomia partialis-hernia disci L4 / L5

Prakticka lekarka moja od 2. 10. 2012 som na PN (som nezamestnany pre dlhodobe zdr. problemy) s tou chrbticou…

Este som sa chcela spýtat ci musim chodit aj na ortopediu? Ci ma posle neurologicka alebo sa mam pytat sama? Ved videla aku mam krivú chrbticu aj ked som bola na rtg. tak mi povedala ta co ma reng. ze mam strastnu skoliozu.

Nech vám vypíše vymenny listok na ortopediu vaš lekar pytajte si ho sama. A to rtg chrbtice zbytočne, potrebujete mag. rezonanciu chrbtice a ortoped vas urcite posle ked vas vysetrí… Nebojte sa! Usmev… bude to v poriadku, zvladnete to tak ako ja, tiez som zle na tom teraz, boli chrbat aj nohy, v noci nespim ani hodinu, otacam sa na lavo na pravo… ešte že tie kvapky TRALGIT trochu pomozu na 4 hodinky…

Prepacte vazeni priatelia… konecne po dlhej dobe som sa dostal k diskus forumu a nechce sa mi verit, ze pocet trpiacich na chrbticu enormne stupa… ako vidim ze doktori len dopuju liekmi a najradsej by rezali a pchali nejake umeliny do stavcov a nikdy neriesili pomoct s kvalitnou masazou… viem a poznam co to je, s tym sa zaoberam dlhe roky ako maser… problem spociva v tom, ze je to civilizacny faktor nasej doby stres, neuroza a nespravne drzanie tela atd… ak mate take vazne problemy, prosim, mozete sa na mna obratit s popisom od lekara, riesim akutne pripady s chrbticou… jedna sa o masaz, ktora je dost neprijemna, ale velmi ucinna… nie je to jednorazova zalezitost masaze, dla druhu poskodenia resp. bolesti je masaz aplikovana aj niekolko mesiacov 1x do tyzdna, uz pri prvej masazi garantujem kludny spanok, ale na druhej strane den po masazi je svalovica ako pre koho bolestiva a na dalsi den je iba na dotyk… jedna sa o cisto masaz s prvkami tradicnej cinskej mediciny… masazne oleje su aplikovane vlastnorucne vyrobene z Lubovnika bodkovaneho… prajem pekny den Palo

Prepacte vazeni priatelia… konecne po dlhej dobe som sa dostal k diskus forumu a nechce sa mi verit, ze pocet trpiacich na chrbticu enormne stupa… ako vidim ze doktori len dopuju liekmi a najradsej by rezali a pchali nejake umeliny do stavcov a nikdy neriesili pomoct s kvalitnou masazou… viem a poznam co to je, s tym sa zaoberam dlhe roky ako maser… problem spociva v tom, ze je to civilizacny faktor nasej doby stres, neuroza a nespravne drzanie tela atd… ak mate take vazne problemy, prosim, mozete sa na mna obratit s popisom od lekara, riesim akutne pripady s chrbticou… jedna sa o masaz, ktora je dost neprijemna, ale velmi ucinna… nie je to jednorazova zalezitost masaze, dla druhu poskodenia resp. bolesti je masaz aplikovana aj niekolko mesiacov 1x do tyzdna, uz pri prvej masazi garantujem kludny spanok, ale na druhej strane den po masazi je svalovica ako pre koho bolestiva a na dalsi den je iba na dotyk… jedna sa o cisto masaz s prvkami tradicnej cinskej mediciny… masazne oleje su aplikovane vlastnorucne vyrobene z Lubovnika bodkovaneho… prajem pekny den Palo

Dobrý den Tibor a Evka, je mi 45 som operovaná na driekovú chrbticu L5 / S1 L5 / L4 L4 / L3, mala som tam vyskočenú plat. poškodené stavce, sklznutú chrbticu, takže mne ju dvíhali, vyplnali a spevnili umelou hmotou. kovové mi nemohli dat som alergická na kovy. operovali ma 5. 11 v MT a stále mam problemy, bolesti pri každom pohybe, najviac však stuhne mi svalstvo a spustia sa bolesti pri ktorých ma vykrúca do prava, to som nutena potom si lahnut a som stále unavená a na nohách vydržím asi 3 hodky potom si musím lahnút alebo posediet. sedenie tiež nemám naj ale čo už urobím. v stredu som si požiadala na invalid. dochodok tak čakám kedy ma predvolajú. dam vediet. pracujem v obchode a od 1. 10 som tam len neviem ako to zvládnem, hladam si inú robotu. prajem pekný víkend. anna.

Pekny vikend Anicka, ozvite sa zajtra abo v nedelu. TIBOR

Zdravím Evka, ak chcete popísať, večer kolok 18. 00hod. budem tu… TIBOR

Zdravím Lili, ako sa máte? večer o 18. -19. 00hodke budem tu. TIBOR

Zdravím, víkend je za nami, zajtra idem na reumatologiu, odporučil ma tam ortopéd. mám všelijaké zdravotné problémy aj s pohybovou aktivitou a bolia ma strašne ruky a myslela som si že to je súvisí s artrozou, no uvidím čo mi povie. bola som na vyšetrení zo štítnou žlazou na tu sa liečim a vyoperovali ju pred 5 rokmi a odvtedy mám stále nejaké problémy, zistili mi aj málo vitamínu D čo može tiež spustit kopec iných chorôb čo sa týka pohybového aparátu a kostí, klbov… tak užívam si liečiky a vitamínky. pomaličky začínam chápat prečo tieto zdrav. problémy mám. dneska som mala velmi dobrý den, nič som nerobila len odddych na chalupe a slniečko. teraz doma vegetím a píšem vám! anna.

Dobrý večer Anička a Tibor… Ja som objednana na 1. 10 k neurologičke som zvedava ci už konecne bude so mnou nieco aj riesit… ? Takže po operacii sa mate horsie ako pred nou?

človek si niekedy relaxom a pobytom na čerstvom vzduchu vie pomôcť asi najlepšie :slight_smile: píšete však, že máte aj artrózu a pohybové problémy… viete, rada vám odporučím, čo veľmi pomohlo môjmu manželovi. popýtajte sa v lekárni na wobenzym, máme v rodine veľmi dobrú skúsenosť. veľa zdravíčka prajem !

Dobrý den Evka, ako sa máte? Ano horšie (neznesiteľné bolesti). Večer tu budem ak chcete písať… 18. 30 h. TIBOR

Dobrý den Jozefína, dakujem, kupim si to. Viete niekedy to je velmi tažké aj finančne zvládnut nakolko som bola rok na PN-ke, dostávala som 190eur na mesiac a bola som odkázaná aby ma živil moj manžel! je to strašný pocit pre normálneho človeka ktorý je naučený robit celý život aby ta domácnost ako tak fungovala, obraciate každé euro. a ked prídu takéto zdrav. problémy tak nemáte šancu utiahnut domacnost z jedného platu. nečudujem sa že niektorý to psych. nezvládajú. keby som bola sama, som na ulici. ja som si požiadala na invalid. dochodok a čakám. nezvládam prácu v obchode.