Palenie zahy

Vies co, funguje to asi ako zakon schvalnosti, odkedy som ich kupil, zatial som ich nepotreboval. Nezacal som ich este uzivat, reku vsak ked mi nic nie je.

funguje trochu inym sposobom ako klasicke lieky na znizenie kyseliny. neznizuje tvorbu zaludocnej kyseliny, ale posobi sksr mechanicky. obsahuje pektin (vlaknina z citrusov), ktory po rozhryznuti a kontakte so zaludocnou kyselinou vytvori akoby ochranny „gelovy“ film na povrchu obsahu zaludka. tento film pomaha obmedzit spatny navrat kyseliny do pazeraka a znizuje jej kontakt so sliznicou, takze zmierni pocit palenia zahy. snad som ti to zrozumitelne vysvetlila :slight_smile:

1 lajk

to si teda celkom odborne popisala, ako to cele prebieha. parada, si si to nastudovala?

uz dlhsie uzivam tie tablety a kedze ich uzivam tak ja som taky typ cloveka, ze musim o nich najprv dopredu vsetko vediet a az potom si ich dam, takze nastudovala som si :slight_smile:

Ako si prisla na to, ze to mas palenie zahy? Mne par mesiacov dozadu zacalo robit zle kysnute, len neviem presne, ci je to to, alebo mi je nieco ine…

u mna to bolo skoro po kazdom jedle, ze som mala palenie zahy a to som vedela, ze to nie je nic dobre a ze s tym musim jednoducho nieco spravit. samozrejme, ze som volala aj doktorke, ale terminy neskore a tak som zacala googlit a tiez som isla najprv formou tabletiek a az potom som sa dostala na samotne vysetrenie.

ved to je super, aspon vies takto dobre poradit a vysvetlit. niekto uziva veci a pomaly ani nevie, co to berie, nie to este vysvetlit a odporucit.

1 lajk

presne, dobre si to napisala a to ja nepochopim lebo pokial neviem vsetko o tabletkach, ktore chcem uzivat, tak ich ani nezacnem uzivat! uz v lekarni zistujem od lekarniciek, co na dane lieky hovoria a potom si vela krat este aj na internete popozeram nejake informacie, aby som mala 100%-tnu istotu ze som dobre vybrala.

tak to ja zas nejdem do takej hlbky, ale chcem aspon vediet, co dam do ust a na co to je vhodne.

1 lajk

Aha, zaujimave, celkom som pochopila na akom principe funguju. Zakupila som si ich skoro hned na druhy den a este aj v lekarni som sa pytala na nazor a oni ho mali taky isty ako ty a ze sa im v poslednej dobe dost predavaju :wink:

1 lajk

aj si ich uz zacala uzivat? ja som ich tiez minule videla v lekarni, ale nepytala som sa zatial na ne.

Samozrejme, zacala, keby som ich nechcela uzivat, tak by som si ich predsa ani nekupovala, naco. Takych kadejakych vyzivovych tabletiek mam uz dost, co donesie muz z prace

:joy:tak niekto si kupuje do zasoby pre istotu, ako ja kedysi.

som rada, ze si pochopila a budem rada, ked mi aj napises, ci ti pomohli, hm? kolko tabliet si davas denne?

to si si kupila tie, co tu niekde vyssie boli spominane? no kiez by mal mne kto nosit vyzivove tabletky, to je ina palka, ked si to clovek musi kupovat.

Ano, tie som si kupila, nemala som na vyber, kedze ta zaha ma strasne palila a ked mi ju tu odporucili, tak som isla radsej do niecoho overeneho. Stali niečo cez 16€ ale pomohli mi, takze nelutujem tie peniaze. V dnesnej dobe si uz pomaly vsetky lieky clovek musi hradit sam

no povedzme si, ze to nie je tak vela, kupovala som si doplnky, ktore stali ovela viac. a navyse ak ti pomohli, nie je o com.

1 lajk

Taktiez si myslim, ze to nie je nic strasne. Clovek je niekedy ochotny dat o mnoho viac a za blbost. Ja mozem frutinu len dakovat, mne ulavil, pomohol mi s palenim zahy, takze za mna palec hore :+1:

Prosim ta, to ta stali 16 eur na mesiac? To by som chcela kupit mamine, trapi sa tym uz dlhsie a nic jej nezaberalo z takych tych beznych veci.

Ano, cez e-lekaren boli za 16€ aj nejake centy a co sa tyka toho, kolko to vydrzi tak to je individualne, lebo uvedene v davkovani je, ze sa mozu 1-2 tablety po jedle ale nemala by si prekrocit maximalne davkovanie 5 tabliet denne