Som rada, že v tom nie som sama smrecinka
Mali by sme sa ale polepšiť, lebo potom tu zbytočne vyplakávame, že máme pálenie záhy, keď sa vieme prejesť a je nám z toho zle, na to asi ani tabletky nezaberajú
Myslím, že všetci to tak to máme. Proste si neodpustíme to čo máme radi aj keď vieme že potom budeme trpieť. Mám to tak isto.
Dobrý deň! Pálenie záhy samo o sebe nemôže spôsobiťvznik vredu v priebehu 16 dní. Nejde o rýchly proces. Vred však môže prebiehať takmer bez bolesti, najmä v počiatočných štádiách alebo pri užívaní liekov proti bolesti. Ak užívate omeprazol a prináša vám uľavu, najčastejšie nejde o vred. Je pravdepodobné, že ide o reflux (GERD) alebo zvýšenú kyslosť žalúdka (podráždenie sliznice). Gastroskopia (vyšetrenie pomocou sondou) sa nevykonáva u každého pacienta okamžite. Zvyčajne je indikovaná pri výskyte alarmujúcich príznakov: silná alebo neustála bolesť, zvracanie, prítomnosť krvi (vo zvratkoch alebo čierna stolica), úbytok hmotnosti, anémia. Ak máte len pálenie záhy a už podstupujete liečbu, lekár vás zvyčajne najprv sleduje.
Sme pažravci, hanba nám
![]()
Iwanka ďakujeme, za odborné vysvetlenie. Tiež som premýšľala, že by som išla na gastro, či by ma nevyšetrili ale tiež som si potom povedala, že asi to nie je až tak vážne, keď mám len občas pálenie záhy. Ak sa to bude zhoršovať, isto to budem riešiť
Aaaaale, preco hanba
Ja to nejak dramaticky nevidim, je to podla mna uplne v pohode. Az teda na tie nasledky ![]()
Veď toto, že tie následky sú na tom najhoršie
Mna pazravka priviedla k intolerancii, mala som nabeh na histaminovu, ale ziadne priznaky, lenzeeee, kedze som si dopriala par potravin, ktore obsahuju mega histaminu, tak to moje telo nie velmi dobre znasalo
a tadaaa, pridala sa k tomu zaha ![]()
Och to mi je ľúto, človek keby dopredu vedel, k čomu to môžeš až prejsť, tak by si rozmyslel, čo do úst dáva! A ako to znášaš, či už si si zvykla? To si musíš každý deň variť a nesmieš zohrievané jedlo, že? A na záhu aj užívaš nejaké lieky alebo niečo?
paaani, histamin je teda riadne protivna intolerancia, vsak to sa naozaj nachadza vsade. videla som minule v obchode reklamu na alkohol, nie ze by som to chcela propagovat, ale zdoraznovali ze je vhodne pre histaminikov, tak som si uvedomila, ze asi je to fakt vsade.
Ahojte, rada by som sa spýtala na ten výživový doplnok, ktorý ste tu spomínali, tuším frutin gastro gel sa volá? Aké máte skúsenosti? Je účinný? A ako dlho sa môže užívať? Ďakujem ![]()
Ahoj
Používajú sa najmä pri pálení záhy, tie tabletky vytvoria ochrannú vrstvu v žalúdku, takže vie rýchlo uľaviť, ale skôr krátkodobo. Je fajn na občasné ťažkosti, no ak sa problémy opakujú dlhšie (cca viac ako 1–2 týždne), odporúča sa poradiť s lekárom. Užíva sa podľa potreby, skôr príležitostne.
jej, akoby si tusila, ze sa idem pytat
uz som myslela, ze to tu budem musiet cele prelustrovat, ale super si mi to zhrnula, dakujem ![]()
Tak isto by si to tu našla už napísané, lebo aj ja som našla ale tak keď si sa pýtala a vedela som, tak som ti to napísala:-) Ja ich teraz momentálne užívam, takže mám všetko naštudované:-)
Veru, bola by som opatrnejsia, ale teraz uz nejdem hovorit, co by bolo keby. Je to tak, nastastie si to viem nejako odsledovat a dopriat si aj veci, ktore mi robia zle, len to musi byt zriedka a nie vela, ale inak jem v podstate aj taketo potraviny.
Tak to je dobre, že si si to odsledovala, poznáš už svoje telo:-)