Plastický chirurg

kika ja by som brala väčšie, ale na reoperaciu kvôli tomu neidem. Ak by som musela ísť pre komplikácie tak si dám určite väčšie.

mima
zväčšiť sa môžu iba ak sú implantáty vložené úplne pod svaly, teda nie iba čiastočne. Vtedy svaly pritláčajú implantáty a prsia sú menšie až kým svaly nepovolia.

ahoj karla,
dakujem za Tvoj nazor… ja uz mam jednu op za sebou takze jazvu uz mam (cez hrudnik)… pytala som sa na rocne obdobie pretoze viem ze na zaciatku su prsia napuchnute a v lete ma clovek tak max. na sebe tricko, tak ci to nevyzera smiesne ako nafuknute balony…kym prsia klesnu… v zime ma clovek predsa sirsie oblecenie… v kupani nevidim problem pretoze ja na kupaliska nechodim… ak toto vsetko budem mat uspesne za sebo, kupim si svoje druhe plavky v zivote… prve som mala na prvom stupni zs…

Takmer každá baba by chcela ešte väčšie, veď za tie prachy a bolesť by sme chceli nie priemerné ale extra prsia. Takže ja mám priemerné, brala by som aj extra, ale v podstate lepšie priemerné ako žiadne. Takže asi tak:)

Ahojte dievcence.Prosim, prosim o radu.Idem na operaciu vo stvrtok 24.4. a dva cykly som brala hormony koli menzes a tym sa to vsetko poprehadzovalo.Teraz som ich teda vysadila lebo som na nich krvacala a namala som.Uplne naopak.Menzes som mala dostat 16.4.a neprisiel.Teraz som bezradna lebo doktor mi povedal ze keby mi nasadil tbl na oddialenie ze to uz nemusi zabrat lebo ani nevieme kedy to mam dostat.Ze to mam nechat na prirodu.Tak teraz neviem…Ked to dostanem tak do operacie sa to neukonci.Myslite ze si to mam nasadit aj sama?Da sa to kupit aj bez receptu?Prosim radte.Dakujem za kazdu odpoved.Petra

ahoj kika, niekde nižšie som si prečítala, že ťa operoval dr. minarovjech, ja sa zatiaľ len rozhodujem, komu sa dám operovať, ale tento lekár to zatiaľ vedie, si spokojná? ako sa cítiš, budem rada, ked napíšeš. ahoj melroma1@zoznam.sk

peta a preco si ich vysadila?to si nemusela…
hlavne ta operacia ti ten menzes moze aj oddialit… ale aj urychlit… ked dostanes menzes po operacii ,tak je to ok…nejakych par dni… ale operacia sa robi do 10 dni od menzesu…neviem preco si tie tabletky vysadila…skus sa poradit skor s operaterom ako s nami… bude to urcite lepsie.
ja som tabletky brala aj ked som bola na operacii a uplne v pohodicke.
tabletky si mozes nasadit len v den ked dostanes menzes!! nemozes si ich naadit hocikedy… urcite sa porad s lekarom…

ajoj… akoze cez hrudnik? davali ti us silikony? ci? nechapem teraz…
no ved to ze vyzera zo zaciatku. je to dost neprirodzene…ako take dva baloniky :)) ale teraz mam 11 tyzdnov po op a vyzerajku uplne normalne. ako moje prave… a preco sa nekupse? ak sa mozem opytat teda… necem rozoberat ked nechces… popripade napis na mailik : modroocka2@gmail.com

Ahoj KARLA…
Chcela by som s tebou prehodit nejaku tu vetu.Ak by ti nevadilo mohla by si mi napisat tvoje cislo na moj mail a ja ti zavolam.
artepetra@zoznam.sk
Pa

ahojte vsetky baby, mam na vas prosbu co si myslite o mojom probleme, lebo zacinam uvazovat o explantacii. 23.11.som si dala robit silikony v medesticu v BA, 350ml pod sval. mala som Becka predtym, isla som na Decka. teraz mam vacsie 3jky, skoro 4ky. odkedy som po operacii, zacalo sa mi objavovat mnozstvo problemov-nervova slabost v prstoch, trpnutie ruk, tras ruk, ocne problemy, akne na hrudi a naposledy mam problem, ze sa mi tazko dycha. bola som u vela lekarov-neurolog, alergolog, endokrinolog, plucne atd. bude to len 5mes. a stale chodim k doktorom. neviem, ci mam cakat do roka kym sa telo z toho spamata, alebo si ich dat vybrat, lebo stale sa citim divne, nemam z nich dobry pocit, aj ked su pekne, ale objavujem zdravot. problemy, kt. som nikdy nemala. mam len 22 a nemozem poriadne ani pracovat, co stale chodim po dr. najviac starosti mi to robi. prosim poradte. a koho by ste si vybrali v BA na explantaciu?lebo ja do medesticu uz nechcem ist. nebola to dobra klinika. dakujem za vsetky prispevky vopred. piste sem alebo na email> extra.class@yahoo.com. Vladimira

Ahoj Rosy neviem ci si ma pamatas ale niekedy sme spolu kecali tu aj na mail,ja som bola u Jezovitovej a ty si mi pomohla sa v tom trocha zorientovat ako sa mas??Ja som s operaciou aj s Dr velmi spokojna a dakujem ti za jej doporucenie.

Ahoooj Pegy, jasne pamatam si Ta, teda podla emailov…mam sa fajn, akurat som teraz po op, dala som si ich prelozit pod sval u pani doktorky…to som rada, ze si velmi spokojna ;-)))aj ja som uz teraz uz konecne spokojna.

Ahoj Vladimira, a bola si uz aj u imunologa?Lebo podla toho, ako to opisujes to vyzera ako keby si mala priznaky silicon immune intoxicity syndrom, teda intoxikaciu silikonom…ak vies po anglicky hod si to do googla najdes o tom viac, po slovensky toho vela na nete nie je. Aky druh implantatov(myslim vyrobcu) mas?Nespadla si nahodou, neudrela prsia alebo nestalo sa Ti nieco, ze by sa Ti implantat mohol poskodit?

VICKY ahojkaj chcem ta poprosit o fotky,velmi mi pomozes dakujem pekne.macka24@orangemail.sk

ahoj rosy, ano viem po anglicky, vela som o tom citala na americkych sitoch a nasla info, ze niektore zeny ochoreli z toho a trpeli vela vaznymi vecami, az to vybrali, a potom postupne ich problemy mizli. no nie celkom. ja totiz nechcem ist z problemu do problemu. mam ich len 5 mes. a nechcem znova operovat, davam tomu rok, do konca novembra, a uvidim. lebo kazdu chvilu mam ine problemy. napr. ta nerve weeknes v malicku ruky, tu mam stale, ale to dychanie mam napr. od marca, uz si myslim, ze to je psychicke, ale ktovie. bola som na vseliakych vysetreniach kde mi nasli ze je to v norme, mozno len u endokrinologa, mi zistili ze mam hyperprolaktinemicky syndrom, a dala mi lieky na pol roka, ze ten hormon treba znizit. a to je laktamin hormon, co mam v prsiach predsa. neviem. a tam som sa dostala kvoli tomu dychaniu, od vseobecneho k alergologovi, od neho k endokrinologovi a od neho na plucne. nemozem ani normalne robit take mam depky uz 5 mes. ma to tazi na dusi, hlupe rozhodnutie. vyrobca je eurosilicone, 350cc, pod sval, bez hospitalizacie. prepustili ma asi 1 a pol hod. po zakroku, taka rodinna klinika uz by som nikdy nesla do medesticu. tak naozaj neviem co mam robit, lebo nechcem dostat nieco vaznejsie, a este aj keby som si ich dala vybrat, nemam iste, ci budem ok. a s prsiami malymi a s jazvou pod. ta alergologicka mi robila aj imunolog. testy, cakam na vysledky. som zvedava, na tie sa caka aj 3 tyz. ale ak predsa len nieco, snad zistia ci je to z toho. lebo ja som bola predtym zdrava. nikdy nebyvala chora. az teraz po operacii. tak sa z tych prs ani netesim. … a ine baby na fore, nepisu, ze by mali dake problemy. som jedina!!!

prave som si to precitala tak z tych priznakov mam> Peripheral Neuropathy (weakness, tingling, numbness,Pulmonary hypersensitivity (shortness of breath, Emotional instability. na tie imuno odbery stale cakam, lebo prave po silikonoch som na to dychanie bola u alergologa a robili mi kozne testy a zevraj mam alergiu. a to som nikdy nemala. vsetko sa to prejavuje teraz. tak neviem ako sa toho zbavit v clanku sa pise ze o dakej terapii, ale vysvetluj slovenskym doktorom, ze si si dala zvacsit prsia a teraz sa chces liecit. a hlavne mam psychiku uplne down, lebo ani nemozem vycestovat von za pracou.

hmm hmm ja nie som lekar, ale tiez mi hrozila explantacia, tak mam tie stranky nastudovane a tie baby mali uplne rovnake priznaky. Zatial som pocula iba o 2 babach,kt. museli dat silikony po par rokoch von, lebo proste ich imunita proti nim zacala bojovat ako proti cudzim telesam.Ja by som na Tvojom mieste asi pockala na vysledky od imunologa a potom sa podla toho zariadila, ak by Ti tie testy ukazali, ze je to kvoli implantatom, urcite ich daj radsej von, aj ked je to tazke rozhodnutie,ale zdravie je na prvom mieste.

ahojte

chcem sa iba spytat ci uz ste poculi o tuberoznom type prsnikov a co?

Ahoj Margaret,
takže ja som bola u dr.Košťála pred 15 mesiacmi.V novembri som sa rozhodla že to chcem a v januári som mala po OP.Do nemocnice som prišla deň pred OP,predooperačné vyšetrenia som mala hotové, ale u nich ma ešte vyšetrila anesteziologička.Večer si ma pán dr.prezrel, pomaľoval… (má veľmi dobrý prístup).Na druhý deň ráno som bola prvá na rade, to sa už o mňa starali iní ľudia,primára som videla až poobede,keď si vybavil pacientov.Ja som nastúpila vo štvrtok, v piatok OP a domov som išla až v pondelok ráno.Chodil za mnou každý deň aj počas víkendu.Neviem si predstaviť že by som mala prísť ráno, hneď pod skalpel a za 2 hodiny po OP sa trepať domov.Pre mňa nemali podprsenku,preto som bola o deň dlhšie, inak sa tam leží 3 dni.Dokonca si mám ísť dať opraviť jednu jazvu a budem tak isto hospitalizovaná.Myslím, že doma nikto nedodrží ten kľudový režim tak, ako v nemocnici a bezprostredne po zákroku to je najdôležitejšie.Takže toľko moja skúsenosť.
Prejem ti všetko dobré. Papa

Ahoj Karla…
Tie tabletky co o nich pises su na oddialenie menzes?A preco sa nasadzuju prvy den menzes?Myslela som si ze sa to nasadzuje par dni pred menzes…Ja som brala LUTENYL na upravu cyklu.No reagovala som uplne opacne.Ked sa to berie tak menzes nastupi po dobrati.Ja som krvacala pocas uzivania.Moj gyndos mi teda povedal ze to nemam uzivat.No a teraz to mam cele rozhadzane.Ale volala som vcera doktorovi Cervenovi a on povedal ze ked nemavam pnutie prsnikov pred a pocas menzes tak to mozme urobit aj vtedy.Zatial som nedostala a OP mam pozajtra.Ale mohlo by to prist lebo lepsie to mat pred alebo pocas ako po.A vcera sme sa s manzelom vratili z Alp.Lyzovali sme dost vysoko a citim na sebe zmeny tak mozno aj preto…