Nie, nemusis to hovorit svojmu doktororvi, staci ked mu to povies po op. Zdravotnu kartu nepotrebujes, pokial ides na interne vysetrenie nejakemu sukromnemu dr. ktorremu platis.
maja
mne odporucil anatomicke.zenam po kojeni radsej odporuca anatomicke pretoze aj silikony casom poklesnu,kedze gravitaciu neoklamesa ked ti poklesnu prsia,pri anatomoch to tak nevidno.skus sa ho nato opytat,on ti to vysvetli lepsie.vraj gulate su vhodnejsie pre baby co este nekojili.ono vela zalezi aj ake mas prsia svoje.ja som jednej babe poslala foto,zebudla som jej napisat ze mam anatomy.myslela si ze mam gulate.
Ja idem k nemu tento týždeň na nos. Dúfam, že všetko dopadne ok.Som rada, že si spokojná a nepíšeš aký je arogantný a pod. ako som viac krát čítala. Mám už panický strach, ale to asi poznáš… Takže takéto hodnotenie rozhodne povzbudí!
Veronika, to bude asi tym, ze sme zial bohu aj v tychto veciach pozadu, predpokladam, ze o 20 rokov sa o tom bude hovorit aj u nas.(vediet viac, vid nase zdravotnictvo!!!) Na omlazeni, uz pisala jedna holka o takychto problemoch a to mala implantaty len rok. Este som si to neprecitala vsetko, ale aj tych par prispevkov mi stacilo.Mne plast.chirurg povedal, ze pokial nemusim, aby som si to nedavala, ze nikto nevie co bude za 10-20 rokov.Este stale si rozhodnuta podstupit OP?
Vies, momentalne ani sama neviem. Zajtra mam v plane zastavit sa este za dr. Som velmi zvedava ako sa mi on k tomu vyjadri. Potom dam vediet. Uz tu operaciu len tazko odmietnem ked som si tie svoje prsia takto vysnivala. Ale pravdou je ze vela dievcat na Slovensku ani len netusi ze v roku 1992 Mentory boli stiahnute z truhu. Vyrobcovia boli obvineni prave z nebezpecnej toxickej latky kt. sa dostala do tela nie jednej zeny z dovodu nekvalitnych implantatov. Az po 14r. sa povolila znovu v USA pouzivat, aj to po tom ako sa preukazali vraj s novym vylepsenym zlozenim kohezneho gelu. I ked vacsina tvrdi ze viac menej sa v kvalite nic nezmenilo. Najzaujimavejsie na tom vsetkom je, ze nasi lekari povazuju znacku Mentor za jednu z najlepsich ale kde je ta pravda ktoru taja? Tu vedia asi len zeny v USA. Pockaj a to lekar sa normalne takto vyjadril aby si si to nedavala? Oni musia dobre vediet ake s prepacenim svinstvo nam tam pchaju. Tiez som rozmyslala nad tym ze by som pockala par rokov pokial aj u nas nezacnu robit implantaty so solnym roztokom. Aj ked je tam castejsi unik vnutra, nie je to toxicke a teda ani nebezpecne pre telo.
Veronika, tato anti silikonova kampan zacala v usa uz niekedy v 80.rokoch, ked zeny zacali byt chore kvoli implantatom. Vo vacsine pripadov to bolo tym, ze implantaty mali polyuretanovy povrch, kt. prepustal obsah implantatov do tela a sposoboval im mnohe autoimunitne ochorenia. Ved koniec koncov Dow Core(vtedajsi vyrobca impl.v usa) kvoli tomu aj vyhlasil bankrot, ked sa nemylim. Bolo okolo toho velke halo a do roku 2006 boli silikonove implose v usa uplne zakazane…ale od nov. 2006 ich FDA zase povolila nakolko nezistili nic konkretne. Niekde som citala, ze vyrobcovia implantatov dlhodobo testovali 2 skupiny zien…1 skupina mala implose a 2 skupina nie…a zaver bol taky, ze v obidvoch skupinach po 10 rokoch bolo priblizne rovnake percento zien, kt. ochoreli na autoimunitne ochorenia.Aj tie kt. nemali implose.No ale na webe sa skor zverejnuju horrorove stories, ze ano implantaty mozu za to, ze som chora(ale ziadna neuvadza, akym zivotnym stylom zije atd atd). U niektorych zien sa dokazala precitlivenost na silikon a po explantacii sa ich zdravotny stav zlepsil, ale vo vacsine pripadov nikdy sa uz nedostal do normalu. Takze stale je okolo toho vela otazok. Podla mna ziadny plast. chirurg si nebude kazit business tym, ze na konzultacii vytiahne na pacientku zoznam chorob, co silikony mozu sposobit. Zas na druhej strane, keby boli az tak smrtelne nebezpecne, urcite by sa neimplantovalo ako na beziacom pase. Niektore zeny po implantacii ochoreju a niektore nie, takze je to v podstate loteria. Ale pokial je implantat neposkodeny, tak by do tela nemal vobec prepustat vnutorny obsah. Zas niektore zeny maju neporusene implantaty a ich telo reaguje na silikonovy povrch implantatu a bojuje s nim ako s cudzim telesom a tak vznikaju vsetky tie autoimunitne choroby, ale je velky predpoklad, ze by tie autoimun.ch. dostali aj bez implantatov. Implantaty to ale urychlia. Ludsky autoimun. system je jedna velka zahada a nikdy sa presne neda urcit, ako sa zachova. Sorry, ze je to take dlhe, ja sa snazim pozerat na vec vzdy z obidvoch stran a potom to konci takymto romanom;D
Som prepasla Tvoj prispevok o implosoch so solnym roztokom, kym som tvorila roman;-). Ale aj z tych zeny v usa ochoreli…sice vnutro nie je toxicke, ale obal je zo silikonu. A este jedna vec, tieto implose su udajne v tele sterilne len 5 rokov a potom sa v nich zvykne vytvorit fungus, ci ako sa to vola…skus vygooglit uz si to presne nepamatam.
vies ono odhliadnuc od tych problemov, je to stale pre telo cudzia latka, mna v prvom rade odradili tie rozne problemy co kocky na forach maju a toto ani nehovorim… U nas je to este neprebadana oblast, u nas je teraz taky boom s operaciami prs. Ono vsetko je to len biznis ako pre vyrobcov implantatov, tak aj pre chirurgov, kazda zena chce mat krasne prsia (symbol zenskosti)… Kazda kocka by mala sama zvazit, ci to stoji za vsetky tie mozne komplikacie.
Ahoj Martina,mňa operoval Mudr.Trška v apríli.Pán doktor je zlatý,uvidíš.Aj ja mám po 2 cisárskych,no táto bolesť bola iná/nič príjemné/,ale dalo sa zniesť.Najhoršie je po prebudení z narkózy.Každým dňom je ale lepšie.Budem ti držať palce!!Ja som mala ísť na kontrolu 13.6,ale ideme na dovolenku,tak pôjdem až v júli.Ja mám rez pod prsiami a anatomy impl.pod sval.
Ahoj Maja,neviem prečo nechcel operovať v PD,nepýtala som sa.A pravdu povediac som rada,že ma operoval v BA.V PD by som išla asi hneď po op domov a to si neviem predstaviť.ALe na kontroly chodím do PD,je bližšie.
neviem ci je vhodne pisat toto babam…ja amm teraz dost ze strach,aby sa mi nieco nestalo… ved vsetci tvrdia ze silikon nieje toxicky, ktory sa davado tela…ano je to cudzi material, ale ved nemozu dat cloveku do tela toxicke latky…ako moze zena ochoriet? ako sa to prejavy?
aj ja som si pozrela ten link, fakt hororové story. Nastrašil ma aj ten film, čo bol v sobotu na jednotke.Ja som si myslela, že také niečo sa dialo len pred 20 rokmi. Dúfam, že sa nám to nestane.
Ahoj Erika,tak sa teda nestretneme,robila som si plany,že si trochu pokecame,ja už na forum chodim menej,tak som sa dlchšie neozvala,podprsenku do toho tepla nenosim,davam si stahujucu,ta zapalena rana okolo dvorca ma v teple štipe.A Ty ako?
Ahoj no škoda,aj ja by som sa rada s tebou porozprávala.Myslela som,že do 12.6.bude určite kontrola.Ja sa cítim super,tiež už nosím športové a bývam chvíľku aj bez.Jazvy natieram stále repíkom,lebo ich mám/sa mi zdá/ teraz bez tej zdravotnej trošku citlivé,asi si musia zvyknúť.Inak nemám žiadne problémy.Tak sa mi zatiaľ maj krásne,nech ti kontrola dopadne dobre,Erika.
No, po prečítaní vašich posledných príspevkov, myslím, že väčšina z nás, ktoré majú ešte pred opkou budú dlho rozmýšľať či chcú mať krásne ženské prsia, alebo si povedia “no čo, aspoň budem žiť dlhšie”.Podľa mňa má každá minca dve strany. Áno, je to biznis, ale myslíte si, že by si toľko doktorov zobralo na svedomie životy toľkých žien?
Nika00, môžeš aj mne, prosím Ťa, poslať tvoje foto?
Erika, ja chcem ísť na operáciu až v septembri. 13.6. som objednaná ku Dr. Trškovi na konzultáciu a uvidíme, na čom sa dohodneme. Priznám sa Ti, že mám strach ísť do toho. Ale ja som bola vždy trémistka. Najhoršie je, že neviem, či robím dobre, že to nepoviem mojej rodine. Vie o tom iba manžel.
karla to nie je zastrasovanie kociek, zial bohu to je tvrda realita, ja si myslim, ze by mali byt informovane, pretoze u lekara a predajcov implantatov sa nieco take nedozvies. Pozri si ten link co uvadza veronika, tam najdes odpovede.
Vies Maji, ja si nemyslim ze je to o svedomi plastickeho chirurga. Ti su momentalne presvedceni ze nicoho zleho sa nedopustaju pokial je to zelanim zeny. Oni v podstate len plnia jej prianie a robia si svoju pracu. Podla mna ich ani nezaujima ci to je bezpecne alebo nie. Kazda z nas ide do toho na vlastne riziko. Ale poviem ti ze cim viac si citam o znacke Mentor aku ma “krasnu povest v USA” tym som viac presvedcena ze mi to nestoji za to.
ale tam sa spomina iba znacka mentor…
cize iba s nou su problemy?
citala som tak do polky… je to sila…
ani to dalej citat nemozem
strasny strach mam…ze sa mi nieco stane…