Ja som bola na augmentacii (zvacseni) pred 15 rokmi, bola som mlada ako Ty, takze bez velkeho rozmyslania. V podstate som to neolutovala, ale teraz, po tych 15 rokoch som musela riesit co dalej, nakolko implantaty maju svoju zivotnost, zacala sa mi v prsiach vytvarat kapsularna kontraktura, comu som stihla predist, pretoze som si implantaty dala vybrat. Prsia si planujem dat znova zvacsit, tak ale az o rok, najskor som ani nechcela, ale ked si uz raz clovek zvykne, ze ma 15 rokov pekne prsia, potom zrazu nie, tak je to trosku komplex. Velakrat som si ale hovorila, ze keby som mala dost sebavedomia pred tymi 15 rokmi, tak by som teraz nemusela riesit veci typu kontraktura, vyberanie implantatov, voperovanie dalsich, teda dalsia bolest, znova kopec penazi, mozne komplikacie. Treba si to poriadne zvazit, spisat si pre a proti, vela si o tom nastudovat a ratat s tym, ze po case ich bude mozno treba menit. S kojenim problem nie je, odkojila som dve deti, nejako tragicky sa mi tym nezmenili. Ja som si ich dala vybrat z osobneho pocitu. Boleli, implantaty boli zvlnene, prsia prakticky neprehmatne, takze samovysetrenie prsnikov bolo o nicom. Jedine USG vedelo potvrdit, ci vyvratit mozny problem.
Presne tychto veci sa obavam, i ked myslienka na krasne plny dekolt je cim dalej tym viac nezvladnutelna. Niekedy sa citim pekna a citim, ze aj moje prsia su pekne, i ked su mensie. Tak asi s tym este pockam. Viem velmi dobre, ze o niekolko rokov s tym budu problemy a nechcem si predstavit ako by vyzerali moje prsia po odstraneni implantatov. Take roztahane a urcite stokrat horsie ako normalne. Dakujem, ze si odpisala a drzim palce, aby bolo vsetko ok.
Nemas zac. No k tym prsiam po vybrati implantatov. Nakolko sa pred rokmi az take velke implantaty ako dnes nedavali, teda aspon nie bezne, tak tie moje prsia aktualne nie su nic hrozne, su len mensie a povedzme trochu splostenejsie, nie su ovisnute. Ale to je aj preto, ze tam pred zvacsenim nejaky velky zaklad nebol, takze nebolo co moc natiahnut a implantaty mali objem 150 ml, co je skoro nic pri dnes pouzivanych 300-500 ml. Aj neskor, pri dalsej augmentacii by som volila mensi implantat, aj ked teda urcite vacsi ako som mala predtym, inak by tam nebol ziaden efekt. Treba si to jednoducho poriadne rozmysliet, ja mat pred rokmi tolko informacii co teraz, tak by som to viac zvazila, ale uprimne, aj tak by som asi skor, ci neskor sla. Priklad teraz ked uz, tak len dobreho lekara, ja preferujem MUDr. Cervena, referencie hovoria za vsetko. Drzim palce, nech sa dobre rozhodnes. Jedine poradit este - neviem ci teda este niekto tak operuje, ale ak by Ti chceli davat implantaty pod prsnu zlazu, nenechaj si, ja som to tak mala a a viac doktorov mi potvrdilo, ze je tam skoro 100% istota kapsularnej kontraktury, co sa mne zacalo tvorit nakoniec tiez, aj ked relativne po dlhom case a stihla som tomu zabranit. Ked, tak pod sval.
Ahojte baby, planuje ist niektora k MUDr. Dusanovi Gubovi z ULK? Ja mam dohodnutu konzultaciu na pondelok. Som zvedava ako na mna zaposobi. Ale citala som doteraz o nom len same dobre veci. Keby ste chceli niektora blizsie pokecat napiste mi.
Urcite pan Dr. Trska.
Ahojte, bola niektora z vas na opakovanej operacii, napr. z dovodu vymeny velkosti implantatov. Cena je rovnaka, ako pri prvej operacii? Dakujem.
Ahoj, ja som bola. Cena nie je rovnaka. Platis si narkozu a implantat, ktory Ti budu menit. Ja som platila cca 740 €.
Len aby som Ti nedala zlu info. Ja som mala jeden mensi ako druhy, sla som po pol roku. Ako to je pri oboch, ked chces este vacsie to neviem.
Prosím, má tu niekto skúsenosti so zväčšením prsníkov pomocou Macrolane? Je to zákrok bez narkózy, tak ma to dosť láka, no nikto tu o tom nepíše ani slovko. Poradí mi niekto? Prosím.
Ahoj, tak to nie je najhorsie, kde si bola operovana? Predpokladam, ze si menila vacsiu velkost.
Lea, najlepsie Ti to vysvetli doktor, pokial ale viem, tato metoda je docasna, zeny by si nedavali implantaty, keby to bolo zazracne a jednoduche riesenie, hm?
Tiež by ma to zaujímalo, či má niekto skúsenosť. To, čo povie doktor, je jedna vec, druhá vec je, čo je realita.
Približne pred pol rokom som bola na augmentácii. Jeden prsník mi ale stvrdol a na dotyk je veľmi bolestivý. Má niekto skúsenosti ako sa tento problém rieši, či je potrebné implantát vymeniť alebo sa to rieši nejakou inou operáciou? Ďakujem
Caute baby, som tu nova, nikto nespomina dr. Sisku z Piestan? Ma niekto s nim skusenost? Ja mam 164 cm, 50 kg, rozmyslam nad anatomickymi, ktore mi aj odporucil, ale neviem sa rozhodnut pre velkost, mam 300, ale rozmyslam, ze to bude asi tak 325-330ml. Este si to mozem rozmysliet. Inak je to prijemny pan, terminy ma volne, da sa aj dodatocne dohodnut, popusuvat termin, ak dany nevyhovuje.
Ja som bola v solarku po mesiaci, doktor mi to kazal natriet nahrubo 50-tkou faktorom a O.K.
Ahoj, ja mam 176 a 57 kg. Mam 360 ml a su tak akurat. Lekarovi som povedala, ze chcem skor prirodzene, ale atraktivne a poadil mi uzasne. Myslim, ze keby mi dal viac, tak by uz bolo dost vidiet, ze mam robene prsia.
Ahoj, ja som bola pred cca 3 mesiacmi v Interklinik, Mudr. Racz. Spokojna som velmi. Bola som na konzultacii aj u Mudr. Trsku, ale som rada ze som si vybrala Raca. Prijemny a skvela praca, naozaj. Aj prostredie kliniky bolo skvele a aj sestricky! A nemusela som riesit aku vlekost, aky tvar, lebo mi vsetko vysvetlil a on mi odporucil pre mna najvhodnejsi.
Ahoj Moni, daval Ti pod sval? Napis aka to po operacii bola bolest, bolo to velmi intenzivne? Co si uzivala?
Ahojte baby. Máte prosím Vás niektorá skúsenosti po operácii, keď Vám dal doktor veľmi vysoko dvorce? Prosím o radu. Ďakujem
Ale aj mne robila dr. Kacmarcikova a su velmi pekne.