Plastický chirurg

A Karla, ty si mala rez pod pazuchou alebo pod prsníkom?

pod prsom… lebo ked ta rezu cez pazuchu tadial nije dobre davat anatomicky a hlavne,ked ti ho budu vyberat odtial sa vybrat neda,a musia ti rezat od prsiami tz zbytocne 4 jazvy, a mam ich take ze ich vobec nebude vidno asi… takze…
ty si nebola este ani na konzultacii? zatial len uvazujes?

PEGY PLS, ANI TY SI NEMALA TIE HADICKY? VSETKY BABY PISU ZE MALI A JA NIE… TAK NECHAPEM TERAZ… NACO TO MAJU? A PRECO JA NIE?

Ešte som nebola, len mám taký pocit, že pod tým prsom to asi menej bolí. Tak keby som sa mala rozhodnúť, aby som vedela. A netlačí ti na tie jazvy tá podprda? A mala si tam tie dreny a ako dlho?

Baby ako som si tak citala toto forum, pripada mi to, ze na slovensku maju kocky strasne malo informacii. mozno je to iba moj pocit. ale debata je tu o tom iba ci to boli, kolko to stoji a ktory doktor. nevravim, ze to nie su dolezite otazky. su. ale je kopu dalsich veci, co by ste mali vediet. preto, tu je link na super stranku (ak viete po anglicky), kde sa dozviete aj ine dolezite veci (napriklad ze je to zavazok na cely zivot - neviem ci toto si niekto uvedomuje - implantaty nevydrzia vecne, po case ich treba vymenit, ale to je len jedna vec co ma teraz napadla, je toho vela) preto skuste si pozriet: www.makemeheal.com je tam vela zien, nie je to len o prsiach, kazdy typ plastickej operacie ma svoje forum, su tam fotky pred aj po a strasne moc informacii. mne osobne to velmi pomohlo. som 19 dni po. operovana v zahranici, vysledok mam fantasticky. drzim vam vsetkym palce.

NO VED TO,ZE SOM NEMALA DRENY…SA CUDUJEM,LEBO KAZDA VRAVI ZE MALA…ALE MAM TO SUPER…ZIADNE KOMPLIKACIE ANI NIC… :slight_smile:
neviem ci to menej boli…ano niekedy mi trocha tlaci ta podprda na to,ale to ani neciti…ked tak si to povolim mam tam dva rady hacikov na zatvorenie podprdy alebo si dam nachvilku dole… ale to sa stane len ked mi trocha vyskoci hore ta podprsenka… je to v pohodicke… prve 2 dni som vobec nezdvihla ruky,teraz si uz prevelciem aj rolak cez hlavu.aj cez bradavku to mozno neboli… mpzno aj menej neviem… rezali mi len pod prsom :))) tak ti neviemm povedat ako boli ostatne…ale cez bradavku by som nechcela. podla mna to vidno viac ako pod prsom…a pazucha…neviem…tam asi dlhsie nezodvihnes ruky… a je to viditelnejsie uz len z toho dovodu,ze jazvu pod prsom ti vidi len ten kto chces aby ju videl,ale ked v lete dvihnes ruky,moze to byt vidno viac… cisto moj nazor… ja som najprv teiz chcela spod pazuchy…ale rozmyslela som si to…a a natom sa aj tak neda dat spod pazuchy…

tie vyvody su na to aby odvadzali telesne tekutiny a pripadnu krv, co telo produkuje po operacii. nie vsetci chirurgovia to davaju, vacsinou ale ano, pretoze to znacne zmensuje opuch a ulahcuje a zrychluje hojenie v prvych dnoch. ti co su proti maju argument, ze to moze zapricinit vznik infekcie. ja osobne som to mala, na druhy den mi to dali prec a mozem ti povedat, ze to boli dobre dva deci tekutiny co mi odtiekli tadial. neviem si predstavit, ze by to telo muselo absorbovat. zrejme by opuch bol vacsi. ale nie som lekar

Natalie…a kde ta to operovali? preco si sla do zahranicia? myslim ze si kazda baba uvedomuje ze to nieje na pol roka ale na cely zivot… len tak btw…

:slight_smile: hm… tak si to asi bude musiet moje telo vstrebat…mam to hore take napuchnute,dole ani nie…ale su naozaj pekne…nemohla by si poslat foto?

mam 375 cc pod sval - co budu plne c-cka zrejme, predtym AA. Prvych 5 dni ma to takmer nebolelo koli silnym liekom (antibiotika, valium na spanie, relaxant svalov, voltaren - liek na bolest), az ked som tie lieky vysadila, take 3 dni, som nemohla dobre spavat, v noci som sa budila na bolest, bola som unavena a nemala som dostatok pohybu (som dost aktivna inak) takze som este na to dostala depku (vzhladom na to a tiez ako dosledok anestezy - to je normalne, stava sa to), takze 3 dni boli tazke, potom som isla na kontrolu a dostala zasa valium, takze som mohla spat a toto vsetko preslo, od vtedy uz dobre, valium som brala este 6 noci, teraz uz iba panadol night, co je paracetamol s malou davkou niecoho na spanie. cez den lieky nepotrebujem. v noci uz v pohode spim (som 19 dni po), podla mna do prace budes moct ist za 5-7 dni. Prve dva dni po operacii boli super, vacsinu casu som prespala, ziadne hrozne bolesti, trochu tlak na hrudniku (ako pise karla) a natiahnuta koza - to je neprijemne - trvalo asi tyzden kym to ustupilo

ja zijem v zahranici tak preto. o tom ze to neni na cely zivot - to ma len napadlo, ze ci si to uvedomuju, ze budu musiet tu operaciu podstupit este raz minimalne. ale to si sa nemusela tak nastvat:)

:slight_smile: ja som sa vobec nenastvala…sorrac ze to tak vyznelo :)) to som necela…

neboj sa, to sa vstrebe. ze to mas hore napuchnute - neni to ze si este nesadli? neviem ako dlho si po operacii. ja 19 dni. sadaju dole. daj mi e-mail, poslem ti fotku. trva okolo 6 tyzdnov kym sa dostanu do takej tej prirodzenejsej polohy, ked je implantat pod svalom tak to moze trvat aj 2-3 mesiace, ale za tych 6 tyzdnov uz to bude viac-menej prirodzene.:slight_smile: mame sa na co tesit.

modroocka2@gmail.com dakujem :slight_smile:
no ja som bola operovana 7.2. takze len vyse tyzdna to je…ale som spokojna…ty nemas pod svalom? ozaj mas ich us maksie? lebo moje su dost tvrde… :frowning: a mam si ich natierat heparoidom…ty si ich cim natieras? a na jazvu? :slight_smile:

to nic:) skus pozriet to forum co som dala na neho link, strasne mi to pomaha - vies, ked mas nejake nejasnosti alebo divne pocity, je tam vela bab co si tym presli alebo prechadzaju a aj info ako urychlit hojenie, kedy co robi (napriklad kedy zacat cvicit a tak), no proste asi vsetko - aj to co by ta ani nenapadlo:)

uz ho pozeram :slight_smile: hned som na to klikla… :slight_smile:

ahoj Karla,
ja som bola tiez operovana 7.2, mam anatomicke a pod svalom. Ako si na tom?
pa

us pohodickaaaa :slight_smile: v robotke… neboli…len obcas… mala som ale tyzden take hnusne pichanie pod pazuchou zevraj mi tlacil implantat na nerv…uz to chvalabohu preslo,lebo som mala chromu pravu stranu :)) ked som spravila nejaky zly pohyb… a ty ako? ja mam tiez anatom pod sval…

ahoj Karla,
a este tu citam, ze mas obvod hrudnika 79cm a 325 ml. Je to sranda, presne ako ja, a este aj rovnaky termin operacie.

ahoj Kosi,
ja som platila v hotovosti, ale viem o tom
ze na splatky sa da platit v Interklinik v Bratislave. Ale neviem aki su tam doktori