Plastika nosa

Ako ti zavidim, ze to mas uz za sebou. Ja mam termin o 2 tyzdne, a stale rozmyslam a vaham ci ist alebo nie. Bojim sa hlavne toho, ako zvladnem dychanie ustami a ci sa vobec preberiem z narkozy : /

Ahoj Pouli, tak to dýchanie je fakt problém. Ja som už doma, tampóny mám vonku, na druhý deň mi ich vybrali. Dýcha sa mi nosom celkom dobre plus mínus, je to tam opuchnuté. Som zatiaľ so všetkým veľmi spokojná.

Ahoj Alicka, mne tie tampony vyberu az na 4 den. Ja neviem, ci to zvladnem, to dychanie. Pochybujem, ci mam ist alebo nie.

Ahoj mňa operoval dr. Doležal pred mesiacom, mám nos ešte dosť opuchnutý, ale už teraz je pekný a keď odpuchne budem už na sto percent spokojná. Je hlavne prirodzený, takže doktora ti môžem odporučiť, je šikovný.

1 lajk

Ahoj Pouli, toho dýchania sa netreba báť, dá sa to zvládnuť, nie je to nič strašné a z narkózy sa určite preberieš, ja som sa tiež bála a som tu, dokonca mi nebolo vôbec zle, ani len nachvílu, doktori ma ubezpečili, že dnešná narkóza už nie je taká škodlivá obchádza všetky dôležité orgány, takže len smelo do toho, nebudeš ľutovať uvidíš.

Fakt? Ked ja som taky strasny bojko. Skusala som teraz dychat ustami je to strasne, ach. Chcem ist na op., ale neviem.

Ahojte. Kto ide tento, alebo na budúci mesiac na plastickú operáciu nosa k doktorovi Maršalovi v Trnave?

Ahoj Pouli, ku komu ideš na plastiku nosa? Ja mám termín v marci.

Ahojte, ja som bola na plastike nosa u MUDr. Očenáša pred pár dňami. Síce nový noštek uvidím až na budúci týždeň, ale spokojnosť je z mojej strany sto percentná.

Ahoj nikol, kolko ta stala operacia u pana doktora Marsala?

Ahoj, ako sa ti paci nostek dnes? Ja by som si tiez chcela dat zuzit nosne dierky aj cely nos, dakujem za odpoved.

Ahojte, ja mam cerstvo po plastike nosa v Novamede v Banskej Bystrici u p. dr. Cervena. Dnes mi davali dole tampony z nosa. Ja neviem, ci je to u kazdeho ine a aj bolest, ale ja vam mozem vsetkym prehlasit (a to som riadna citlivka), ze vyberanie tamponov (po siestych dnoch) ma nielenze vobec nebolelo, ale ani to nebolo neprijemne, ako ked vam vyberu z nosa sulok vaty, cakala som to najhorsie a prislo asi to najlepsie, co mohlo. Taktiez dychanie ustami, desilo ma to, ako to zvladnem, ale dalsia vec, ktoru musim pripomenut, bolo to uplne v pohode. Fungovala som takto 6 dni, to treba vydrzat, ale vobec to nie je az taky problem. Na druhy den po operacii ma bolelo v ustach podnebie, aj stipalo, nemohla som dobre preglat, je velmi dobre zvlhcovat si usta, napr. vreckovkou (al gazou - kupite v lekarni) namocenou v studenej vode, co najcastejsie som dychala cez mokru vreckovku. V noci to bolo najhorsie, vzdy som sa budila s bolestou, ale hned som sa napila a zvlhcovala si usta a hned bolo lepsie. Nos ma bolel len trochu, obcas som citila bolest v usiach. Odporucam teda vsetkym zvlhcovat si usta a vela pit. Drzim palce, kto by nieco potreboval, len mi napiste, rada poradim.

Ahoj Nicol aj ja sa rozhodujem pre operáciu nosa. Neviem sa rozhodnúť medzi Maršalom a Košťálom v BA. S Maršalom si bola spokojná? Ako vyzerá tvoj noštek teraz? Si spokojná? Ďakujem za odp.

Ahojte, chcela by som sa spytat, ako dlho trvala u vas doba rekovalescencie. Za aky dlhy cas po operacii je mozne vratit sa do “normalneho zivota”?

Som šokovaná, aký je to masový šport úprava nosov. Mám 58 rokov a nos mám rovnný, ale dlhý. Komplexy som mala len kým som sa nevydala. Mám pekného manžela /s normálnym nosom/ a na operáciu by som nikdy nešla. Ani za mlada, tobôž teraz. Vyznávam v živote iné hodnoty, ako fyzická krása, ktorá je pominuteľná. Kým si v hlave nezrovnáte hodnoty, nikdy nebudete so svojim výzorom spokojné a plastky budete absolvovať stále. Vždy sa niečo nájde, hlavne s pribudajúcim vekom.

Ahojte, chcem sa opytat, ci niekto nema skusenost s MUDr. Jezovitovou. Bola som u nej na konzultacii a zvazujem operaciu a rada by som poznala nazor niekoho, kto u nej bol.

Mne nos operoval MUDr. Hájek v Ružinovskej nemocnici. (Celková korekcia nosa) Stretla som sa s maximálnou ústretovosťou, ochotou, zodpovednosťou a starostlivosťou. Bez akýchkoľvek bolestí, s jemným opuchom, bez tamponáže ma po dvoch nociach po operácií pustili domov. Nehovoriac o ústretovosti doktora, ktorý kvôli môjmu prepusteniu z nemocnice alebo preväzu neváhal prísť v sobotu / nedeľu na ošetrovňu. Hojenie napriek vysokým letným horúčavám prebehlo v poriadku a s výsledkom som spokojná. Odporúčam.

Ahoj Veronika, prosím ťa ako si spokojná s plastikou nosa od MUDr. Očenáša? Odporučila by si mi ho?

Ahojte baby. Neviete poradiť či si mám na operáciu nosa vybrať doktora Červeňa s Novamedu alebo doktora Kováča. Dlho som sa rozhodovala nad operáciou a teraz už keď som rozhodnutá tak zas neviem ku komu ísť. Alebo poradte nejakého fakt dobrého odborníka. Ďakujem

Dobrý deň,
mňa čaká plastika nosa na budúci týždeň u MUDr. Červeňa. CHcela by som sa Vás opýtať, či a kedy ste s Dr. Červeňom konzultovali Vašu predstavu o nose. Tiež sa bojím ako vydržím tamponádu. Koľkokrát ste museli ísť na kontrolu či ošetrenie? Ja idem v lokálnej anestéze, Vy ste mali celkovú? Ako dlho ste mali známky na tvári po zákroku, myslím modriny a pod. , ste spokojná s nosom a Vaše okolie si všimlo, že ste po plastike? Ďakujem za skoré odpovede.