No to ma podržte ľudkovia, koľko je vás s podobným problémom. Ja mám 24 r. syna a z úplneho zdravia ho pred mesiacom razom začali páliť - bolieť nohy - šľapy a prsty a aj dlane a prsty na rukách. Všetky základné vyšetrenia, ako píšete vy, už má za sebou, Momentálne už takmer dva týžd. leží na neurologii v MT. Robili mu samozrejme more vyšetrení aj magnet. rezonanciu mozgu a chrbtice a punkciu do chrbtice na likvor. Čiže už veľmi vážne odborné vyšetrenia. Všetko, naozaj všetko je v poriadku, len syn už nemôže vydržať od bolesti. Žiadne analgetiká v infúzkach absolútne nezaberajú, až sa to nechce lekárom veriť. Celý ten mesiac nespáva, len tak zdriemne, nohy má už vyšúchané do chrást, čo si ich tak šúcha v posteli, aby tú bolesť prehlušil. Neopuchli, prekrvené - teplé ich má normálne. Na pohľad, aj vyšetreniami úplne zdravé nohy a vlastne “celý človek”. Ale ukrutné bolesti stále pretrvávajú, niekedy keď si voláme musí pre bolesť prestať komunikovať. Troška pomôže ľadová voda na ne, ale to je len veľmi nakrátko. Lekári už nevedia čoho sa majú chytiť, keďže je hospitalizovaný, robili mu snáď všetko!
Nech si masíruje prsteník a prostredník na obidvoch rukách, medzi prvým a druhým článkom / prvý klb od nechta až ku druhému klbu /. Nech si dá skontrolovať zuby.
Dobrý deň. Mám podobný problém ako Váš syn. Mám 30 rokov a prvý krát sa mi problémy s nohou objavili cca. pred dvomi rokmi. Chodila som po kadejakých vyšetreniach a všetko bolo v poriadku. Teraz týždeň dozadu nastal podobný problém. Bolesť sa objavila na tej istej nohe v stehennej časti. Jediný kto mi vtedy vedel pomôcť bola pani Mudr. Danica Nagyová z Košíc - ide o centrum celostnej medicíny. Keď to dáte do vyhľadávača objaví sa Vám to tam, ja sa tiež idem objednať o dva týždne, lebo momentálne mám malú dcérku a je to v Košiciach, čiže dosť problematické pre mňa. Želám veľa úspechov. Bola by som rada, keby Ste mi napísali, či ste sa tam rozhodli ísť. Lebo mne vtedy bolesti prešli po jednom týždni, čo mi pani doktorka dala prírodné lieky.
Ja mam 24 rokov a mam bolesti noh, po celej dlzke, od sedacieho svalu az po lytka. K tomu mam neznesitelny pocit smadu. Neviem ci to nejako spolu suvisi, ale ak nieco viete, poradte mi, co mam robit a na koho sa obratit. Dakujem.
Dobry den, mam uz dlhsi cas bolesti pravej spodnej koncatiny tak okolo lytka a kolena. Je to taka paliva, neprijemna bolest, niekedy dost problem vydrzat stat v praci osem hodin. Dost sa mi aj zvyraznili zily na celych nohach, hlavne tie drobne modre. Nemoze to byt aj vznikom krcovych zil, alebo to moze mat spolocne s chrbticou, ktora ma uz tiez nejaky cas boli? Prosim, poradte niekto.
Dobry den pan Dominik! Chcem sa Vas opytat na bolesti noh o ktorych ste pisali v prispevku? Zlepsilo sa Vam to, je to uz rok. Ja mam ten isty problem a som z toho na dne. Odpiste mi prosim, Dakujem Anna
Dobry den pani Slavka! Pisala ste prispevok o bolestiach noh. Mam podobne problemy s nohami a som z toho na dne. trva to uz vyse roka no nie tak inenzivne teraz sa to stale zhorsuje. Mam problem s krizami, takze si myslim ze je to aj toho, ale citala som o takzv. ostrohoch v patach, ale na druhej nohe je to na klembe, a z toho sa stupnuje bolest po celych chodidlach, a postupuje az do kolien, az padam z noh. Prosim odpiste mi. Dakujem Anna
Mna stale boleli nohy a doktor mi odporucil si kupit kvalitne ortopedicke vlozky, tak som si kupil a musim poklepat po hlave, ze to pomohlo.
Nemáte cukrovku?
Srdečne zdravím, tiež ma bolia obe nohy a ľavá mi puchne, poprosila by som adresu bylinkárky, Ďakujem Zuzana
Dobry den, len sa divim, kolko mladych ludi trpi bolestami noh! Ja som sa narod. s kratsiou nohou a teraz po menopauze / mam 59 / sa mi skratila na dlzku - 3cm. Prezivam peklo! K tomu koxatroza III. st. osteoartroza obidvoch kolien, asi od februara ma zacalo boliet koleno na tej “dlhsej” nohe, preto, ze je najviac zatazovana, pichama v stehne na hociktorom miesteako ihlicky, svrbi, trpne, ako by som na svale stehna stracala citlivost, mravencenie, sem tam pali, no, nepriala by som to nikomu. Hlavne ma to otravuje v noci. Sem - tam dostanem krc do lytok, a tlaci ma aj paplon! No a uz nehovorim o zmene pocasia! Uz sa mi pridruzilo aj lave rameno, hocikedy ma v nom picha a mam ho stuhnute. Robili mi komplet. vysetrenia krvi. Nemam reumu, cukor mam hranicny 7, proste boli ma cela bytost. K tomu trpim vysokym TK, beriem plno liekov. Citim sa ako 100r! Na sono ciev DK mam ist az 14.06. V kalendari tlacim dni ocami / na obj. cakam uz 2 mes. / ! Jedna lekarka mi splechla, ze mozem mat neuropatiu, to vraj byva pri diabetes. Je to odumieranie nervovych zakonceni! Srdecne ju zdravim, aj som zmenila lekara! Nestalo sa mi 1 kr., ze zabila uplne DG od veci, neodborne! Tak ma vylakala, ze teraz stale myslim na to - co az, rozhodla som sa kupit si glukomer, aby som nebehala k obvod. lekarke. nepijem, nefajcim, nekaviockujem, ale bolest mi obmedzuje pohyb. Ist po schodoch? No co pisat? Som otravena sama zo seba! Ako som zostala na dochodku, poznam len cakarne Dr. vsetko sa na mna zrutilo. A tym sa mi rozpadlo aj 40 rocne manzelstvo! Kto by chcel nevladnu choru zenu, a deti mamu? Uz teraz, ked nevladzem tahat na vsetkych? Zelam vam skore uzdravenie a pekny bezbolestny den, Marysol Zvolen.
Mam rovnake problemy ako Vy. Ja vsak uz budem mat 80 rokov, takze vela veci som pripisovala, ze je to uz primerane s vekom. Az ked mi zacali puchnut nohy, co so doposial to nepoznala, tak som navstivila neurologicku. Najprv som odmietala tabletkovu liecbu, ale ked, ako som uviedla, zacali mi opuchat nohy, tak som suhlasila s tabletkovou liecbov. Od 30. maja t. r. beriem denne 1x tablety LYRIKA 75 mg a 2x denne Tiamin - vitamin B1, a vitamin Mg+Bz ex vecer. Tato liecba mi skutocne pomohla, citim sa celkom ina, ako ste sama pisala, ze sa neviete uz ani otocit na posteli, to som mala aj ja, ale to som myslela, ze je to normalne vzhladom na moj vek, spim a ked sa zobudim nepocitujem tazkost a cudzie nohy. Neviem aku liecbu ste uzivala, ale skutocne Vam odporucam tablety LYRIKA. Pocitila som sice vedlajsie ucinky, co z dovodu beriem tieto tablety iba obden.
Prajem Vam najst tu spravnu liecbu. Maria
Mna ked boleli nohy, dala som na recepty mojej starej mamy a pomohlo. Kazala mi zdvihnut jednu nohu, chvilu so zdvihnutou pockat, potom nou zatriast, zase pockat a potom ju dat na podlozku a zase pockat a potom zdvihnut druhu, tak isto zopakovat a nakoniec obe nohy naraz to iste. Staci 10 min. denne, a robit dovtedy, kym vypukle zily neustupia a husta krv sa navymeni s riedkou. Robievam to dodnes, ked mi to pride na rozum. Ked ma pichalo v clenku, kazala mi davat pod plachtu papradie, ani neviete ako to zabralo, vytiahlo vsetku kyselinu mocovu. Skuste, neolutujete.
Zdravim, uz viete co to je? Ja mam presne tie iste bolesti na lavej nohe a uz to zacina aj na pravu a tiez hravam futbal 2 x tyzdenne, Peter.
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či sa už váš syn z toho dostal, alebo mu aspoň prišli na to čo mu je. Tiež mám podobný problém, mám 23 rokov. Doktori mi toho zatiaľ veľa nezistili. Myslím si, že takéto bolesti ako opisujete a aké mám aj ja, môžu byť jedine prejavom infekcie v tele, najčastejšie dlhodobej nezistenej boreliózy. A aj keď otestujú na infekčnom krv, tak vám urobia testy len na základné vírusy a infekcie (maximálne 5 druhov) , a pritom ich existuje vyše stovky.
Pravdepodobne opisujete bolest sposobenu casto, pokial behavate a mate mensiu nadvahu a slabsiu obuv. Tiez som si s tym uzil svoje. Skusal som lieky, obklady, vselico. Jedine, co mi pomohlo, bolo kostihojova tinktura a zmena obuvi.
Ahoj. Mám úplne rovnaký problém. Nepoviem, keby som bol v dôchodkovom veku, ale myslím, že 29 rokov je na podobné problémy málo. 3-krát do týždňa hrávam futbal, pravidelne som na biku, sauna a vírivka je samozrejmosťou. Nejde mi to do hlavy, že ma to taktiež tak bolí. Doktori zatiaľ 0 bodov. Podarilo sa ti zistiť niečo viac? Ďakujem za odpoveď. M
Vacsinou je to reuma. Staci, ze nekurite a mate vystrcene hole nohy spod paplona. Po niekolkych dnoch vas zacne niekde boliet. Mna konkretne, ramena, lakte. Slapy, lytka, slachy. Pomoze teplo a naplaste z diklofenaku.
Uz ste prisli na pricinu, ja sa takto trapim uz mesiace a tiez to optoped urcil na pretazenie pohyb aparatu, zle drzanie tela, ale nemam pocit, ze to po liecbe ustupilo, ani ibuprofen nepomaha, ako dalej?
Ako sa dari? Chcem len vediet, ci ste to nejako vyriesili? Ja mam podobne problemy 3 mesiace a nic nezabera, dakujem.