Dobry den Dominika,
mozte mi napisat ake cviky Vam pomohli? Ja som cvicila SM cviky, ale ked mi bolo lepsie tak som prestala, takze teraz sa mi to vratilo, ja mam vysunute krcne platnicky.
Dakujem a prajem pekny den
Milá Jolana, Váš príspevok je už starší, možno ste už na tom lepšie, ale skúsim Vám poradiť. Neviem, kde presne pod lopatkami Vás chrbtica trápi, ale stavce Th 4 až Th 8, ktoré sa nachádzajú medzi lopatkami súvisia s trávením. Th 7 je zhruba vo výške dolného okraja lopatky, Ďalej Th 10 a 11 sú v mieste zapínania podprsenky a súvisía s ľadvinami. Skúste nájsť šikovného terapeuta, ktorý ovláda Dornovu metódu vo vašom okolí. Možno máte vysunutý niektorý stavec a ten robí problémy. Vynikajúce je tiež na problémy s chrbtop cvičenie s gumou 15-20 min. denne podľa MUDr. Smíška. Zlú statiku chrbtice rieši aj metóda rolfing. Dám podrob. info na magdulkak@centrum.sk.
Pani Emília, napíšte mi v ktorej časti krčnej chrbtice máte problém, alebo aspoň podrobnejšie ťažkosti, ktoré máte. Skúsim Vám poradiť, napíšte na magdulkak@centrum.sk
Dobry den Dominika. Mam tiez vysunutu platnicku L5 / S1 a nic mi nepomaha, bolesti su stale. Mozem Vas poprosit o zaslanie tych specialnych cvikov? Velmi pekne dakujem.
Pekný večer. Mohla by som poprosit o konktakt na pani, ku ktorej chodíte cvicit? Som z Trnavy a potrebujem pomoc ako cvicit pri bolestiach. Velmi Vam dakujem. Daniela
Ahoj Dominika. Tiež mám problém s chrbticou. Neviem síce, či je to vysunutá platnička, alebo niečo iné, ale mám veľké bolesti v oblasti krížov a vyráža mi to do ľavej nohy. Momentálne som na liekoch a čakám na CT vyšetrenie. Lekár tiež odporúča operáciu, ale radšej by som si pomohla cvičením. Počula som, že to pomáha. Chcem Ťa poprosiť či by si mi neposlala tie špeciálne cvičenia, ktoré aj Tebe pomohli. Ďakujem Vierka
Ahojte žienky, mala som tiež problémy s chrbticou v krížovej oblasti (4, 5 stavec) a cvičila som spinálne cviky (vygooglite si), najprv na rehabilitácii a potom doma, sú dobré aj v rámci prevencie.
Asi pred mesiacom mi na magnetickej rezonancii zistili moj problem s bolestou krku a vytacania hlavy, mam posunute stavce v oblasti krcnej chrbtice, lenze k bolesti sa krcnej chrbtice sa pridala aj bolest v driekovej casti chrbta a to najme ku koncu dna. Neviem, ci ta bolest je od chrbtice alebo obliciek. Teraz som na infuziach, tak to az tak necitim, ale mam dojem, ze ku veceru je tato cast opuchnuta a pri prudkych pohyboch citim tupu bolest. Prosim Vas poradte ako dalej, ci ta bolest je spojena s krcnou chrbticou alebo nieco ine.
Venujem sa celkom úspešne odstraňovaniu bolestivých stavov. Vyšetrenie je ovšem v mojej ambulancii v Čadci. Treba sa objednať. Bez vyšetrenia dávať rady nie je správny postup. V prípade záujmu sa informujte mailom. Vladimír Jurišta, terapeut
Aj ja mam dlhe roky problemy s chrbticou. Som po operacii krcnej a teraz mi este navyse hapruje L5-S. Mam zvapenatenu platnicku a tlaci mi na nervy. Lezat a obracat sa v posteli je pre mna utrpenie. Prosim Vas, na akom matraci sa Vam ulavilo? Budem rada, ak mi odpoviete. Dakujem.
Ahoj Dominika. Manžel má tie isté problémy. Mohla by som poprosiť o tie cviky? Ďakujem. Monika
Ahoj Dominika, ja mám dosť veľké problémy s chrbticou, neuveriteľne ma bolieva, mám aj skoliózu, lenže nechcem to nechať len tak, doma cvičím, ale stále nič, tak by si mi mohla prosím Ťa dať kontakt na tú pani v Trnave, ďakujem.
Chápem Vás, lebo ja mám ten istý problém, najprv to bola len bolesť ruky, potom sa pridalo rameno a bolesť prechádza aj dopredu v oblasti prsníka. Po dvoch rokoch sa pridali aj bolesti driekovej časti. Reakcia lekárov: cvičiť, cvičiť, cvičiť
Mám tento istý názor, je to asi naozaj psychika. Netreba sa mučiť bolesťami ale prehodnotiť svoj život. Vyčistiť hlavu a bolesti zmiznú / práve tým obdobím prechádzam / Držte mi palce a ja myslím na Vás! Super názor Ivetka
Dobry den, ja som si dnes nasla prispevky a kedze aj ja mam take iste problemy o akych citam (hernia disku) L5 S1, tak by som vas poprosila o zaslatie specialnych cvikov na chrbticu pri vyskoceni platnicky, dakujem.
Dobrý deň, vie mi niekto poradiť? Mám asi 2 týždne vyvíjajúce sa bolesti v oblasti klúčnej kosti, kt. sa zhoršujú a pri dvíhaní sú neznesiteľné. Nejde mi to do ruky, je to pri klúčnej kosti, v ramene a ide mi to pár centimetrov pod klúč. kosť k hrudníku, niekedy až do krku. Ak by niekto vedel poradiť, budem rada.
Dobrý deň. Mal by som jednu otázku. V posilňovni som cvičil drepy s činkou a pri drepe som sa predklonil (nechcene) a zadok mi išiel hore skôr ako chrbát. Teraz neviem či to mám iba presilený chrbát alebo či by som stým mal ísť k doktorovi. Bolí ma to v spodnej časti pri chrbtici z oboch strán. Keď sa predkloním mi to ako keby vyrážalo dych a keď úplne vystriem spodnú časť chrbta (vypučím brucho), tak vtedy si to tiež cítim. Ďakujem za odpoveď. Neviem si už rady, nikde som ešte nenašiel odpoveď na moju otázku.
Dobrý večer, potrebné je ísť k lekárovi, pretože môžete mať poškodenú medzistavcovú platničku v driekovej oblasti chrbtice. S pozdravom, Dana.
Mam bolesti v spodnej casti chrbta, ale neviem, co moze byt pricinou, boli ma niekedy mierne pri chodzi, niekedy vobec, hlavne co mam problem v sede ak sa chcem zohnut, vtedy to zaboli, ani sediet poriadne nemozem, niekedy ma bolela takto chrbtica od obliciek, alebo ladvin vzdy po chorobe, ale trez co som bol asi tri tyzdne chory, a uz asi tyzden som zdravy, bolesti pretvavaju, ako si mozem pomoct sam, alebo musim navstivit lekara, mam len 22, dakujem.
Marian, mozes mat este nedoliecene oblicky a pretrvava v nich infekcia. Co najskor to musis doliecit, chod urcite k lekarovi, lebo mozes neskor trpiet chronickym unavovym syndromom, ktoreho su priciny prave nedoliecene infekcie.