Ahoj Lenka,
pečítala som Tvoj príspevok a chcem povedať, že podobné problémy ako Ty a ešte mnohými ľudmi čo píšu na túto stránku, som mala aj ja, možno ešte horšie. V skratke opíšem ako som sa cítila.
V mesiaci O2/2OO7 som dostala chrípku, brala antibiotiká, ale necítila som sa dobre. Približne o rok som dostala do ľavého oka herpes zoster a chrípku. Po tomto sa mi začal kolotoč zdravotných problémov. Pálenie očí,vysoký krvný tlak/čo som dovtedy nepoznala/, bolesť ľavého ramena, ktorá vyžarovala do ľavého lakťa/ na ľavej strane som nemohla ani ležať/,pichanie pri srdci,
bolesť hlavy na temene, a tlak do očí,pálčivá bolesť za hrudnou kosťou /myslela som si, že mám zápal srdcového svalu/, bolesť pechádzala pod ˇavú lopatku , celková slabosť, bolesť svalov, hlavne na nohách, aj pri krátkej chodzi potenie, mimoriadna citlivosť na chlad napr. vo vykúrenej miestnosti pri stene mi začala byť zima. Mala som pocit, že pľúca mi pracujú na 6O percent, suchý kašeľ. Skrátka neschopná sa pohybovať. Keď som prišla z roboty, musela som si ľahnúť a zabaliť sa do deky, nič ma nebavilo. Bola som aj hospitalizovaná, ale podľa lekárov a z vyšetrení mi nič -podstatné- nenašli a skončila som z liekami na vysoký krvný tlak, nikoho nezaujímalo ako sa cítim. Približne po roku som sa horko-ťažko dostala na imunológiu, kde mi podrobnejším vyšetrením krvi zistili vírus na herpes / na to nezaberajú antibiotiká, no ja som ich zjedla veľmi veĺa/. Výsledok cysty na pečeni, zničené ľadviny, slezina atď.
Už som bola zúfalá a ani neviem ako /nič v živote nie je náhoda/ som sa na internete dostala na stránku - ryžová kúra- a zo zúfalstva, že už nemožem nič stratiť som sa 17.12.2OO8 rozhodla ju absolvovať. /treba si ju podrobne naštudovať a dodržať, hoci je to dosť náročné, hlavne treba mať pevnú voľu. Výsledok- vysadila som všetky lieky, neberiem ani na vysoký tlak a stav sa mi výrazne zlepšil.Toho času ju absolvujem znovu, som v 4 deň v 4 fáze.Vyslovene sa cítim oveľa lepšie, zmenila som celú životosprávu, ak sa ozveš a bude Ťa to zaujímať, tak si všetko vydiskutujeme.
Ešte Ti chcemm povedať, že som chodila aj na reflexné masáže na nohách, kde mi lepšie stanovili diagnózu ako lekári. Jedná sa o relaxačné centrum v Lučenci, velmi som im za všetko povďačná.
Ak chceš napíš mi na : ria.novohrad@gmail.com
ahoj Magdaléna ak sa ti podarilo zohnat od Dušana tu adresu na pani chiropraktičku prosim ta posli mi ju lebo mne zatial od neho neprisla žiadna odpoved,velmi pekne dakujem
Dobrý den mam problém posledný týždeň , ma neskuočne bolí hlava pri silovom tréningu. Poriadne sa rozcvičím, pijem veľa tekutín ale príde to vždy pri inom cviku je to bolesť ako pri migréme vyáža zo zátylku ľavá strana a je to taká tupá bolesť smerom cez hlavu k čelu ked prestanem cvičiť uľaví sa no už ma bolí hlava až do večera ak chcem v opakovaní cvikou pokračovať prídem po skoro posledný ktorý vladzem a nevydržateľná bolesť mi nedovolí pokračovať , pomôžte mi prosím nezaberajú ani tabletky na bolesť
dakujem
Dakujem za tvoj príspevok, Ivka. Som na materskej, pohybu mám dosť, popri tom robím účtovníctvo viacerým podnikatelom. Priznám sa , že cielene necvičím, ale už som začala. Rozhodla som sa ,že konečne po 7 rokoch manželstva ,obetovania sa 2 deťom a totálneho zanedbávania seba a svojho zdravia - maminy vedia o čom asi hovorím, idem pravidelne plávať. Včera som bola. Dnes som oprášila bežky a davaj na bežkách hore na Šturec 2 km a naspať. Po 2 rokoch občasných behačiek po doktoroch a to ked už bolo dosť zle som si povedala, že asi dosť. Aj tak mi nepomohli a jeden mi dokonca povedal, že nech idem na psychiatriu. Lenže ja som mala úraz chrbtice a kompresívnu zlomeminu 11 stavca, bolo to asi tak pred 3 mesiacmi. Od vtedy sa moj stav rapídne zhoršil a začali tie popísané problémy.Aj som za ten mesiac čo som nemala nič robiť rapídne pribrala asi 6 kg!!! A taksi žijem dalej. To je asi moj stav v skratke. tak papa a už prehodnocujem svoj režim …
Pavol,
ak chceš,prečítaj si môj príspevok pod zn.Ria zo dňa 16.3.2010 na tento problém. Ak sa ozveš,všetko Ti vysvetlím.
S pozdravom Ria.
Ahojte, chcem sa spýtat jednu vec, už skoro 2 mesiace mam hrozne bolesti chrbta v dolnej casti, ako su ladviny, hrozne to boli a v noci sa nemožem ani obratit na druhu stranu tiež sa nemozem zohnut. V poslednej dobre mi to zacalo tlacit do pravej nohy ktora ma strasne tiež boli a velmi ma ovlada unava kazdy den vstanem vyspata a pritom citim o hodinu unavu a len by som spala, možte mi poradit co to je, alebo co to može byt?? velmi k doktorom nechcem, kedze im už vlemi neverim…ak možte napiste mi mail… dakujem. S
Ahoj Soňa, môžem ti vrelo odporúčiť, aby si navštívila neurológa a to čo najskôr, presne takto to umňa začalo, potom ma vykrútilo do strany a skončila som na infúziách, lebo mám niečo s platničkou v oblasti (L5SI), to je posledný stavec tesne nad trtolovou kosťou, práve čakám na výsledky CT, nečakaj na zázrak samé to neprejde,bude to horšie želám skoré uzdravenie.
Soni, ja som mala podobné problémy. Lekári mi diagnostikovali vysunutú platničku medzi L5 / S1. Posielali ma na operáciu, ale mne sa nechcelo. Počula som, že veľa ľudí po operácii bolo na tom ešte horšie. Jedna známa mi odporučila špeciálne cvičenie. Neskutočne zabralo. Cvičím tretí mesiac a cítim sa fantasticky. Na operácu vôbec nemyslim, lebo ju už nepotrebujem. Ja chodim cvičiť k jednej pani do Trnavy 1x do týždňa. Doma musím každý deň. Síce sa mi vždy nechce, ale keď si spomeniem, ako mi bolo, tak sa rýchlo “naštartujem” Držím palce.
Dušan, mám prosbu - mohla by som dostať kontakt na chiropraktičku u ktorej si absolvoval svoj pobyt? Mám neskutočne problémy s krčnou chrbticou - lieky mi nezaberajú a teraz som dostala aj infúzie ale trvalo to skoro 3 týždne, kým mi trochu ustúpili bolesti. Budem Ti veľmi vďačna, ďakujem.
Nič iné ti neostáva, ako zájsť za nejakým dobrim neurológom a čím neskôr pôjdeš, tým horšie pre teba, nie je to sranda to mi ver!
Ahoj, vedeli by ste mi poradiť nejaké cviky na chrbát? Našiel som si prácu, kde sa 8 hodín pracuje v stoji. No po troch hodinách v práci mám neskutočné bolesti chrbtice (kríže). Myslel som si, že to prejde, ale je to už 2. týždeň, čo mám tie bolesti. Ďakujem za odpoveď.
Prosím Ťa, nemôžeš mi poradiť, aké sú to cviky? Tiež mám takého problémy. Ďakujem
Ahoj Palo. 31.1.2010 si uvádzal bolesti, ktoré mám aj ja už asi 6. mesiacov a neviem sa ich zbaviť. Nezabrala ani liečba reflexnej diagnostiky, spojená s masážou chrbta. Ak máš nejaké kladnejšie výsledky od toho obdobia, tak budem vďačný za informácie. S pozdravom.
Dobry den Dominika,
mozte mi napisat ake cviky Vam pomohli? Ja som cvicila SM cviky, ale ked mi bolo lepsie tak som prestala, takze teraz sa mi to vratilo, ja mam vysunute krcne platnicky.
Dakujem a prajem pekny den
Milá Jolana, Váš príspevok je už starší, možno ste už na tom lepšie, ale skúsim Vám poradiť. Neviem, kde presne pod lopatkami Vás chrbtica trápi, ale stavce Th 4 až Th 8, ktoré sa nachádzajú medzi lopatkami súvisia s trávením. Th 7 je zhruba vo výške dolného okraja lopatky, Ďalej Th 10 a 11 sú v mieste zapínania podprsenky a súvisía s ľadvinami. Skúste nájsť šikovného terapeuta, ktorý ovláda Dornovu metódu vo vašom okolí. Možno máte vysunutý niektorý stavec a ten robí problémy. Vynikajúce je tiež na problémy s chrbtop cvičenie s gumou 15-20 min. denne podľa MUDr. Smíška. Zlú statiku chrbtice rieši aj metóda rolfing. Dám podrob. info na magdulkak@centrum.sk.
Pani Emília, napíšte mi v ktorej časti krčnej chrbtice máte problém, alebo aspoň podrobnejšie ťažkosti, ktoré máte. Skúsim Vám poradiť, napíšte na magdulkak@centrum.sk
Dobry den Dominika. Mam tiez vysunutu platnicku L5 / S1 a nic mi nepomaha, bolesti su stale. Mozem Vas poprosit o zaslanie tych specialnych cvikov? Velmi pekne dakujem.
Pekný večer. Mohla by som poprosit o konktakt na pani, ku ktorej chodíte cvicit? Som z Trnavy a potrebujem pomoc ako cvicit pri bolestiach. Velmi Vam dakujem. Daniela
Ahoj Dominika. Tiež mám problém s chrbticou. Neviem síce, či je to vysunutá platnička, alebo niečo iné, ale mám veľké bolesti v oblasti krížov a vyráža mi to do ľavej nohy. Momentálne som na liekoch a čakám na CT vyšetrenie. Lekár tiež odporúča operáciu, ale radšej by som si pomohla cvičením. Počula som, že to pomáha. Chcem Ťa poprosiť či by si mi neposlala tie špeciálne cvičenia, ktoré aj Tebe pomohli. Ďakujem Vierka
Ahojte žienky, mala som tiež problémy s chrbticou v krížovej oblasti (4, 5 stavec) a cvičila som spinálne cviky (vygooglite si), najprv na rehabilitácii a potom doma, sú dobré aj v rámci prevencie.