Psoriaza

Milá Martina, mám psoriázu asi 30r. , nie velmi ťažkú, ale predsa. na mastičky nemám trpezlivost, dosť to zanedbávam, lebo mi nesvrbí. jedine vo vlasoch. ale vždy sa mi zlepšia prejavy v lete, a pri mori. po pobyte pri Mrtvom mori pol roka som mala úplne čistú pokožku. keď máte možnosť, chodte do Izraela, alebo do Jordánska. , naozaj jedinečné. A.

Aj moja 16 ročná dcéra za 4 roky so psoriázou vyskúšala všetky možné aj nemožné spôsoby. Už jej hrozilo, že bude musieť užívať Metotrexát. Rozhodla sa pre striktnú diétu. Zo stravy vylúčila všetky mliečne výrobky, sladkosti, chlieb a výrobky zo pšenice, údeniny, červené mäso, zemiaky. Po 6. týždňoch na tejto diéte nastalo zlepšenie o 50 percent. Ovšem je to diéta na celý život. Takže podľa mňa diéta má liečebný účinok na psoriázu. A som veľmi rada, že dcéra je taká statočná a utrpenie sa jej zmiernilo. Po ostatných liečebných procedúrach mala len krátkodobé zlepšenie, pričom procedúry boli značne vyčerpávajúce (napr. 4 krát týždenne chodila do Tomesy, no skrátka otravné) Existuje aj prísnejší variant diéty, ktorú dcéra vydržala len 3 dni. Podrobnosti o nej nájdete v aj na www.howtobeatpsoriasis.com. Pri doržiavní tejto prísnej diéty je efekt do 2 mesiacov zaručený.

Milá Martina, si asi taký optimista ako ja. Tiež mám 18, ale psorku už mám približne 8 rokov. Doteraz som nemala nejaké vážnejšie problémy a preto sa ani stravou ani nijako inak neobmedzujem. Mám aj bolesti kĺbov, ale aj to sa dá prežiť. Niekedy si aj poplačem so strachom, že ako raz dopadnem, ale dúfam, že ak mi nebude lepšie, tak aspoň nech to ostane tak ako to je. Držím ti palce, nech ti ten optimizmus ostane čo najdlhšie.

Presne tak, psoriaza sa neda vyliecit…

Ahojte vsedci, psorka ucinkuje na kazdeho inak ako som sa tu docital, tak isto ako aj lieky, masticky a ine lieciva, ja ju mam uz asi 7 rokov, len velmi ma trapi, ze ju mam aj na penise, ma tu niekto tiez taky problem co sa tyka intimnych miest? Je to strasne, zatazujuce a bolestive, lebo pokazdej malej potrebe sa musim umyt, lebo to svrbi a stipe, pouzivam sprchac z Avonu a morsku sol do …

Dobrý deň, aj keď neskôr, predsa len chcem reagovať na Váš článok a liečby psoriázy v Mŕtvom mori. Nie každý si môže dovoliť taký výlet ale odporúčam aj tu na Slovensku zájsť do Podhájskej - termálne kúpalisko neďaleko Nových Z8mkov, kde zloženie termálnej vody je presne také isté ako v Mŕtvom mori. Výsledky liečby a skúsenosti so psoriázou sú v tejto vode veľmi priaznivé. Skutočne úprimne Vám túto návštevu odporúčam. Ja tam chodím už 3 roky. Všetko dobré želá Xénia z Topoľčian.

Tak xanaela, neviem, či len si liečiš komplex z toho, že si pri mori ešte nebola, nechcem byť hnusný, ale dôvod, prečo sa chodí s psoriázou k moru je extrémna koncentrácia soli v tej vode. Podhájska je termálne kúpalisko, v ktorom je teplá voda, je plné dôchodcov a ľudí pomiešaných od buka do buka, ľudia s psoriázou a celkovo so slabšou imunitou by sa mali týmto miestam vyhýbať, lebo iba nachytajú ekzémy a inú pliagu, slaná je iba vtedy, keď sa tam dostatočný počet dôchodcov vyciká.

Ako ste na to prišiel pán Igor M. že som nebola pri mori? Som zdravá žena, bez komplexov pokojného myslenia a vznášať voči ľudom invektíva - z toho som už JA Bohuvďaka vyrástla a vyspela. Verím, že keď aj Vy sa niečomu naučíte, dokážete sa pozerať na ľudí a všetko okolo Vás inými očami. Držím Vám palce.
Ja za svojim odporúčaním Podhájskej plno stojím a viem, čo vravím a píšem. Aký je Váš názor na to, je čisto Vaším problémom. Veľa šťastia Vám úprimne želám pri Vašom napredovaní a sebazdokonaľovaní.

Dobrý večer pani doktorka, ako môže byť podmiené genetikou, keď nikto z našej rodiny 3 generácie dozadu nemá psoriázu, iba ja? a to zahŕňam sesternice, bratrancou, tety…

Mne na psorku veľmi pomáha prípravok Hippokratin, vyhráva dokonca aj pri porovnaní s pobytom pri mori.

Zistili sme že sme alergickí na LAURIL a Laureth. Tieto chemokálie sa pridávajú do temer všetkých prípravkov preto keĎ budeš niečo kupovať prečítaj si čo to obsahuje. Ja taký časopis Phonix. Aj zubné pasty obsahujú toto svinstvo ktoré sa vyrába na čistenie karosérií. Preto si čistíme zuby len práškom do pečiva zmiešaným s morskou soľou alebo BIODENTOM. My teraz používame prípravky od BODYCARE a kokosový olej aj sprchovací gel kokosový. Kupila som ho v BIPPE v Hajnburgu a stojí len 3euro.

Aj šaraticu sme vyskúšali ale nepomáha.

Máš úplnú pravdu. Každý nás chce len obrať o peniaze. Mám syna ktorý je veľmi fajn. ten kto chce ušetriť nemôže naletieť. Stačí sa pred spaním osprchovať, držať sa v čistote a sami si po sebe aj poupratovať. najdôležitejšie je aby mal človek pokoj a svoje súkromie. Rybičky sú veľmi dobré ale málokto to vydrží každý deň ležať v tej veľkej vani a potom solárium. Môj syn tam chodil odpočívať. Hlavné je byť v pohode, dobre sa najesť a odpočívať po práci. Mne napríklad pomáha becherovka. umývam sa v repíkovej vode alebo si natriem celé telo citronovou šťavou podľa toho či mám čas. Pre nás je dôležité aby sme mali zdravé zuby. Ked sme prechladnutí pijeme len čaj s túžobníka brestového a neužívame žiadne lieky. Každý človek si musí nájsť toho kto ho bude mať rád.

Keby bolo najhoršie môžeš si objednať od firmy Tilia Nobilis Multifunkčný konopný umývací gel ktorý pomáha za každých okolností. Umýva a naozaj lieči všetky formy kožných alergií. Môžeš si ho objednať aj cez internet ako my. Ja som alergická už aj na kávu. ked vypijem kávu tak ma svrbí celé telo a nepomáha nič len konopný umývací gel. Mám to vyskúšané.

… a preto som po transfúzií dostala psoriáza!

AHOJTE, ja mám psoriázu 30 rokov, ťažkú formu, všade: celé telo, vlasy, konečník, rodidlá, nechty, tlačí sa mi už aj do tváre… Všade. Vyskúšala som všetko možné aj nemožné. Celý život sa obmedzujem: diéty, chodenie po lekároch, more, skúšanie a vymýšľanie čo by sa ešte dalo vyskúšať. Momentálne som nastavená na biologickú liečbu, ale už aj tá zlyháva, Držala som diétu, kadejaké mastičky, bylinky, kortikoidy z ktorých som už predávkovaná tak, že mi rastú chlpy na brade a nad hornou perou, zhrubol mi hlas a už ani nehovorím o negatívnych účinkoch z biolog. liečby Ale to Vám nikdo nepovie. ožarovanie UV svetlom, metrotrexát, equoral. fajčila som bolo zle, prestala som fajčiť, žiadna zmena. Všetko pomáha len do určitého času. Celý život nosím dlhé rukávy, nohavice, škriabem sa, nemôžem ísť na kúpalisko, ba ani na lyže, lebo mi lyžiarka dodriape ložiská, ku kaderníčke s hanbou. Je mi z toho všetkého nanič.

Ahojte, jedine co mozem poradit co pomohlo aj mne po tom, ako som vyskusala stovky masticiek a neviem coho vsetkeho: Pouzivam len kozmetiku Dove a dermatologicky krem E45, kedysi mi zabral aj peeling morskou solou, z jedalnicka som uplne vylucila mlieko - nahradila som ho sojovym a mliecne vyrobky len obcas a aj to len nizkotucne syrove natierky, tvrde syry vobec, sojove a nizkotucne jogurty, nic vyprazane, ziadne vino a nic z bielej muky. A ano more pomaha a velmi, aspon mne, ale zatial pri mori nezijem, takze drzim spominanu dietu. Neverila som tomu, ale velmi zabrala.

Veru tak. Medzi tým bol môj syn na Srilanke a doniesol si odtiaľ sirup a olej. Bohužiaľ zatiaľ sa nám nepodarilo ďalší zohnať tu na Slovensku. Ale choroba ďalej nepostupuje zastavila sa. Od mája sme zistili, že potrebujeme na umývanie a pranie Mydlicu lekársku a chlorid horečnatý, ktorý sa mieša s medom. Ide o to, aby miesta, ktoré sa hoja nesvŕbili. Keď mu potriem kožu pred spaním týmto roztokom, tak si to neodlupuje. Rybky máme za sebou v decembri a nič. Denne mením prádlo ako predtým a starám sa, aby žil v kľude a pohode. Na miesta za ušami používam Kittlovú masť, ktorú vyrába EPAM združení v Zlíne. Prajem príjemné leto.

Skuste si niečo prečítať o MMS ja ho uživam 3 roky hlavne MMS2 a som skoro čistá. Nezľaknúť sa hlavne preštudovať na internete je toho dosť. Nie je to liek! Je to stará liečba. Tiež som 3 rokjy nebrala antibiotiká mám astmu atiež je stále vo vybornom stave… a tiež iné problémy. Na Youtube sú aj prednášky… daj si MMS, skusenosti a používanie Ahoj

Trpím psoriázou už niekoľko rokov. Doteraz som nič účinné nenašiel, no pár mesiacov dozadu mi známy poslal zo Švajčiarska masť Coresatin. Tvrdí že je to čistý zázrak na prírodnej báze. Mne aj môjmu známemu veľmi pomohla, už dlhšiu dobu mám pokoj. Teraz sa už dá Coresatin kúpiť aj u nás, no poisťovne ju nepreplácajú.
coresatin. sk