Psoriaza

Prosim Vas o radu Mam 17r syna, po pol rocnom uzivani equarola u, ktory sice pomohol., ale vela aj skazil, sa psoriaza velmi rozsiruje po celom tele SOm zufala, uz sme vyskusali Dr.MIchaelsa, Dr. nonu, Aloe vera… teraz sme na salicyle a JUSt Hladam nejaku dovolenku pri mori Viete mi poradit? Bojim sa Mrtveho mora… neviem, co ine vybrat

Moj syn ma 17r, nema mat strach, co pomoze jemu? prosim o odpoved

p.Lubka, kde to kupim? kolko to stoji? prosim pomozte, nemozem sa na syna divat, ako sa mu to rozsiruje … takisto ako trpi… ako stale nieco skusame … kde kupim tu lampu? dakujem

mam 17r syna, rada by som sa opytala, co viac skodi, fajcenie aleob pitie? dakujem

Rudy,mas moj suhlas.Psoriaza je klasicka kozna choroba psychosomatickeho povodu.Mne sa prajavila v 10.rokoch.Prezivala som velky emocny stres, strach, ktory som si v tom veku plne neuvedomovala, lebo som ani nevedela jasne vyjadrit moje pocity voci rodicom.Oni ani netusili, co sa v mojom vnutri odohrava a rovnako mi zabezpecovali vselijake masticky,doktorov atd. Nikoho nenapadlo sa so mnou porozpravat. Teraz s odstupom 20 rokov a so psoriazou uz 15 rokov bez prejavov(letentne tam iste kdesi cuci) mozem skutocne z vlastnej skusenosti povedat, ze masticky,vodicky…nepomozu pokial si pacient a hlavne jeho okolie neurobi sondu do seba. STRACH zo straty lasky, VYCITKY ze nie sme dost dobri pre nase okolie, NIKTO nas nema rad, NEMAME HODNOTU pre nikoho…NEMOHUCNOST zvratit, zmenit situaciu…TOTO SU EMOCNE SPUSTACE psoriazy. Presla som si tym. Viem o com hovorim. Mala som ju na nechtoch na rukach.Ake symbolicke…nevedela som sa branit vtedajsej situacii…Naberte odvahu a pozrite sa do seba. DRZIM PALCE

Absolutny suhlas.Ako dieta som si tym presla.Ani moji rodicia ma netyrali,starali sa o mna a predsa…detaily neuvediem…ale mala som strach, ze ma nemaju radi…emocny deficit…STRACH. Rudy to pise absolutne presne.Necakajte, ze vam dieta povie na 1krat co ho trapi. Pozorujte,prejavujte vela ludskosti a radosti, ze je tam, ze ho lubite, vazite si jeho nazor, akceptujete ho…je pre vas dolezite…Urcite je dobre obmedzit mliecne vyrobky.

Aoy tak ďakujem skúsim to a dám vediet ako som dopadla :slight_smile:

ahojte prosim vas poradte mi lekarka mi predpisala vodicku do vlasov belosalic… aj mast belosalic mozem si tu masť davať aj do vlasov lebo ta vodicka mi moc nepomaha… inak na laktoch a kolenach mam expecial u lipiditto a to mi pomaha dakujem prosim PORADTE

Ak bol niekto pri mŕtvom mori tak by som poprosila cez ktorú cestovku to je najlacnejšie alebo keby ste dali nejaký kontakt.

ahoj Jana,
tiez by ma zaujimali tieto informácie. Sama mám uz skoro 20 rokov psoriázu. Ak ziskas nejake info… das prosim vediet. Dakujem

S pozdravom
Darina :slight_smile:

Nemusite chodit k mrtvemu moru mame ho aj na Slovensku ,je to detsky liecebny ustav vTravnici okr Nove Zamky zlozenie vody je presne ako z mrtveho mora a liecia sa tu exemi ucinost je az 90%a preplacaju to zdravotne poistovne,informujte sa na tc 0356584143 mam s tym skusenosti odporucam

mame mrtve more aj na Slovesku ODLU TRAVNICA okr Nove Zamky kde sa liecia exemi je az 90 % uspesnost je tam voda ktora ma vsetky prvky ako mrtve more odporucam ,je to na 3 tyzdne liecba a preplacaju to poistovne

Ja som bol a už by som cez cestovku nešiel mal som problémy s ubyt. a v ničom mi cestov.nepomohla,keby som nevedel ang. tak mam smolu.Samej žene by som tam ísť neodporúčal.Dá sa tam dostať oveľa lacnejšie, ale aby ste nebola sklamaná z účinkov mora pretože každý od toho veľa očakáva ale môže byť sklamaný tak ako som bol ja.
Prajem veľa úspechov

Naozaj nemusíš k mŕtvemu moru. Akurát chodím na TOMESA-u kde vlastne simulujú podmienky pri mŕtvom mori. Kúpanie sa v plytkej vani v ktorej je voda podobného zloženia ako v mori a zároveň ožarovanie(skôr opaľovanie) UVB úzkospektrálnym žiarením. Hradí zdravotná poisťovňa. Ja sám som pri mŕtvom mori nebol, ale rozprával som sa s viacerými ľuďmi, ktorí boli sklamaní …

…ta TOMESA je o ,ničom" akurát sa tam človek opáli a ta voda sa z morskou ani z ďaleka porovnať nedá a viem o čom píšem.
Je fakt, že na každého zaberie niečo iné
tak veľa zdaru.

Skusila som tú šaraticu a zdá sa mi že pomáha.
Dúfam že to bude pokračovať, lebo ju užívam len týždeň a výsledky sú viditeľné.

hladam ludi trpiacich psoriazou na skupinovu diskusiu,kt sa bude konat dna 22. 4 o 15 00 v Košiciach… hladam pacientov, kt. maju dane postihnutie na viac ako 10% tela ( pre pomocku dlan povazujeme ako 1 % povrchu tela) Honorar za zucastnenie na tejto diskusii je 17 eur…ak mate zaujem alebo poznate niekoho ozvi te sa mi na mail kasorka@azet.sk

hladam ludi trpiacich psoriazou na skupinovu diskusiu,kt sa bude konat dna 22. 4 o 15 00 v Košiciach… hladam pacientov, kt. maju dane postihnutie na viac ako 10% tela ( pre pomocku dlan povazujeme ako 1 % povrchu tela) Honorar za zucastnenie na tejto diskusii je 17 eur…ak mate zaujem ozvite sa na mail kasorka@azet.sk

ja ju sice nemam ale teras som pocul ako sa to da na par rokov odlozit ide o to ze kazda choroba je uzamknuta a potom zacnete robit nieco nove a jest nieco nove proste moze sa to odomknut hocikedy ale ak by ste prestali robit to preco sa vam to stalo malo by to aspon trochu zabrat

ja mam psoriazu 20 rokov bola som pri mrtvom mori dva krat a nepomohlo mi to