ano mozes si to dat do vlasov ale nezmyvaj sa aspon 5dni ma to vtedy lepsi ucinok
Tak toto je v spojení s psoriázou riadna kravina. Len tak ďalej.
Na psoriazu ziadne rybicky ani nic podobne nepomoze. Je to ta podobna nemoc, ako roztrusena skleroza, len sa inak prejavuje. Tiez asi nie je pravda, ze nie je nakazliva. Treba obmedzit na dlhsiu dobu jedla s vysokym obsahom aminokyseliny tryptofan (mlieko, cokolada, banany, vela masa, sladkosti atd). Po case zmizne.
ako môžte napísať niečo také,že rybičky nepomôžu.Spýtajte sa ľudí čo to vyskúšali a potom hodnoťte.
Zdravim, podla infa od viacerych znamych psoriatikov co pobehali vselico a boli vselikde asi najviac pomahaju kupele Smrdaky, ja tam chodim uz 6 rokov, aj ked som predtym psorku nikdy nemal ale pomaha to individualne, niekomu viac niekomu menej, ale vzdy urcite lespie ako masticky, mrtve ci obycajne more a Tomesa, kuste uvidite, vela zdaru.
Moj syn ma 17r a ma 50percent postihnutu kozu psoriazou Sme s Kosic Zial, teraz som precitala, ze je skupinova terapia Prosim o pomoc, radu, atd Bea Kosice
Psoriaza nie je len povrchova choroba koze, ale celeho tela. Pricinou psoriazy je pravdepodobne plucna chlamydia, podobne, ako u Roztrusenej Sklerozy, alebo cukrovky. Plucna chlamydia potrebuje na svoj vyvoj vela zeleza. Toto zelezo potom roznasa do koze, slinivky, alebo mozgu. Psoriaza je v podstate otrava zelezom aj ked clovek moze vypadat chudokrvny. Kym sa zelezo z pokozky neodstrani, tak psoriaza nezmizne. Najprv treba ale vyliecit tu chlamydiu.
Ahojte ludia, čítam tu príspevky ktoré maju niečo do seba a určite vnich bude trošku pravdy, ja trpím s touto chorobou asi 2 roky na intimnom mieste, začalo to malou škrvnkou a potom sa to zväčšilo. Čo som ja skušal tak mi pomohlo takmer uplne dať to preč iba aloe vera masť. ešte mám jednu dobru radu pre tých ktorý bývaju blízko BA v Chorvátskom grobe vyviera termálna voda priamo napoli do takého malého jazierka, jej zloženie má niečo so sírou a táto voda mi psoriazu velmi zlepšila. Už po 1 hodinovom kúpeli som doma spozoroval že trhlinky sa zaceluju a ustupejú. Tak kdo má čas nech to určite vyskuša oplati sa.
Hurá, ty si na to prišiel! Rýchlo, rýchlo s tým objavom za primárom do fakultnej nemocnice. Nech je zase trošku múrejší.
Mám psoriázu necelý rok, a teraz som vyskúšala viacej vecí naraz a začala mi miznúť. Natieram sa masťou Belosalic, treba ju nechať vpiť do kože, pijem Šaraticu po každom jedle, kúpem sa v soli z Mŕtveho mora (kúpite v drogérii) a umývam sa so sprchovým gélom Swedish Spa z Oriflamu. Nechcem sa z toho moc tešiť, aby som to nezariekla, ale podla mňa to pomáha, vyskúšajte.
Ahojte všetci. Trpím týmto ochorením už niekoľko rokov. Ani vlastne neviem koľko, pretože najprv to vraj / podľa lekárov / bola plieseň. Mala som to na spodku nohy. Roky len na ľavej. Asi pred týždňom sa mi to objavilo aj na pravej. Bol to šok a navyše sa mi to aj na tej ľavej katastrofálne zhoršilo. Lekár mi tentoraz dal Belosalic. Podľa Vašich rád a skúseností / čo pomáha / som si včera kúpila v lekárni soľ z mŕtveho mora a Šaraticu. V júni idem k moru. Dúfam že sa mi stav zlepší. Ale chcem Vám ešte prispieť jednou radou, čo používam a čo mi výrazne pomáha. Je to deväťsil lekársky. Rastie pri potokoch, v lesoch na vlhkejších miestach. Určite ho všetci poznáte. Je to jedna z prvých rastliniek, ktorá vyrastá hneď po zmiznutí snehu. Vyzerá ako lopúch, ale má vrúbkované okraje, a ružový strapcovitý kvet. V googli ho nájdete. Listy treba spariť vriacou vodou, naklepať s klepáčom na mäso, priložiť na choré miesto, zakryť igelitom a obaliť tkaninou. Ja si dávam ponožku, nakoľko to mám na nohe. Výsledok Vás ráno určite prekvapí. Najlepšie je si to aplikovať na noc. Mám to z jednej knihy o liečiteľstve. Dúfam Vám to tiež pomôže.
Dominika, ak ti mozem poradit - nepouzivaj mast belosalic. Je to kortikosteroidna hormonalna mast, na ktoru si telo vytvara navyk. Pouzivala som ju, vysadila a psorka sa mi vratila stonasobne.
Reagujem na Tvoju radu s listami Deväťsil lekársky, nájdem ho aj teraz v máji? Mám ten istý problém psoriázy na šľapách DK, ide leto tak si mi dala nádej.
Ahoj Maja 198. Deväťsil nájdeš v pohode celé leto. Vyberaj si také listy strednej veľkosti. A používaj ich ako som v príspevku napísala. Môžeš si ich aj nasušiť. Keď ich obaríš vriacou vodou, dajú sa pekne vyklepať. Ja ich mám doma nasušené celú zimu. Zo srdca Ti prajem nech Ti pomôže moja rada. A ešte si kúpem nohy 20 minút v kúpeli so soľou z mŕtveho mora. Dostaneš kúpiť v lekárni. Prajem veľa úspechov.
Podobné zloženie vody ja v Podhájskej
Mám 58 rokov, celý život som trpela psoriázou vulgaris, doporučiť žial nič neviem, lebo hocičo som začala pomohlo len na krátku dobu vždy sa to vrátilo a čím som staršia sa len zhoršuje. Nikdy som nefajčila, nepila. Pomôže asi najviac bezstresový život, vegetariánska strava, bez mlieka.
Ahoj Maja 198. Našla si ten Deväťsil? Ja ho používam každý druhý deň asi 3 týždne. Mám nohy úplne bez lupín, len červenšie fľaky na tých miestach, kde boli lupiny. Kúpem si nohy v soli z mŕtveho mora, striedavo - list, kúpeľ. Po kúpeli si mastím nohy konopnou masťou - len tenučko natriem masť. Dostaneš ju kúpiť v lekárni “Kutis Help” konopná masť na lupienku. A samozrejme pijem šaraticu. Veľa šťastia.
Ak máš celý život psoriázu, tak si sa s ňou vlastne naučila žiť. A to je aj moja rada pre všetkých psorkárov, ktorí nemajú dosť vlastných skúseností. Naučte sa s ňou žiť! Prestaňte hľadať zázračné lieky, ktoré by Vás vyliečili. Psorku zatiaľ nikto vyliečiť nedokáže! Naopak, nájdite si prostriedky, ktoré Vám pomôžu udržiavať ju ako, tak v norme a venujte sa iným, oveľa dôležitejším veciam. Život zďaleka nie je len o psoriáze. Ja mám psorku ešte len nejakých 12 - 14 rokov, neviem presne. Raz to bolo lepšie, inokedy horšie. Už asi dva roky mi pomáhajú s psoriázou rybky, ktoré si chovám doma. Žiadne zázračné vyliečenie, ale pokiaľ nemusím ráno vysávať lupiny z plachty, tak to považujem za psorku v pohode a ďalej ju neriešim. Odporúčam preto, naučte sa s ňou žiť a ona prestane byť problémom. Držím palce.
Aj ja citim mierne zlepsenie, a prijemny pocit, rozpracujem na postihnute miesta koloidnu med, zinok a striebro a je to lepsie.
Dobry den, zacala som ju pit a popritom este mam nejake bylinne preparaty, tak dufam, ze sa mi to pomaly ukludni. Dik za radu. Pekny den