Psoriaza

Ja som bola tiez 2 krat pri Mrtvom mori, uzasne mi to pomohlo, mala som dalsich 5 rokov pokoj, potom som sa zase trosku vysypala, ale uz to nikdy nebolo tak silne ako predtym. Teraz som po tazkej operacii a bohuzial, koza zareagovala silnym vysevom psoriazy. Tak si musim dat dokopy imunitu. Majte sa a pekny den :slight_smile:

Som dlhoročná psoriatička a psoriaza ma už v živote poriadne potrápila skúsila som hádam všetko čo sa dalo od kortikoidov až po biologickú liečbu ale bez veľkých výsledkov. Dostala som skutočne jedinečný sponzorský darček od jednej Bratislavskej kliniky, ktorá poskytla niekoľkým pacientom a členom SPaA SR bezplatné terapie rybičkami. Na moje prekvapenie som po 15 dňoch terapie rybičkami postupne zisťovala že psoriáza začala akosi miznúť. Dnes končím 24 deň a moja pokožka je skoro čistá strašne sa tomu teším a zároveň veľmi pekne ďakujem spoločnosti GFG Holding za nádherný darček, ktorý venovali nám pacientom. Nádherné prostredie profesionálne služby a šikovný dermatológ vo mne ako aj v ostatných zanechal nádherný silný pocit a vďačnosť. Všetkým ktorých psoriáza sužuje tieto terapie môžem len odporučiť je to veľmi príjemné a človek môže výborne relaxovať a zároveň sa aj liečiť. Ichtyoterapia bola pre mňa veľká neznáma, ale účinok je skutočne neuveriteľný a milo ma prekvapil. Klinika sa nachádza v Bratislave na Vajnorská 76, webová stránka www.ichtyoterapia.sk. Všetkým odporúčam s pozdravom Slávka.

Ahojte, ja mam psoriazu uz asi 10 rokov, na laktoch, na 1 lytku, vyskusala som uz vselico, maste, uzivala som tabletky, do vlasov som si vtierala postupne Daivonex a Betacorton a pomohlo, uz nemam nic. Len ma stale trapia tie lakte a noha, nie je to hrozne, su to flaky v priemere 5 cm. ale som z toho nervozna. O saratici som este vobec nepocula, ale urcite si ju pojdem kupit a zacnem ju pit. Potom sa ozvem, ako zareagovala, dufam, ze poradi. Viem, ze su ludia, ktori su viac postihnuti touto chorobou, ja som pritom len minimum, ale je to pre mna neprijemne.

Ludia ak sa chcete naozaj vyliecit tak si aplikujte na miesta kde je psoriaza koloidne pripravky je to vyskusane!

Suhlasim stebou zienkadomaca, aj mne to priaznivo pomaha.

Ospravedlňujem sa sa vyjadrenie, ale iba, idiot, môže hovoriť o vyliečení psoriázy. Všetko je to o potlačení príznakov akýmkoľvek spôsobom. Aj zázračne rybky Garra rufa psoriázu nevyliečia, ale ju dokážu potlačiť na dlhé obdobie, tak nepíšte, hlúposti, prosím. Ďakujem za pochopenie a veľa trpezlivosti.

Suhlasim s tebou iveta, je pekne ze vam “zmizla”, ale to ste potlacili priznaky, nic menej nic viac. Kazda choroba ma svoju pricinu a tym, ze niecim potrete miesto, na ktorom sa vyskytuje, ste ju este nevyliecili a raz vam zrejme znovu prepukne. Na vyliecenie psoriazy treba zmenit stravu od zakladov, nejest sladke, ani sol, nejest zivocisne vyrobky (maso, mlieko, syr, vajce). Jest velmi vela ovocia, zeleninu (nie korenovu) a listovu zeleninu - salaty, listy z cohokolvek. Potom sa vysledky dostavia - je to sice zdlhave, nie ako zazracne potretie elixirom, ale je to navzdy.

Ahoj, ja uz mam psoriazu asi 30 rokov a tiez som sa velmi trapil, ked som to zistil a vyskusal vselico, nic nepomahalo ani nepomaha za kazdim sa to vrati po 2 az 3 mesiacoch. Z mojej skusenosti slnko, opalovat sa, mate to zadarmo a bez nervov cakanim u doktora. Skratka je to nevyliecitelne. Ahoj, prajem prijemne opalovanie.

Tie koloidne prípravky môžem potvrdiť, chodil som na ichtyoterapiu na jednu kliniku v Bratislave na Vajnorskej 76 a oni mi odporučili úpravu stravy a ako doplnok používať koloidné striebro a na miesta postihnuté psoriázou minerálne platne tdp. Na tej klinike liečia psoriázu na základe krvných skupín ja mám 0 a za 14 dní som mal skoro čisté telo a dokonca na lakťoch sa to tak výrazne zlepšilo ako som to už dlho nemal. Neviem určiť či to je ichtyoterapiou alebo tou stravou a tým striebrom alebo tou tdp lampou ale pomohlo mi to a je to fajn.

Neprečítala som všetky príspevky, ale chcel poznamenať, že psoriáza je geneticky podmienené ochorenie a hocijakou liečbou u každého je možno len zmierniť príznaky na istú rôzne dlhú dobu, ale nie vyliečiť ochorenie, ktoré ten človek má na celý život. Na každého pokožku platí niečo iné, takže nie na každého platí to, čo bolo dobré pre iného, ale za pokus stojí všetko. Je to fakt dlhdobejšia záležitosť a spôsob života, nie ani zázračná vodička, rybka alebo tabletka.

So všetkou úctou k pisateľovi, iba nevzdelaný človek môže písať o vyliečení psoriázy. Čo je to za nezmysel, veď niekto tomu môže uveriť. Vždy ide o potláčanie akýmkoľvek spôsobom, vždy - to slovo veľa znamená. Odporúčam rady odborníkov alebo čítať odbornú literatúru a nie názory tzv. odborníkov. Veľa šťastia.

Mária Trebenová píše vo svojej knihe Zdravie z Božej lekárne, že prírodnou cestou vyliečila mnohých ľudí trpiacich na psoriázu.
http://www.zdravie.efekt.sk/rady/lupienka.html

Súhlasím, že prírodnou cestou možno riešiť veľa príznakov, ale nevyliečite ochorenie, ktoré v génoch máte a či a ako sa prejaví závisí od iných podmienok. Genetika “nepustí”. Ja nechcem nikoho presviedčať, že mu nič nepomôže, ale ovplyvniť sa dajú len príznaky ochorenia.!

V súčasnosti neexistuje nič lepšie na psoriázu ako je kúpeľ s rybkami, bez negat. vedľajších účinkov. A to nie je reklama!

Je to zaujímavé, preverím si to železo. Môj otec bol veľmi chorý a liečil sa aj vo Vyšných Hágoch, ja aj môj vnuk sme bezlepkoví. Teraz užívame výživový doplnok ELTEANS, obsahuje lososový olej, brutnákový olej a sojovo-karotkový olej. Priateľ z Floridy nám odporúča užívať sulfur iodatum 5ch, denne len 2 guliočky. Elteans môžu brať aj malé deti ktoré sa už narodili s touto chorobou. Objavila som prostriedok na pranie bielizne bez chemikálii. Magnet 3pagen ho ponúka za 8,3€ je na 1000 praní. Bielizeň a prádlo z mikrovlákna sú príjemné a čisté. Želám veľa trpezlivosti. Voda 7,4 ph a jednoduché jedlo je fajn.

No dobre zajtra odídeme z bytu a vrátime sa o dva týždne. Potom sa už bude musieť starať o seba sám. To, čo píšeš, sú len pocity, ale nášho syna jeho priatelia neopustili a určite stretne nových. Skúste ELTEANS tento výživový doplnok môžu brať aj malé deti a odporúčam Ekologický balónik na pranie ktorý používam na pranie bielizne. Je na 1000 praní, bez gelov a aviváže. Ponúka to Magnet 3pagen za 8,3€ šetríme a chránime prírodu. Veľa dobrých rád pomáha.

Odkaz pre GARRA Spa-relaxačné centrum kúpeľ s rybkami pomôže na psoriazu: “mesožravé”-zabudli ste pridať. Psoriaza sa dá liečiť, ale nie vyliečiť. Verte tomu čo je v génoch, to je v génoch. Ani jeden lekár nepotvrdí, že sa stoho dá dostať a ani neodporúča takéto kúpele. More áno. S pozdravom psotiatička

Ja mam psorku druhy rok. Tento rok som bola v Bulharsku v Pomori a velmi mi to pomohlo.

To, že sa psoriáza dá vyliečiť som nikdy nepísal, všetko je o potláčaní, ale je rozdiel, či to zanechá nežiadúce vedľajšie účinky. Aj Mŕtve more nepomôže každému rovnako a čo sa týka lekárov, sú aj takí, čo to odporučia napr. Podľa chirurga Mareka Čambala z 1. chirurgickej kliniky FN a LF UK vďačí medicína mnohým svojim výdobytkom prírode a nájdu sa aj ďalší uvedomelí, pretože to pomáha. Ako jediný poskytujeme zľavy na základe zmluvy s Union zdravotnou poisťovňou.

Dobrý deň, dnes som bola u kožnej a diagnostikovala mi psoriázu. Môj dedko ju má, viem čo to obnáša a preto som z toho veľmi smutná. Mám to zatiaľ na lakťoch, prosím pomôžte, poradte mi ako mám predísť, nech sa mi to nerozšíri. Som zúfalá. Veronika